Παναθηναϊκός: Τα σίγουρα γάντια και η φωνή του Διούδη

Παναθηναϊκός: Τα σίγουρα γάντια και η φωνή του Διούδη

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Τα σίγουρα γάντια και η φωνή του Διούδη

bet365

Clean sheet μπορεί να μην κράτησε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ωστόσο, ο Σωκράτης Διούδης απέδειξε ξανά γιατί είναι μια από τις πιο ηγετικές παρουσίες στον Παναθηναϊκό...

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Ο Έλληνας γκολκίπερ σε ό,τι περνούσε από το χέρι του, αφού το γκολ που δέχθηκε από τον Ολιβέιρα δεν γινόταν να το σταματήσει έτσι όπως εξελίχθηκε η φάση κι εκεί που βρέθηκε ο φορ της «Ένωσης», το έβγαλε.

Και δεν είναι μονάχα οι φάσεις που σταματάει για να μην παραβιαστεί η εστία του αφήνοντας σε κάθε αντίπαλο του αίσθημα πως υπερέχει απέναντι σε όποιον προσπαθεί να σκοράρει εις βάρος του, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται και καθοδηγεί τους συμπαίκτες του.

Ο Σωκράτης Διούδης ως γνωστόν μαζί με τον Δημήτρη Κουρμπέλη είναι οι δύο αρχηγοί του «τριφυλλιού» και όσο ο 27χρονος χαφ εκτελεί σωστά το ρόλο του στους χώρους του γηπέδου που πρέπει οργανώνοντας όλα όσα οφείλει να έχει υπό την επίβλεψή του, ο πορτιέρε τους έχει κάνει όλους ν' ακούνε τη φωνή του ακόμα και στον ύπνο τους!

  • Σταθερότητα και εμπιστοσύνη

Η παρουσία ενός τερματοφύλακα που μπορεί να γεμίσει με εμπιστοσύνη τη γραμμή της άμυνας, μόνο θετικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει σε μια ομάδα και ασφαλώς δεν είναι λίγα τα παραδείγματα ακόμα και μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ που ... τρέμει το φυλλοκάρδι τους με τον άνθρωπο που βρίσκεται κάτω απ' τα δοκάρια.

Στον Παναθηναϊκό ο Σωκράτης Διούδης έχει καταφέρει να δουλέψει τόσο και να έχει πλέον τέτοια αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό του που αποτυπώνεται σε κάθε του παρουσία στα παιχνίδια των «πράσινων». Και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ έχει καταφέρει να κάνει επεμβάσεις τεράστιας σημασίας.

Έχει βγάλει με εντυπωσιακό τρόπο ένα γύρισμα του Βασιλαντωνόπουλου στο 5ο λεπτό, έχει βγάλει το πονηρό σουτ του Λιβάγια από πολύ πλάγια θέση στο 18' διώχνοντας σε κόρνερ, ενώ, έχει αντιδράσει εξαιρετικά σε νέο σουτ του Βασιλαντωνόπουλου που ήταν γενικά εύκολο στο 32'. Στο 78' έχει αποκρούσει ένα πολύ καλό αριστερό σουτ του Μάνταλου στην κλειστή γωνία και στο 89' έχει βγάλει και το γύρισμα του Μαχαίρα σε στιγμή που ο Παναθηναϊκός φοβήθηκε την ισοφάριση.

Η μόνη του στιγμή έντονης ανησυχίας ήταν στο 73' η κεφαλιά του Ανσαριφάρντ, αφού στο γέμισμα ο Ιρανός έχει ξεφύγει από τους αμυντικούς και ο Διούδης κάνει πίσω βήματα με αποτέλεσμα να χαθεί η φάση για τους «πράσινους» και να κινδυνεύσουν σοβαρά με γκολ...

  • Το «δυνατά» και το «πρέσινγκ» που ακούγεται παντού

Είτε κάποιος είναι στο γήπεδο, είτε παρακολουθεί τα παιχνίδια από την τηλεόραση, λόγω και της απουσίας του κόσμου από τις εξέδρες, ακούει συνεχώς μια πολύ δυνατή φωνή να δίνει οδηγίες. Αυτή είναι του Σωκράτη Διούδη. Είτε ο Παναθηναϊκός είναι σε κατάσταση άμυνας όπου φυσικά ο Έλληνας γκολκίπερ έχει μεγαλύτερη ευθύνη είτε η μπάλα μπορεί να βρίσκεται στο χώρο του κέντρου, ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού θα φωνάξει και θα σπρώξει τους συμπαίκτες του ώστε να κάνουν αυτό που πρέπει, ανάλογα την περίσταση.

Φυσικά στις στατικές φάσεις των αντιπάλων κι αφού φροντίσει για τα μαρκαρίσματα σε συνθήκη όπου η μπάλα απλά θα φτάσει στην περιοχή με σέντρα, ο Διούδης ακούγεται συνεχώς να λέει «strong» και να δίνει στους υπόλοιπους να καταλάβουν ότι πρέπει πάση θυσία να διώξουν τον κίνδυνο ανακτώντας την κατοχή της μπάλας και απομακρύνοντας το παιχνίδι από την μεγάλη περιοχή της ομάδας.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ξαφνικά οι παίκτες του Μπόλονι τρέχουν προς για να πιέσουν ψηλά τη στιγμή που ο αντίπαλος προσπαθεί οργανωμένα να κατεβάσει τη μπάλα από την άμυνα και να τη μεταφέρει προς τα καρέ του Διούδη. Ο τελευταίος, αρχίζει να φωνάζει για πρέσινγκ και οι συμπαίκτες του ανεβάζουν ταχύτητα, ανεβαίνουν αρκετά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο για να προκαλέσουν το λάθος και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός βγαίνει από την άμυνά του και καταφέρνει να μετατρέψει τη στιγμή σε δική του... Ο «Κούρμπε» έχει άξιο συμπαραστάτη στην οργάνωση των πραγμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Παναθηναϊκός: Ο Κουρμπέλης τα... έσπασε στο ντέρμπι!

Η... μεταμόρφωση του Βασίλη Ζαγαρίτη!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα