Παναθηναϊκός: V for Velez!

Παναθηναϊκός: V for Velez!

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: V for Velez!

bet365

Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με την φανέλα του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ.

Οι επιλογές του Λάζλο Μπόλονι που δικαιώθηκαν εκ του αποτελέσματος στο χορτάρι του ΟΑΚΑ, δεν ήταν μόνο το 4-3-3, η στρατηγική του παιχνιδιού, η προτίμηση στον Μακέντα αντί του Καρλίτος, η πνευματική προετοιμασία του συνόλου. Ήταν και η επαναφορά στην ενδεκάδα του Φραν Βέλεθ στο πλευρό του Μπαρτ Σένκεφελντ, καθώς ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός ήταν εξαιρετικός και κατέγραψε την καλύτερή του εμφάνιση με την φανέλα του Παναθηναϊκού!

Απόλυτα αποτελεσματικός

Δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα από τον Ανσαριφάρντ, καθάρισε τις περισσότερες προσπάθειες της ΑΕΚ να απειλήσει στον αέρα, έδωσε σιγουριά και ασφάλεια στην άμυνα του και στο διάστημα που η Ένωση πίεσε για να μειώσει, ήταν καθοριστικός! Ο Ισπανός στόπερ σύμφωνα με την κορυφαία πλατφόρμα ανάλυσης του ποδοσφαίρου, το Wyscout, ολοκλήρωσε το ντέρμπι με 14 επανακτήσεις κατοχής(πολύ υψηλός αριθμός), 4 κοψίματα, 5/7 κερδισμένες μονομαχίες στον αέρα και 4/5 κερδισμένες αμυντικές μονομαχίες!

Πρώτη φορά του βγήκαν οι μακρινές μεταβιβάσεις

Ο Βέλεθ ήταν σημείο αναφοράς και στο σωστό χτίσιμο των επιθέσεων που είχε ο Παναθηναϊκός(20/24 πάσες) ενώ ήταν το πρώτο παιχνίδι του με την φανέλα του Τριφυλλιού που έδειξε μία αρετή που μας είχε συνηθίσει στον Άρη αλλά όχι στους πράσινους. Την ικανότητα με μπαλιές των 30 μέτρων να πηγαίνει σωστά την μπάλα μπροστά. Στο πρώτο δεκάλεπτο το έκανε τρεις φορές!

Δύο προς τον Ζαγαρίτη, δίνοντας την ευκαιρία στον νεαρό αμυντικό να σεντράρει με την μία προς την αντίπαλη περιοχή από το επιθετικό τρίτο και ακόμη μία προς τον Βιγιαφάνιες στο μεσαίο τρίτο.

Για το άμεσο ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει ο Μπόλονι αυτή η ικανότητα του Βέλεθ είναι που του δίνει το προβάδισμα αντί του Πούγγουρα. Αρκεί να έχει διάρκεια και αποτελεσματικότητα...

Μία παρέμβαση σαν... γκολ!

Για τους αμυντικούς, υπάρχουν κοψίματα που είναι ότι το γκολ για τους επιθετικούς. Ο Βέλεθ είχε μία τέτοια φάση στο φινάλε της αναμέτρησης, είχε μια παρέμβαση απόλυτα κομβική για να κρατήσει ο Παναθηναϊκός το υπέρ του 2-1! Ο Μαχαίρας αμαρκάριστος από αριστερά, έφερε την μπάλα στην περιοχή, ο Λιβάγια στο ύψος της μικρής περιοχής ήταν έτοιμος να εκτελέσει αλλά ο 30χρονος στόπερ με ένα σωτήριο τάκλιν έστειλε την μπάλα κόρνερ και έσωσε την ομάδα του!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα