Κάθε Κυριακή ο Παναθηναϊκός θα παίζει για την... ζωή του!

Κάθε Κυριακή ο Παναθηναϊκός θα παίζει για την... ζωή του!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Κάθε Κυριακή ο Παναθηναϊκός θα παίζει για την... ζωή του!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τους τελικούς που έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος για το... θαύμα της τέταρτης θέσης.

Ο Παναθηναϊκός, για όποιον δεν το έχει καταλάβει, βρίσκεται απέναντι σε μία ακόμη πρωτόγνωρη κατάσταση, μπροστά σε ακόμη ένα... ρεκόρ της διοίκησης του Γιάννη Αλαφούζου. Μετά τον τριετή αποκλεισμό από την ΟΥΕΦΑ εξαιτίας των όσων ντροπιαστικών έγιναν την σεζόν 2017-2018 και την αδυναμία να σβηστεί η ποινή τις δύο πρώτες χρονιές, το Τριφύλλι μπήκε στο φετινό πρωτάθλημα με έναν και μόνο στόχο. Έναν στόχο πολύ πιο χαμηλά από εκεί που ορίζει το μέγεθος και η ιστορία του: Να κατακτήσει τουλάχιστον την τέταρτη θέση για να εξασφαλίσει την επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Επί της ουσίας ο στόχος των πρασίνων, που μέσα από τις δηλώσεις των επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος έκαναν λόγο για πρωταθλητισμό, ήταν απλά να καταφέρουν να προσπεράσουν στην βαθμολογία τον Άρη.

Μετά από εννιά αγωνιστικές, ο Παναθηναϊκός έχει εννιά βαθμούς. Το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας του. Έχει διώξει τον τεχνικό διευθυντή για δεύτερη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο(Νταμπίζας, Ρόκα, Ντρεοσί), έχει αλλάξει από πέρυσι ήδη δύο προπονητές(Δώνης, Πογιάτος, Μπόλονι) ενώ το καλοκαίρι που πέρασε έκανε σχεδόν μια ντουζίνα μεταγραφές και σε συνδυασμό με την πρόσληψη του άπειρου Ισπανού προπονητή, γκρέμισε ότι είχε χτιστεί την προηγούμενη διετία. Το ποδόσφαιρο όταν δεν το σέβεσαι, όταν νομίζεις πως το ξέρεις αλλά στην πραγματικότητα δεν έχεις ιδέα, θα σε τιμωρήσει και μάλιστα αυστηρά. Ο Άρης είναι ήδη δέκα πόντους μακριά και έχει και δύο παιχνίδια λιγότερα, ενώ αρκετά μακριά είναι ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, με τον Παναθηναϊκό μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει να παίξει εκτός έδρας και με τους δύο δικεφάλους.

Η λογική λέει πως εύκολα ή δύσκολα ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να μπει στα πλέι οφ, θα μπορέσει να τερματίσει στην πρώτη εξάδα. Το θέμα, όμως, είναι πως η διαφορά του από τον τέταρτο, αν συνεχίσει έτσι, θα του αφήνει ελάχιστες ρεαλιστικές πιθανότητες για να προλάβει το... τρένο της Ευρώπης. Τα περιθώρια δεν έχουν στενέψει, απλά δεν υπάρχουν.

Από εδώ και στο εξής, ο Παναθηναϊκός κάθε Κυριακή θα πατάει το χορτάρι για να παίζει την... ζωή του. Πριν καν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, το σύνολο του Μπόλονι θα διεκδικεί να κρατήσει ανέπαφα τα τελευταία... κανονάκια και θα παρακαλάει εκτός από τις δικές του νίκες, να σταματήσει κάποια στιγμή η πορεία πρωταθλητισμού που κάνει ο Άρης, για να μπορέσει να μειώσει την διαφορά.

Για το αυριανό παιχνίδι κόντρα στον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Δεν υπάρχει συζήτηση. Η νίκη είναι μονόδρομος και μιας και είμαστε σε κλίμα Χριστουγέννων, αμαρτία θα είναι να μπει ο Παναθηναϊκός σε ρόλο Άγιου Βασίλη και να μοιράσει δώρα στην ομάδα του Αγρινίου, η οποία μιας και την αναφέραμε, αδικείται από την προτελευταία θέση, έχει καινούριο προπονητή(τον αξιόλογο Τραϊανό Δέλλα) και... καίγεται για βαθμούς, ώστε να ξεκολλήσει από τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Δεν παύει, όμως, να αποτελεί μία ομάδα με τεράστιο επιθετικό πρόβλημα(μόλις 3 γκολ σε 9 αγωνιστικές), ένα συγκρότημα που μέχρι στιγμής δεν έχει ισορροπία ούτε αμυντικά, έχοντας δεχθεί 12 γκολ!

Ο Παναθηναϊκός για να κάνει πιο εύκολη την ζωή του, θα πρέπει από αύριο κιόλας να αφήσει στην άκρη το Καρλίτος-Μακέντα(αν και δεν... προβλέπεται), να δώσει φανέλα βασικού στον Βιγιαφάνιες(κάτι που πιθανότατα θα γίνει) και φυσικά να δώσει χρόνο συμμετοχής για συνεχόμενα παιχνίδια ώστε να βρει ρυθμό, στον Αϊτόρ που αποτελεί κεφάλαιο...

Υ.Γ: Θα πρέπει κάποιος από τον σύλλογο να εξηγήσει στον Λάζλο Μπόλονι τι ακριβώς είναι ο Γιάννης Μπουζούκης για το κλαμπ, τι αποτελεί για το παρόν και το μέλλον και πως δεν υπάρχει η πολυτέλεια για... καουμποϊλίκια δίχως λόγο, τα οποία είναι ικανά να οδηγήσουν σε τρομερό πισωγύρισμα τον ποδοσφαιριστή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.