Γιατί ο Γκαραβέλης ήταν κομβικός στη μεγάλη ανατροπή του Βόλου (vid)

Γιατί ο Γκαραβέλης ήταν κομβικός στη μεγάλη ανατροπή του Βόλου (vid)

Γιώργος Ντυμένος
Γιατί ο Γκαραβέλης ήταν κομβικός στη μεγάλη ανατροπή του Βόλου (vid)

bet365

Ο 26χρονος γκολκίπερ ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του στη Ριζούπολη και το 3-0 του 60’ μάλλον θα ήταν μεγαλύτερο χωρίς τις επεμβάσεις του
Είναι η φύση του ποδοσφαίρου τέτοια, που η δόξα πάει συνήθως σε όποιον βάζει το γκολ. Κακά τα ψέματα, εκεί βρίσκεται η πεμπτουσία. Υπάρχουν όμως ορισμένες λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και στην μπάλα οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Γίνεται σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε 3-3 να θεωρηθεί κάποιος εκ των γκολκίπερ ως κορυφαίος; Στο άκουσμα του τελικού σκορ η ερώτηση, προφανώς και… ακούγεται… κάπως. Εύλογα.
Για αυτό όμως αναφερόμαστε στον «βασιλιά των σπορ». Μόλις την περασμένη Δευτέρα (31/11) ο Βόλος έκανε κάτι που συμβαίνει σπανιότατα, όταν «γύρισε» ένα ματς από 3-0 σε 3-3 σε διάστημα μισής και κάτι ώρας παιχνιδιού, από το 60’ μέχρι το φινάλε του.
Ομως μέχρι τότε η εικόνα του δεν ήταν καλή και το γεγονός πως έμεινε «μέσα» στο ματς, όσο δύναται να ειπωθεί κάτι ανάλογο όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ με 3 γκολ, οφείλεται στον Θανάση Γκαραβέλη.
Οσο «περίεργο» και αν φαντάζει, ο γκολκίπερ του ήταν εκείνος που τον κράτησε «ζωντανό», αφού προχώρησε σε καίριες επεμβάσεις, ακόμη και όταν οι φιλοξενούμενοι μείωσαν και έβαλαν τις βάσεις για το come back τους.
Ας θυμηθούμε τις πιο σημαντικές…
*Στο 5’ είπε «όχι» σε κοντινή προβολή του Μπεντινέλι.
*Στο 33’ έκλεισε σωστά τη γωνία του και με τη «βοήθεια» του Φεράρι «εξουδετέρωσε» την κοντινή τελική του Κολ.
*Στο 47’ «νίκησε» τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό του Απόλλωνα στο μεταξύ τους τετ α τετ.
*Στο 59’ απέκρουσε με τα πόδια του σουτ από καλή θέση του Ιωαννίδη μέσα από την περιοχή του. Αν εκεί γίνονταν το 4-0, ίσως να μιλάγαμε τώρα για άλλο ματς.
*Στο 64’, σε μία φάση καρμπόν με την παραπάνω, έπεσε σωστά στη γωνία του και απέκρουσε το σουτ του Μπεντινέλι, που έκανε από ανάλογη θέση με εκείνη που είχε ο Ελληνας φορ 5 λεπτά πριν. Ενδιάμεσα είχε μειώσει ο Δουβίκας σε 3-1.
Ξέχωρα από όλες τις παραπάνω, ας μην ξεχνάμε πως απέκρουσε και το πέναλτι του Μπεντινέλι στο 55’, αλλά ο Βραζιλιάνος σκόραρε επειδή πήρε το «ριμπάουντ».
Τα παραπάνω αποτυπώνουν ανάγλυφα γιατί ο 28χρονος γκολκίπερ διεκδικεί τον τίτλο του MVP για την ομάδα του, σε μία αναμέτρηση που έμεινε χαραγμένη στη μνήμη όλων όσων την παρακολούθησαν. Η στατιστική υπηρεσία του πίστωσε 7 αποκρούσεις, ενώ πάρα πολλές φορές «καθάρισε» αντίπαλα γεμίσματα, σε σέντρες ή στατικές μπάλες της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα