Αστέρας - Απόλλων 0-0

Γιώργος Ντυμένος
Αστέρας - Απόλλων 0-0

bet365

Κερδισμένος αναδείχθηκε ο Απόλλων από το ματς στην Τρίπολη, καθώς πανάξια κέρδισε έναν βαθμό εναντίον του Αστέρα, ο οποίος απώλεσε τους πρώτους εντός έδρας βαθμούς του στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο...
Χωρίς νικητή και σκορ (0-0) έληξε το σημερινό ματς του «Θ. Κολοκοτρώνης» όπου ο Αστέρας Τρίπολης παραχώρησε «λευκή ισοπαλία» στον Απόλλωνα Σμύρνης. Σε έναν αγώνα όπου «κυριάρχησε» η τακτική, δεν υπήρξαν πολλές μεγάλες ευκαιρίες και ο βαθμός επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να χαμογελούν.
Οι Αρκάδες ξεκίνησαν με τον Παπαδόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, τους Γκαρσία Ρούμπεν, Πασαλίδη, Σουάρεθ, Τασουλή στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μουνάφο, Ιγκλέσιας στον άξονα και τους Σίτο, Τιλίκα στα άκρα (αριστερά/δεξιά αντίστοιχα) και τον Ριέρα πίσω από τον φορ Μπαράλες.
Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» παρατάχθηκε τον Βέρχουλστ στο τέρμα, τους Ντομίνγκεζ, Λισγάρα, Μπρούσιτς τριάδα στα στόπερ, τον Χουχούμη αριστερό μπακ-χαφ, τον Μπαξεβανίδη δεξιό, τον Φατιόν στο «6», τους Τσιλούλη, Κολ πιο δημιουργικούς χαφ και τον Μπεντινέλι κοντά στον προωθημένο Ιωαννίδη.

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΗΡΕ ΑΡΙΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 30', «ΦΛΕΡΤΑΡΕ» ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΚΟΛ

Εναρξη της αναμέτρησης και το πρώτο ημίωρο ήταν «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα του Απόλλωνα Σμύρνης. Σε αυτό το διάστημα οι φιλοξενούμενοι πήραν άριστα στο πώς προσέγγισαν το ματς και παράλληλα «φλέρταραν» με το γκολ. Εδωσαν χώρο χωρίς όμως να απειληθούν αφού έκλεισαν σωστά τους διαδρόμους με «φορτωμένο» άξονα και οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν κάθετα.
Αυτόματα αναλώθηκαν σε αρκετά γεμίσματα με σκοπό να εκμεταλλευτούν την ικανότητα του Μπαράλες στο ψηλό παιχνίδι, που όμως αποδείχθηκαν εύκολη «λεία» για την τριάδα των στόπερ τους.
Την ίδια στιγμή ήταν εκείνοι που «άγγιξαν» και μάλιστα δις το 1-0, μέσω στατικών φάσεων. Η πρώτη στο 15' όταν σε δεύτερο χρόνο «έσπασαν» το τεχνητό οφ σάιντ, η μπάλα κατέληξε στον Φατιόν που ήταν απέναντι από τον Παπαδόπουλο, όμως ο γκολκίπερ των Αρκάδων αντέδρασε σωστά στο πλασέ του και η έτερη/σπουδαιότερη στο 26', όπου ο Ιωαννίδης πλάσαρε από το ύψος της μικρής περιοχής ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο 30χρονος πορτιέρε έπεσε στη γωνία του και έδιωξε.

Ο ΤΙΛΙΚΑ ΣΤΟ ΤΡΑΝΖΙΣΙΟΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΣΤΟΧΟ

Υπό αυτές τις συνθήκες φτάσαμε στο 30' και η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πατούσε καλύτερα και έλεγχε τον ρυθμό. Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι έδειξαν να παίρνουν μέτρα και 1-2 φορές επισκέφθηκαν με αξιώσεις τα καρέ του Βέρχουλστ, χωρίς όμως να απειλήσουν ουσιαστικά. Με μόνη εξαίρεση τη φάση του 37', όπου ο Τιλίκα βγήκε στην κόντρα ύστερα από κόρνερ του Απόλλωνα, τη μόνη φορά μέχρι την ανάπαυλα όπου η άμυνα των φιλοξενουμένων ήταν ανοργάνωτη. Ο Βραζιλιάνος «κουβάλησε» την μπάλα 30 με 35 μέτρα, πάτησε περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα «έγλειψε» το δεξί κάθετο δοκάρι του Βέλγου γκολκίπερ.
Ετσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, σε ένα 45λεπτο όπου έκαναν αθροιστικά μόλις 3 τελικές (2-1 υπέρ του Απόλλωνα) που πάντως ήταν καλές, εκατέρωθεν, στιγμές.

1 ΤΕΛΙΚΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ, 2 ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 46'-55'

Σέντρα στο δεύτερο μισό και ο Μίλαν Ράσταβτς θέλησε, λογικά, να αλλάξει τη μεσοεπιθετική εικόνα της ομάδας του και για αυτό έριξε τον Ντρούπι Γκόμες στο ματς. Αντίθετα ο Γιώργος Παράσχος δεν είχε κάποιο παράπονο από τους ποδοσφαιριστές του.
Με την είσοδο του Αργεντινού οι γηπεδούχοι παρουσιάζονταν πιο ορεξάτοι και είναι χαρακτηριστικό το εξής: Στο πρώτο ημίχρονο έκαναν μόνο 1 τελική, ενώ στο διάστημα 46'-55' μέτρησαν δύο, τις οποίες μπλόκαρε ο Βέρχουλστ (κεφαλιά Μπαράλες, σουτ Τιλίκα). Ενδειξη πως μετέφεραν το παιχνίδι στα καρέ των αντιπάλων τους.

ΠΙΕΣΗ ΜΕ ΤΙΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ

Με μπροστάρη/κορυφαίο τον Τιλίκα άρχισαν να πατούν στα καρέ του Απόλλωνα και αναπτύσσονταν/απειλούσαν πιο ορθολογικά. Ο 25χρονος δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενουμένων και στο 63' ο Αστέρας «άγγιξε» το 1-0 χάρις σε δική του ενέργεια. Τότε έκανε την κούρσα από τα δεξιά, την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» για τον Ντρούπι Γκόμες ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Ντομίνγκες έβαλε σωτήρια για τον Απόλλωνα την κόντρα και ανέκοψε την πορεία της μπάλας. Κάπου εκεί ο κόουτς της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» θέλησε να «φρεσκάρει» την αριστερή του πλευρά και ο Μπαξεβανίδης πήγε από εκεί μπακ.

ΙΣΣΟΡΟΠΗΣΕ Η «ΕΛΑΦΡΑ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ», ΔΟΚΑΡΙ ΜΕ ΛΙΣΓΑΡΑ

Ετσι μπήκαμε στο τελευταίο τέταρτο, οπότε ο Απόλλων ισορρόπησε το ματς. Η δράση του Βραζιλιάνου ακραίου του Αστέρα περιορίστηκε αισθητά, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν απειλούνταν και μάλιστα ξεκίνησε να φτάνει και εκείνη μέχρι τα αντίπαλα καρέ, αφήνοντας κατά μέρους τον όποιο παθητικό ρόλο. Στο 81' μάλιστα «άγγιξε» το 1-0 ξανά σε στατική μπάλα, όταν ο Κολ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λισγάρας πήρε την κεφαλιά και η μπάλα αποκρούστηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Από αέρος απείλησε και ο Ντομίνγκες στις καθυστερήσεις, αλλά μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και το 0-0 δεν άλλαξε.
MVP: Η τριάδα των στόπερ του Απόλλωνα. Οι Λισγάρας, Ντομίνγκεζ, Μπρούσιτς είχαν να αντιμετωπίσουν τον ίσως κορυφαίο κεφαλοσφαιριστή της Super League, τον Μπαράλες, αλλά με μόνη εξαίρεση μία φάση στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου ο Αργεντινός φορ δεν απείλησε. Γενικότερα πιστώνονται το γεγονός πως ο Αστέρας έκανε μόνο μία φάση από την «καρδιά» της άμυνας της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» (του Ντρούπι Γκόμες).
Στο ύψος του: Από τον Αστέρα ξεχώρισε ο Τιλίκα που ήταν δημιουργός και εκτελεστής της μεγάλης φάσης των Αρκάδων στο 37', ενώ «έφτιαξε» και εκείνη του Ντρούπι Γκόμες στο 63'. Την ίδια στιγμή ο γκολκίπερ Παπαδόπουλος πιστώνεται την πολύ καλή αντίδρασή του στη φάση του Ιωαννίδη.
Αδύναμος κρίκος: Ο Ριέρα. Οι Αρκάδες δεν κατάφεραν να αναπτυχθούν στο πρώτο ημίχρονο, έκαναν μόνο μία φάση/τελική σε ατομική ενέργεια του Τιλίκα και ο 24χρονος δεν κατάφερε να οργανώσει το παιχνίδι τους.
Η «γκάφα»: Η αντίδραση των Αρκάδων στις στατικές μπάλες. Και οι 4 καλές στιγμές του Απόλλωνα Σμύρνης (κατά σειρά Φατιόν, Ιωαννίδης, Λισγάρας, Ντομίνγκες) ήταν σε στημένη μπάλα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».
Το «στραγάλι»: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα έβγαλε ο Ευαγγέλου και οι βοηθοί του το ματς. Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε ένα μαρκάρισμα επί του Ιωαννίδη μέσα στην περιοχή του Αστέρα, όμως ο φορ του Απόλλωνα υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφ σάιντ. Στο δεύτερο οι Αρκάδες ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Ντομίνγκες μετά από ενέργεια του Ιγκλέσιας, αλλά ήταν κολλημένο και μαζεμένο κοντά στο σώμα του και σωστά δεν υποδείχθηκε παράβαση.
Το «ταμείο»του gazzetta.gr: Ματς που μάλλον θα ξεχαστεί πολύ σύντομα. Στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλων πατούσε, στη «σούμα» καλύτερα, στο δεύτερο οι Αρκάδες έδειξαν πιο ορεξάτοι και γενικότερα υπήρξαν λίγες, αθροιστικά φάσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως στο δεύτερο μισό ο Απόλλων είχε μόνο μία τελική, το δοκάρι του Λισγάρα, ενώ συνολικά ήταν 7-3 υπέρ του Αστέρα. Υπήρξαν ορισμένες εκατέρωθεν «καθαρές» φάσεις, αλλά ως εκεί.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Σουάρεθ, Πασαλίδης, Τασουλής (87' Αλβαρες), Ιγκλέσιας, Μουνάφο (69' Μπότχα Φερνάντεθ), Τιλίκα (87' Κρέσπι), Ριέρα (46' Ντρούπι Γκόμες), Σίτο (69' Αλί Μπάμπα), Μπαράλες.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Βέρχουλστ, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Μπρούσιτς, Μπαξεβανίδης, Φατιόν, Κολ, Χουχούμης (70' Τσαμπούρης), Τσιλούλης, Ιωαννίδης (87' Μαρκ Φερνάντεθ), Μπεντινέλι.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 19 (7)
2. Αρης 19 (7)
3. ΠΑΟΚ 18 (8)
4. ΑΕΚ 16 (7)
5. Βόλος 12 (8)
6. Ατρόμητος 12 (9)
7. Αστέρας 12 (8)
8. ΠΑΣ Γιάννινα Car.gr 9 (9)
9. Παναθηναϊκός 9 (9)
10. ΟΦΗ 9 (9)
11. Α.Ε.Λ. 5 (7)
12. Απόλλων 5 (8)
13. Παναιτωλικός 4 (9)
14. Λαμία 2 (7)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα