Είναι σωστή η απόφαση Μελισσανίδη!

Είναι σωστή η απόφαση Μελισσανίδη!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Είναι σωστή η απόφαση Μελισσανίδη!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ξεκάθαρη στήριξη του διοικητικού ηγέτη της Α.Ε.Κ. στον Καρέρα, για το ματς με τον Παναθηναϊκό, τα πρόσωπα και έχει ένα υστερόγραφο...
Τα δεδομένα αλλάζουν κάθε λεπτό, με το Edit My Bet* της bwin ισχύει το ίδιο τώρα και για το στοίχημά σου! |21+ (*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις)

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι έως τη διακοπή των Χριστουγέννων θα γνωρίζουμε αν η ΑΕΚ έμεινε και πάλι, λίγο αργότερα τούτη τη φορά, εκτός στόχων από νωρίς, σε μια ακόμη σεζόν, βγάζοντας προβλήματα ξεκάθαρα στο αγωνιστικό κομμάτι... Γεγονός που θα σημαίνει ότι ένα νέο σχέδιο για πρωταθλητισμό όπως οφείλει να 'χει η Ένωση πήγε... στον κάδο των σκουπιδιών! Τούτη τη φορά το κρίμα είναι μεγαλύτερο γιατί αντικειμενικά να το δει κανείς με τις επιλογές που έκανε η ΑΕΚ το καλοκαίρι θα έπρεπε να είχε καλύτερα, πολύ καλύτερα, αποτελέσματα...

Θαρρώ πως τα αποτελέσματα έως εκείνη τη περίοδο, τη διακοπή των Χριστουγέννων, θα παίξουν ουσιαστικό ρόλο και για το να μείνει πιστός στην απόφασή του ο Δημήτρης Μελισσανίδης! Κοινώς να διατηρήσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Μάσιμο Καρέρα όπως το έκανε χθες το βράδυ μετά το στραπάτσο από τον Παναθηναϊκό... Αλλά αυτό είναι μια κουβέντα που θα την κάνουμε όταν θα 'ρθει εκείνη η εποχή, σε λίγες μέρες από τώρα, όχι ακόμη.

Το ζήτημα είναι να διαπιστωθεί στην ουσία το πρόβλημα διότι ΔΕΝ είναι μόνο θέμα προπονητή. Πρέπει να ξεκαθαριστεί και στο εσωτερικό των αποδυτηρίων τι πιστεύει ο καθένας ότι φταίει... Διότι σωστά άκουσα τον Πέτρο Μάνταλο να αναλαμβάνει για τους συμπαίκτες του το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την απογοητευτική περίοδο που διανύει η ομάδα, αλλά αν κρίνω απ' όσα είπε ο Ολιβέιρα, δεν μου προκύπτει ότι συμμερίζεται την άποψη του αρχηγού και προφανώς (και) άλλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα...

Αυτό για μένα είναι το πρώτο που πρέπει να ξεκαθαρίσει εντός ομάδας γιατί διαφορετικά δεν θα υπάρξει καμία ουσιαστική πρόοδος και δεν θα γίνει τίποτα άλλο από το να συνεχίσουν να βάζουν το πρόβλημα κάτω από το... χαλάκι! Επιπρόσθετα οφείλει ο προπονητής να βάλει σε μια τάξη τις σκέψεις του και να διαγράψει τη... σύγχυση που παρατηρείται στο μυαλό του. Πλέον μοιάζει να μη μπαίνει στη διαδικασία ανάγνωσης του αντιπάλου και άρα της σωστής προετοιμασίας της ομάδας του. Κι αυτό είναι ζήτημα διότι πέρυσι το είχε αρκετά.

Η απόφαση Μελισσανίδη και το... αύριο!

Η ΑΕΚ με ξεκάθαρο τρόπο από το μεγάλο αφεντικό αποφάσισε να συνεχίσει με τον Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της έως ότου τέλος πάντων... Τη δεδομένη στιγμή είναι σωστή για μένα η απόφαση και είναι εύκολο να το εξηγήσω. Πρέπει να κοιτάξει σε βάθος το πρόβλημα η Ένωση. Δεν γίνεται να έχουν ευθύνη ΟΛΟΙ οι προπονητές και να της συμβαίνει της ΑΕΚ κάθε σεζόν το ίδιο πράγμα. Όπως δεν γίνεται να έχουν το λάθος μόνιμα οι τεχνικοί διευθυντές... Κι αυτό ξεκάθαρο!

Η απόφαση Μελισσανίδη σχετικά με το μέλλον του Ιταλού τεχνικού είναι η σωστή κατά την άποψή μου όπως σημειώνω στην παραπάνω παράγραφο διότι πολύ απλά δεν μου προέκυπτε από το ρεπορτάζ ότι η ΑΕΚ είναι έτοιμη με καλύτερη επιλογή για τη διάδοχη κατάσταση! Γενικά φυσικά είμαι της άποψης πως ότι και να γίνει πρέπει να κρίνεις στο τέλος της σεζόν το έργο του Ιταλού τεχνικού. Να σημειώνεις και να αναδεικνύεις τις ανορθογραφίες του, αλλά μέχρι εκεί, το να αλλάξεις και πάλι δίχως σχέδιο δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ νόημα.

Τώρα σε ότι αφορά στο ματς με τον Παναθηναϊκό προφανώς και σε επίπεδο επιλογής 11αδας δεν γίνεται να σημειώσει κάποιος ότι ήταν λάθος η επιλογή διάταξης και προσώπων. Διότι δεν ήταν... Μετά το ματς σίγουρα ένα πρόσωπο που μοιάζει να έπρεπε να ξεκινήσει είναι ο Αντρέ Σιμόες. Μέχρι εκεί... Διότι η άμυνά σου προκαλεί κατάθλιψη, δεν γίνεται να της έχεις εμπιστοσύνη σε καμία περίπτωση, άρα πρέπει να πας σε ΟΛΑ τα σημαντικά ματς με γνήσιο κόφτη!

Όμως μη τρελαθούμε: το δίδυμο Σάκχοφ – Κρίστισιτς τα 'χε πάει περίφημα όλο το προηγούμενο διάστημα. Στο ντέρμπι με τους πράσινους έμοιαζαν και οι δυο σε άλλο γήπεδο. Όλος ο άξονας για την ακρίβεια διότι και ο Μάνταλος που έπαιζε και προσπαθούσε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, δεν έκανε το καλύτερό του ματς. Μπορώ να εστιάσω στην προετοιμασία της ομάδας για το ντέρμπι και να πω ότι δεν ανταποκρίθηκε ο Καρέρα. Ισχύει άλλωστε... Επίσης πνευματικά η ομάδα μπαίνει στα ματς και στην αρχή τους μπορεί να βρίσκεται μόνιμα πίσω στο σκορ.

Η ευθύνη των παικτών και η επόμενη μέρα...

Μοιάζει βέβαια να 'χει χάσει για κάποιον λόγο τα αποδυτήρια... Όχι ότι δημιουργείται πρόβλημα και έχουμε κρούσματα απειθαρχίας και δεν τον υπολογίζουν. Καμία σχέση. Αλλά όλη τη σεζόν πέρυσι διαπίστωνες ότι ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ παίζει (και) για τον Ιταλό προπονητή. Φέτος αυτό δεν υπάρχει απλά... Εκεί πρέπει να κάνει κάτι να το αλλάξει! Δεν γνωρίζω τι... Ωστόσο πρέπει να το βρει και να το διορθώσει διότι δίχως τους ποδοσφαιριστές στο πλευρό του, τι να πεθάνεις Σάββατο – τι Κυριακή πρωί, Δευτέρα θα σε θάψουν! Συγχωρέστε με για το... μακάβριο παράδειγμα.

Θαρρώ καταλαβαίνουν όμως και οι ποδοσφαιριστές ότι δεν γίνεται να έχουν ευθύνη μόνιμα ΜΟΝΟ οι προπονητές. Με τον Παναθηναϊκό αν εξαιρέσουμε το σημείο από το 8' έως το 20' με 25' δεν υπήρχε διάθεση, ανταγωνιστική προσέγγιση, εγωϊσμός και γενικά ΑΕΚ στο ματς. Κι επειδή διάβασα τις δηλώσεις του Ολιβέιρα σχετικά με το «δεν μπορώ να απαντήσω εγώ για την εικόνα του Α' ημιχρόνου, ρωτήστε τον προπονητή», απλά να του υπενθυμίσει κάποιος ότι και στο δεύτερο 45λεπτο δεν έγινε κάτι καλό, βρήκε η ομάδα ένα γκολ κι έχασε άλλο ένα με τον Ανσαριφάρντ... Μέτρια έως κακή ήταν!

Μπαίνουν χωρίς συγκέντρωση και δεν βγάζουν επιθυμία και πάθος. Αυτό δεν χρειάζεται να 'χουν προπονητή για να το κερδίσει. Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ τους σε επαγγελματικό επίπεδο και δεν χωράει δεύτερη συζήτηση! Ξεκάθαρα πράγματα... Λίγο νεύρο ρε παιδάκι μου όμως!!! Δεν γίνεται τόσο νωθροί σε κάθε ματς... Απαγορεύεται! Αυτό είναι δική τους ευθύνη και δεν χωράει καν συζήτηση. Κι αυτό θαρρώ εννοούσε και ο Πέτρος Μάνταλος όταν μιλούσε για ευθύνη των παικτών σε βαθμό μάλιστα στο 90%.

Από κει και πέρα πρέπει να συνεχιστεί η αναβάθμιση του ρόστερ που έγινε το καλοκαίρι! Όπως αναβαθμίστηκε μεσοεπιθετικά η ΑΕΚ και αυτό είναι το δεδομένο (και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης) έτσι πρέπει να γίνει και στην άμυνά της. Ειδικά στα μπακ της θα υπογραμμίσω εγώ που δεν μοιάζει να έχει έναν να δύναται να ανταποκριθεί ως βασικός. Να πεις αυτός είναι και πίσω του οι άλλοι... Δεν υπάρχει κανένας φέτος έως τώρα. Με μεγαλύτερη απογοήτευση για μένα τον Ινσούα ο οποίος έως σήμερα αποδεικνύεται πολύ (αλλά πάρα πολύ) χειρότερος του Χουλτ. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα έως τώρα...

Υγ: Στην ΑΕΚ και ειδικότερα ο Ίλια Ίβιτς θα πρέπει να είναι σε φάση προετοιμασίας για παν ενδεχόμενο στο θέμα του προπονητή μετά το τέλος των υποχρεώσεων μέχρι τη διακοπή πρωταθλήματος. Διότι είμαστε Ελλάδα και ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει... Ωστόσο πλέον για τον Σέρβο τεχνικό διευθυντή δεν υπάρχει η ευκολία λάθους στην επόμενη επιλογή προπονητή είτε αυτή προκύψει άμεσα είτε το επόμενο καλοκαίρι όταν και ολοκληρώνεται τυπικά η συνεργασία της ομάδας με τον Καρέρα. Ήδη η κριτική για τις επιλογές στην άμυνα. Όπως πιστώνεται τις σωστές επιλογές θα πιστωθεί και τις κακές... Κάνει σωστά τη δουλειά, ψάχνει για εκεί που πονάει, δεν σου βγαίνουν όλες ποτέ, το σημειώναμε και είναι το δεδομένο. Αλλά στο θέμα του προπονητή όποτε προκύψει αυτό δεν υπάρχει κανένα περιθώριο λάθους...

Photo Credits: Κώστας Τόπας

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...