Άρης: Πρωτάρηδες και… μπαρουτοκαπνισμένοι

Άρης: Πρωτάρηδες και… μπαρουτοκαπνισμένοι

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης: Πρωτάρηδες και… μπαρουτοκαπνισμένοι

bet365

Το παραδοσιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης θα αποτελέσει ξεχωριστεί εμπειρία για κάποιους παίκτες του Άρη οι οποίοι όμως μπορούν να θεωρήσουν άτυχους τους εαυτούς τους καθώς αυτό της Κυριακής (13/12) διαφέρει απ’ όλα όσα προηγήθηκαν στην πολυετή ιστορία των δύο ομάδων.

Η ιστορία θα καταγράψει μόλις το δεύτερο παιχνίδι μεταξύ των δύο αντιπάλων στο «Κλ. Βικελίδης» το οποίο θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Είχε προηγηθεί κι αυτό στο πλαίσιο των Playoffs της περσινής περιόδου το οποίο επίσης έγινε μεταξύ… συγγενών και φίλων λόγω της απαγόρευσης παρουσίας φιλάθλων στο γήπεδο. Υπό αυτό το πρίσμα, συγκεκριμένοι παίκτες του Άρη που θα ζήσουν για πρώτη φορά αυτή την εμπειρία, μπορούν να χαρακτηρίσουν άτυχους τους εαυτούς τους διότι δεν θα νιώσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα αυτών των αγώνων διότι αυτή δημιουργείται μέσα από τις αντιδράσεις της κερκίδας. Οι περισσότεροι εξ’ αυτών δεν έχουν επίσης ιδιαίτερη εμπειρία από ντέρμπι καθώς στον πρότερο αγωνιστικό βίο τους, δεν έπαιξαν πολλά ιδιαίτερα παιχνίδια.

Ο Γιοχάν Μπεναλουάν αποτελεί εξαίρεση καθώς είναι πλούσια η (σχετική) εμπειρία του. Παρότι αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας, ο Τυνήσιος έχει σκοράρει σε ντέρμπι, με τη φανέλα της Νότινγχαμ Φόρεστ απέναντι στη Ντέρμπι Κάουντι τον Φλεβάρη του 2019 και μάλιστα εκείνο το γκολ είχε χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του με 1-0. Ως βασικό στέλεχος της Σεντ Ετιέν, έζησε τέσσερις φορές το ντέρμπι του «μίσους» με τη Λιόν και δύο το ντέρμπι «Ντελ’ Εμίλια» μεταξύ της Πάρμα και της Μπολόνια την εποχή που αγωνιζόταν στην πρώτη.

Ο Έργκους Κάτσε είναι ο… μπαρουτοκαπνισμένος της ιστορίας καθώς έχει παίξει όλα τα ελληνικά ντέρμπι. Ιδιαίτερο ήταν το τελευταίο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού γιατί είχε σκοράρει απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο Τζέιμς Τζέγκο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μπαρουτοκαπνισμένος αλλά έχει αισθανθεί την ιδιαίτερη συνθήκη ενός ντέρμπι, την εποχή που αγωνιζόταν στην Αούστρια Βιέννης. Μάλιστα, ο Αυστραλός είχε σκοράρει στη μία από τις δύο συμμετοχές του στο ντέρμπι της Αυστρίας καθώς είχε σημειώσει το ένα από τα έξι τέρματα της ομάδας του στην εμφατική νίκη με 6-1 τον Δεκέμβριο του 2018.

Η εμπειρία του Φακούντο Μπερτόγλιο είναι περιορισμένη καθώς κατέγραψε μόλις μία συμμετοχή στο ντέρμπι της Κύπρου μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας, ενώ οι Κριστιάν Γκάνεα και Τόνι Ντάτκοβιτς δεν έτυχε να αγωνιστούν σε ομάδες οι οποίες είχαν σπουδαίες αντιπαλότητες. Στα χρόνια παρουσίας του Κριστιάν Λόπεθ στη Λανς, η τελευταία αγωνίστηκε στη δεύτερη κατηγορία του γαλλικού Πρωταθλήματος κι έτσι δεν αντάμωσε με τη Λιλ. Ο Ισπανός δεν είχε την ευλογία να ζήσει τη μοναδική εμπειρία και στη Ρουμανία καθώς η Κλουζ ήταν στην πρώτη κατηγορία και η Ουνιβερσιτέα Κλουζ με την οποία έχει μεγάλη αντιπαλότητα ήταν σε χαμηλότερες κατηγορίες.

Παραδοσιακό ντέρμπι δεν έπαιξε στην καριέρα του ούτε ο Εμάνουελ Σάκιτς. Κατά τη θητεία του στη Στουρμ Γκρατς, η Γκάτσερ ήταν σε άλλη κατηγορία και ως εκ τούτου δεν αναβίωσε το ντέρμπι του Γκρατς, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε δεν είχαν δα αντιπαλότητα με κάποια άλλη.

Στη λίστα των πρωτάρηδων του ντέρμπι βρίσκονται επίσης και οι Μάριος Σιαμπάνης, Δημήτρης Μάνος, Σιάντε Σίλβα, Ζακαρί Μπουσέ, Αλί Αντέμ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα