Άρης: Η σημαδιακή 2η μέρα του Δεκέμβρη στη Λάρισα

Gazzetta team
Άρης: Η σημαδιακή 2η μέρα του Δεκέμβρη στη Λάρισα

bet365

Οι συμπτώσεις δεν… παίζουν ποδόσφαιρο αλλά ανήμερα του αυριανού (2/12, 17:15) αγώνα του Άρη με την ΑΕΛ στη Λάρισα συμπληρώνονται ακριβώς 30 χρόνια από την τελευταία εκτός έδρας νίκη του επί της θεσσαλικής ομάδας.

Αυτό το κείμενο αφορά περισσότερο τους προληπτικούς και γενικώς σε όλους πιστεύουν στα λεγόμενα… σημεία των καιρών. Αύριο (2/12) ο Άρης αντιμετωπίζει τη Λάρισα στο θρυλικό «Αλκαζάρ» στον εξ’ αναβολής αγώνα της 6ης αγωνιστικής της Interwetten Superleague κουβαλώντας παράλληλα μια τρομερά αρνητική παράδοση καθώς για να συναντήσει κανείς την τελευταία του εκτός έδρας νίκη επί των Θεσσαλών θα πρέπει να ταξιδέψει στο μακρινό 1990. Το ιδιαίτεροι στοιχείο της όλης ιστορίας είναι ότι εκείνη η νίκη σημειώθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 1990, δηλαδή αύριο (2/12) συμπληρώνονται ακριβώς 30 χρόνια. Εκείνο το παιχνίδι είχε γίνει στο Αλκαζάρ στο οποίο φέτος μετακόμισε η ΑΕΛ. Τότε οι «κίτρινοι» είχαν επικρατήσει με 0-1 με σκόρερ ένα γνήσιο τέκνο της ΑΕΛ, τον Μιχάλη Ζιώγα.

Γενικώς, οι θεσσαλονικείς είχαν χτίσει παράδοση απέναντι στην ΑΕΛ στις δεκαετίες του ’70 και ’80 με τις έξι νίκες που είχαν πετύχει σε σύνολο 15 αγώνων (σ. σ. πέντε αγώνες είχαν λήξει ισόπαλοι), αλλά σ’ αυτούς που ακολούθησαν στις ερχόμενες δεκαετίες η Λάρισα έπραξε το ίδιο καθώς είναι αήττητη στα τελευταία 12 παιχνίδια. Τα περισσότερα εξ’ αυτών έληξαν ισόπαλα καθώς είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στα τελευταία επτά παιχνίδια δεν υπήρξε νικητής.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα