Παναθηναϊκός: Ο Ζαγαρίτης να πάρει παράδειγμα από τον Βαγιαννίδη!

Παναθηναϊκός: Ο Ζαγαρίτης να πάρει παράδειγμα από τον Βαγιαννίδη!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Ο Ζαγαρίτης να πάρει παράδειγμα από τον Βαγιαννίδη!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για μια τεράστια ποδοσφαιρική ευκαιρία ζωής που έχει μπροστά του ο νεαρός μπακ και την σημασία του να μην... παραμυθιαστεί κατά την διαδικασία ανανέωσης του συμβολαίου του!

Πριν καν συμπληρώσει τα 20 του χρόνια ο Βασίλης Ζαγαρίτης έχει καταφέρει μέσα από την σκληρή δουλειά, τις εμφανίσεις του και φυσικά τις ευνοϊκές συγκυρίες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στο Τριφύλλι, να λογίζεται ως ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για το παρόν και το μέλλον του Παναθηναϊκού, όντας αυτή την στιγμή ο βασικός αριστερός μπακ στο μυαλό του Λάζλο Μπόλονι, ξεπερνώντας στην κούρσα του ανταγωνισμού τον Χουάνκαρ και τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη που βρίσκεται σε διαδικασία επιστροφής μετά τον σοβαρό του τραυματισμό.

Οι περσινές του εμφανίσεις στα πλέι-οφ... φώναζαν και επιβεβαίωναν αυτό που ήξεραν στην ακαδημία για τον πιτσιρικά από την Θήβα. Ήταν έτοιμος. Και το έδειξε, δικαιώνοντας απόλυτα τον Νίκο Νταμπίζα που ανέλυσε διεξοδικά τα χαρακτηριστικά του παίκτη, έκρινε πως ως μπακ θα είχε περισσότερες πιθανότητες να κάνει διαφορά από ότι ως εξτρέμ που έπαιζε στην Κ17 και δικαιώθηκε απόλυτα.

Ο Ντάνι Πογιάτος δεν τον πίστευε και λίγο έλειψε να του βάλει ανυπέρβλητα εμπόδια στον δρόμο της καθιέρωσης. Ο ερχομός, όμως, του Μπόλονι, η πίστη και η αυτοπεποίθηση που μπήκαν στον ποδοσφαιρικό του εγκέφαλο από τα λόγια και την έμπρακτη στήριξη του Ρουμάνου τεχνικού, αποτέλεσε το καλύτερο... καύσιμο για να γίνει πρωταγωνιστής, με αποκορύφωμα την τρομερή εμφάνιση του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι και για ακόμη μία φορά ο Παναθηναϊκός έχει αφήσει για την τελευταία στιγμή την ανανέωση ενός ελπιδοφόρου ποδοσφαιριστή από την ακαδημία, δείγμα της έλλειψης σταθερού πλάνου και οργάνωσης που χαρακτηρίζει τον σύλλογο στα χρόνια της διοίκησης του Γιάννη Αλαφούζου. Αυτό δημιουργεί αυτόματα τον κίνδυνο να χαθεί ο παίκτης και φυσικά δημιουργεί συνθήκες μη ευνοϊκής διαπραγμάτευσης για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μπήκε σε αυτές τις συζητήσεις χωρίς να έχει το πάνω χέρι.

Στις πρώτες επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει προκύψει διαφορά και μάλιστα μεγάλη και είναι δεδομένο πως οι εκπρόσωποι του παίκτη θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν στο απόλυτο βαθμό το timing. Η μετοχή του διεθνούς άσου βρίσκεται σε ανοδική πορεία λόγω των εξαιρετικών παιχνιδιών που κάνει, από 1η Ιανουαρίου μπορεί να διαπραγματευθεί με όποια ομάδα θέλει και επίσης μιλάμε για τον Πολ Κουτσολιάκο, έναν από τους κορυφαίους Έλληνες ατζέντηδες που... λύνει και δένει στην Γερμανία!

Οι μηδέν συμμετοχές του Βαγιαννίδη

Η απόφαση στο τέλος της ημέρας, όμως, ανήκει στον ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα πρέπει να έχει ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα στο μυαλό του για να διαλέξει την επιλογή εκείνη που θα του δώσει τις περισσότερες πιθανότητες να εξελιχθεί, να βελτιωθεί, να γίνει καλύτερος. Το παράδειγμα του πρώην συμπαίκτη του, του Γιώργου Βαγιαννίδη.

Ο Βαγιαννίδης πέταξε την ευκαιρία να παίξει και να εξελιχθεί στον Παναθηναϊκό στα 19 του. Του προσφέρθηκε αυτή η δυνατότητα απλόχερα και ποδοσφαιρικά άδικα αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, καθώς σύμφωνοι είναι ένα τεράστιο ταλέντο αλλά στην πρώτη ομάδα έπαιξε μόλις 2 παιχνίδια και η επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου να του υποσχεθεί συγκεκριμένο χρόνο συμμετοχής, μέχρι και... μπόνους αθέτησης της συμφωνίας, αποτελεί παγκόσμια ποδοσφαιρική πρωτοτυπία. Του προσφέρθηκε η δυνατότητα να είναι ο βασικός δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού, με ένα πολύ καλό συμβόλαιο για την ηλικία του. Αρνήθηκε.

Προτίμησε να πάει ως ελεύθερος στην Ίντερ. Με τρομερό συμβόλαιο(300.000 ετησίως), αυτό να το ξεκαθαρίσουμε, σε έναν εκ των κορυφαίων συλλόγων στην Ευρώπη. Από την άλλη, όμως, πόσο βοήθησε τον εαυτό του να εξελιχθεί ποδοσφαιρικά αυτή η απόφαση;

Ο μικρός πήγε στους νερατζούρι και είχε... ψηθεί πως θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Δεν υπήρχε περίπτωση. Δεν ήταν έτοιμος να διεκδικήσει ούτε δευτερόλεπτο. Άλλο επίπεδο, άλλες ταχύτητες, άλλη νοοτροπία στην Ιταλία. Παραχωρήθηκε δανεικός στην Σιντ Τρούιντεν στο Βέλγιο. Μετά από δεκαπέντε αγωνιστικές, δεν έχει παίξει ούτε σε ένα παιχνίδι και βρίσκεται μεταξύ πάγκου και κερκίδας.

Ναι είναι παίκτης που ανήκει στην Ίντερ, ναι έχει ένα εξασφαλισμένο συμβόλαιο για τα επόμενα χρόνια αλλά ποια είναι η αγωνιστική πρόοδος που έχει κάνει μέσα σε αυτό το εξάμηνο; Καμία. Γιατί αυτό ήταν το ζητούμενο για τον παίκτη όταν έφυγε από το Τριφύλλι. Να πάει κάπου για να παίζει.

Ο Παναθηναϊκός του προσφέρει την σιγουριά της εξέλιξης, πρέπει να του προσφέρει και ένα δίκαιο συμβόλαιο

Ο Ζαγαρίτης, λοιπόν, θα πρέπει να προσέξει να μην την... πατήσει, όπως ο Βαγιαννίδης. Με λίγα λόγια και απλά να μην παραμυθιαστεί. Ούτε και εκείνος είναι έτοιμος να φύγει από τώρα για το εξωτερικό, να πάει κάπου και να είναι πρωταγωνιστής, έτσι; Όχι να κάνει πέντε συμμετοχές στην σεζόν και να είναι... κομπάρσος. Αυτό, ναι, μπορεί να γίνει και τώρα.

Έχει δρόμο μπροστά του ο Ζαγαρίτης και αυτά τα χιλιόμετρα, η θέση του βασικού στον Παναθηναϊκό μπορεί να του τα προσφέρει με πολύ μεγάλη ασφάλεια, σε έναν Παναθηναϊκό που παραμένει τεράστιο μέγεθος αλλά δεν έχει πραγματικά καμία πίεση σε σχέση με την κανονικότητά του και προσφέρεται για έναν πιτσιρικά να κάνει το step up.

Υπήρχαν πολλοί πιτσιρικάδες που έφυγαν από τον Παναθηναϊκό για το εξωτερικό σε μη ώριμη ηλικία και... εξαφανίστηκαν από το ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Και όσον αφορά τα χρήματα; Θα έρθουν. Αυτή την στιγμή, σε αυτή την ηλικία, έναν νεαρό ποδοσφαιριστή θα πρέπει να τον ενδιαφέρουν τα δεδομένα εκείνα που αφορούν πρωτίστως την εξέλιξη, την βελτίωση, την καθιέρωση. Όχι το συμβόλαιο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Ζαγαρίτης και ο κάθε Ζαγαρίτης θα πρέπει να πληρώνεται πολύ λιγότερα από την πραγματική του αξία. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να δώσει στον παίκτη να καταλάβει πως αποτελεί ένα σημαντικό πρότζεκτ για το παρόν και το μέλλον και μέσα από τις απολαβές της νέας σύμβασης...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.