Πιέρ Ντρεοσί: Τελειομανής, αλλά με απαιτήσεις

Κώστας Ζάλιαρης
Πιέρ Ντρεοσί: Τελειομανής, αλλά με απαιτήσεις

bet365

Ο διαφαινόμενος νέος αθλητικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Πιέρ Ντρεοσί, έχει να παρουσιάσει έργο σε Ρεν και Paris FC, παρουσιάζεται ως επαγγελματίας που θέλει να τελειώνει ό,τι αρχίζει στο ποδόσφαιρο και περιμένει ανάλογες κινήσεις από τη διοίκηση...
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Ο Πιέρ Ντρεοσί, έχει υπάρξει σε ομάδες ως general manager, έχει αναλάβει για πολύ λίγο και ως προπονητής όπου και αντιλήφθηκε ότι αυτός ο χώρος μάλλον δεν είναι για εκείνον, ενώ, εφόσον ολοκληρωθεί και επισημοποιηθεί η πρόσληψή του στον Παναθηναϊκό, θα είναι η πρώτη του δουλειά ως αθλητικός διευθυντής.

Έχοντας περάσει από τις Λιλ, Ρεν και Paris FC ως διευθυντής ποδοσφαίρου και γενικός διευθυντής, ο Ντρεοσί φαίνεται να καταφθάνει στην Αθήνα για να βοηθήσει τον Λάζλο Μπόλονι στο έργο που θέλει να παρουσιάσει ο Ρουμάνος στον Παναθηναϊκό.

  • Οι διαφορές στην νοοτροπία ανάμεσα σε Λιλ και Ρεν

Η Ρεν είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο της επαγγελματικής παρουσίας του στο ποδόσφαιρο, όταν πλέον είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Δούλεψε εκεί για πολλά χρόνια, πρόσφερε ουσιαστικά στην προσπάθεια αναγέννησης του συλλόγου και βελτίωσης του επιπέδου του κλαμπ, βίωσε ευρωπαϊκές «περιπέτειες», όμως, όταν πλέον είχε καταλάβει πως έφτασε η ώρα για την αποχώρηση και το σκέφτηκε ψύχραιμα, κατάλαβε τι ακριβώς είχε πάει λάθος.

Και για να καταλάβει αυτό το λάθος, τον βοήθησε και η εμπειρία του από την Λιλ, όπου βρέθηκε ως διευθυντής ποδοσφαίρου για πρώτη φορά στην καριέρα του, από το 1994 έως και το 1996. Όσο κι αν εκείνος ήθελε να δουλέψει σωστά και να συνεισφέρει στο γενικότερο πλάνο που είχε ετοιμάσει η διοίκηση, ήξερε πως η πίστη στο σχέδιο και η αφοσίωση όλων στο κλαμπ, θα έπαιζε τον μεγαλύτερο ρόλο στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων.

«Είχα καταλάβει τότε τι ακριβώς συνέβη. Στην Ρεν, επί μια δεκαετία ήμασταν ανάμεσα στις θέσεις 4 και 9 στην βαθμολογία, παίξαμε και ηττηθήκαμε σε δυο τελικούς Κυπέλλου Γαλλίας, είχαμε παίξει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για πέντε σεζόν, όμως, δεν μπορούσαμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Είχε φτάσει στο τέλος του αυτό το πρότζεκτ. Δεν υπήρχε η σωστή αίσθηση του ποδοσφαίρου και των αναγκών του. Το αφεντικό της Ρεν, ο κ.Πινό, ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στην Γαλλία, πολύ απλά δεν έβαζε χρήματα στον σύλλογο για να γίνει η υπέρβαση. Δεν είχε μεγάλες φιλοδοξίες» είχε πει ο Ντρεοσί για όσα βίωσε στην Ρεν. Σε πλήρη αντίθεση, όσο εργάστηκε στην Λιλ, αντίκριζε «φιλοσοφία, πάθος και φιλοδοξία στην ομάδα και στην πόλη».

  • Το πέρασμα από την προπονητική και η επίγνωση των ικανοτήτων του

Η ιστορία του με την Ρεν ξεκίνησε από το 2002 και ολοκληρώθηκε το 2013, έπειτα από 11 ολόκληρα χρόνια κατά τα οποία έκανε ό,τι μπορούσε. Δεν ασχολήθηκε μονάχα με μεταγραφικά ζητήματα, αφού ήξερε πως η δουλειά του αφορούσε πολλά οργανωτικά και λειτουργικά θέματα, έχοντας ακολουθήσει πιστά τη φιλοσοφία της προσπάθειας για σταθερότητα της Ρεν και εδραίωση στην Ligue1.

Όταν, λοιπόν, το 2006, κλήθηκε για ένα μικρό χρονικό διάστημα ν' αναλάβει ως προπονητής της ομάδας, σίγουρα, όταν πήρε την απόφαση να παραιτηθεί από τη θέση και να επιστρέψει σε αυτό που ήξερε καλύτερα, δεν το έκανε για να... αποφύγει πιθανή μεγαλύτερη αποτυχία. Το έπραξε διότι κατάλαβε ότι δεν ήταν για εκείνον η προπονητική. «Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα μπορούσα να βρεθώ σε πάγκο ομάδας και το έκανα διότι εκείνη τη στιγμή ήταν το καλύτερο για τον σύλλογο και θα βοηθούσα» είχε πει και αυτό αποδεικνύει πως έβαλε τον εαυτό του μπροστά σε ένα κομμάτι που δεν ήξερε, απλά και μόνο για να συνεχίσει να υπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο εργαζόταν στο κλαμπ.

Απανωτά αρνητικά αποτελέσματα τον οδήγησαν σε προσπάθεια να πιέσει τους ποδοσφαιριστές και να τους ζητάει συνεχώς να συσπειρώνονται γύρω από την ομάδα, ενώ, όποιος του μιλούσε για το μέλλον, εκεί πάντοτε ανέφερε πως είχε αφήσει ανοιχτή την πόρτα της επιστροφής στη θέση του general manager. Όταν έφτασε σε σημείο να πρέπει να μιλήσει με το αφεντικό της ομάδας για τη συνεργασία τους, δεν προσπάθησε να σώσει καμία θέση. Ήξερε ότι δεν έπρεπε να συνεχίσει αφού δεν είχε τις ικανότητες και το μυαλό ενός προπονητή και ήθελε να συνεχίσει να προσφέρει σε όλα τα υπόλοιπα κομμάτια τα οποία είχε μάθει ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου.

  • Η Paris FC, η εξέλιξη και οι σωστές πωλήσεις

Από τον Δεκέμβριο του 2015 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2020, ο Πιέρ Ντρεοσί εργάστηκε στην Paris FC, όπου πάλι ανέλαβε ένα πρότζεκτ αναγέννησης του κλαμπ και προσπάθειας εξέλιξης σε όλα τα κομμάτια της λειτουργίας προκειμένου η ομάδα ν' αλλάξει επίπεδο. Κι αυτή είναι η αγαπημένη του δουλειά. Σε έναν νέο σύλλογο, αφού ιδρύθηκε το 1969, ο Ντρεοσί βρήκε πρόσφορο έδαφος να κάνει αυτό που ξέρει και που θέλει και τα κατάφερε. Η Paris FC είναι πλέον μια απόλυτα επαγγελματική ομάδα φτάνοντας σε σημείο να έχει και προπονητικό κέντρο με τις ανέσεις και τις απαιτήσεις που οφείλει να έχει ένα επαγγελματικό περιβάλλον για έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο.

Στις αρχές του 2020 ολοκληρώθηκε η συνεργασία του με την Paris FC, ωστόσο, θεώρησε πως το έργο του είχε ολοκληρωθεί και ήταν απόλυτα ευχαριστημένος με όσα είχε καταφέρει να δώσει για να δει την ομάδα να κάνεi άλματα προόδου. Ακόμα και για τις ευθύνες που του καταλόγισαν οι οπαδοί και ο Τύπος περισσότερο για τις μεταγραφές της τελευταίας περιόδου της παρουσίας του εκεί, δεν τον επηρέασαν. «Η μεταξύ μας ιστορία είχε τελειώσει. Ακόμα κι αν στο φινάλε δεν υπήρχε αρμονία στη συνεργασία μας, φεύγω γνωρίζοντας πως το δικό μου μερίδιο, η αποστολή μου έχει ολοκληρωθεί όπως έπρεπε και είμαι περήφανος γι' αυτό που κατάφερα. Η Paris FC έχει πλέον δική της σταθερή βάση έχοντας γίνει επαγγελματικό κλαμπ από ένα ερασιτεχνικό σωματείο και έχοντας παίξει στα Play-offs. Και με το προπονητικό κέντρο στο Orly, έγινε ένα πανέμορφο βήμα εξέλιξης. Όσο για τις μεταγραφές, λάθη ασφαλώς και συνέβησαν σε πολλά κομμάτια, παρ' όλα αυτά η ομάδα έβαλε αρκετά και στα ταμεία της από τις πωλήσεις των παικτών» ήταν τότε τα λόγια του.

Διαβάστε επίσης:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα