Ο Γολγοθάς της ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη τον Δεκέμβρη

Ο Γολγοθάς της ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη τον Δεκέμβρη

Κώστας Τόπας
Ο Γολγοθάς της ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη τον Δεκέμβρη

bet365

Η ΑΕΚ αποχαιρέτησε με νίκη τον Νοέμβριο και πλέον στρέφει την προσοχή της στα απαιτητικά παιχνίδια του Δεκεμβρίου τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη.

Ο τελευταίος μήνας του 2020 μπήκε και το πρόγραμμα της ΑΕΚ μέχρι το τέλος της χρονιάς είναι εξαιρετικά βαρύ, με Ευρώπη και ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς θα κληθεί να δώσει μια σειρά από πολύ δυνατούς αγώνες εντός και εκτός συνόρων.

Ας το πάρουμε από την αρχή. Την Πέμπτη (03/12) η Ενωση θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ την Μπράγκα (03/12, 19:55) στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League. Μπορεί η ήττα από την Ζόρια την προηγούμενη αγωνιστή να εξασθένισε τις ελπίδες της για την πρόκριση στη επόμενη φάση για δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση, ωστόσο τίποτα ακόμη δεν έχει κριθεί οριστικά. Για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση η ΑΕΚ, καλείται ουσιαστικά να νικήσει και στα δύο επόμενα παιχνίδια της (την Μπράγκα και τη Λέστερ στην Αγγλία) και η πορτογαλική ομάδα να μην επικρατήσει της Ζόρια, ώστε να προκριθεί στον επόμενο γύρο του Europa League.

Τρεις ημέρες μετά το ματς με την Μπράγκα, η ΑΕΚ κοντράρει τις δυνάμεις της με τον Παναθηναϊκό (06/12, 19:30), για την 11η αγωνιστική της Super League Interwetten. Ενα ντέρμπι στο οποίο το συγκρότημα του Μάσιμο Καρέρα, θα παλέψει για το τρίποντο, ώστε να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στην κορυφή του πρωταθλήματος. Στις 10 Δεκεμβρίου, η Ενωση θα ταξιδέψει στην Αγγλία, για να αντιμετωπίσει την Λέστερ, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του Europa League. Εκεί, όπου εάν επικρατήσει της Μπράγκα αυτή την Πέμπτη, θα παίξει τα ρέστα της στο «King Power» για να φύγει με το τρίποντο. Δύσκολο μεν αλλά όχι και ακατόρθωτο. Κι αυτό διότι αν αναλογιστεί κανείς πως η Λέστερ ουσιαστικά θα είναι αδιάφορη έχοντας περάσει στην επόμενη φάση, εάν και εφόσον βέβαια νικήσει και την Ζόρια στην Ουκρανία, την προτελευταία αγωνιστική.

Επιστρέφοντας από την Αγγλία, η ΑΕΚ δεν έχει χρόνο για χάσιμο, καθώς στις 13 Δεκεμβρίου (17:15) αντιμετωπίζει στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα Σμύρνης για την 12η αγωνιστική της Super League Interwetten. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (16/12, 19:30), για την εξ αναβολής 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το ντέρμπι το οποίο είχε αναβληθεί στις 12 Σεπτεμβρίου, λόγω του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος. Έτσι λοιπόν, η Ενωση θα υποδεχθεί τους «ερυθρόλευκους» την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, τρεις μέρες μετά το ματς με τον Απόλλωνα. Ενώ, μετά το ντέρμπι η Ενωση θα υποδεχθεί τον Βόλο στο ΟΑΚΑ την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στις 19:30.

Το πρόγραμμα της ΑΕΚ τον Δεκέμβριο:

  • 3/12: ΑΕΚ – Μπράγκα (Europa League 5η αγωνιστική – 19:55)
  • 6/12: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (Πρωτάθλημα 11η αγωνιστική – 19:30)
  • 10/12: Λέστερ – ΑΕΚ (Europa League 6η αγωνιστική – 22:00)
  • 13/12: Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ (Πρωτάθλημα 12η αγωνιστική – 17:15)
  • 16/12: ΑΕΚ – Ολυμπιακός (Πρωτάθλημα 1η αγωνιστική – 19:30)
  • 21/12: ΑΕΚ – Βόλος (Πρωτάθλημα 13η αγωνιστική – 19:30)
Με αυτό το ματς η ΑΕΚ αποχαιρετά και το 2020, έχοντας δώσει έξι δυνατές μάχες, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, μέσα σε διάστημα 18 ημερών! Μετά το ματς με τον Βόλο, υπάρχει διακοπή στο πρωτάθλημα λόγω Χριστουγέννων. Ωστόσο, η επιστροφή των ποδοσφαιριστών στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις δεν αργούν και πολύ καθώς με τον ερχομό του νέου χρόνου και συγκεκριμένα στις 3 Γενάρη, αρχίζει ο δεύτερος γύρος με την ΑΕΚ να πηγαίνει στο Καραϊσκάκη να παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό. Οπως τον Δεκέμβριο έτσι και τον Γενάρη, το πρόγραμμα είναι απαιτητικό, καθώς υπάρχουν και εξ' αναβολής ματς που δεν έχουν οριστεί ακόμη, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να μπει και το Κύπελλο. Μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της ΑΕΚ και πόσους βαθμούς θα καταφέρει να βάλει στο σακούλι της έως το τέλος της φετινή σεζόν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα