Τι κάνει ο Ολυμπιακός χωρίς τον Βαλμπουενά (vids)

Τι κάνει ο Ολυμπιακός χωρίς τον Βαλμπουενά (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Τι κάνει ο Ολυμπιακός χωρίς τον Βαλμπουενά (vids)

bet365

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός έχει από πέρσι «χάσει» 17 «ερυθρόλευκα» ματς σε όλες τις διοργανώσεις και οι Πειραιώτες γνώρισαν μόνο 2 ήττες και αυτές στις λεπτομέρειες, από Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι και Μπάγερν στο Φάληρο
Το τι εστί Ματιέ Βαλμπουενά, για το αν ξέρει μπάλα όσο λίγοι και το πόσο επιδραστικός είναι στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, δεν χρειάζεται να ειπωθεί κάτι από κανέναν και φαντάζει περιττό. Εννοείται. Ο Γάλλος με τις κινήσεις του μέσα στο γήπεδο έχει πολάκις οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» σε επιτυχίες, με αρκετές του ενέργειες έχει κατά καιρούς αφήσει.. άφωνους συμπαίκτες και αντιπάλους και είναι ένας από τους κορυφαίους και ποιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στα ελληνικά γήπεδα.
Από πέρσι που έπιασε λιμάνι μετρά 53 εμφανίσεις με τους Πειραιώτες, όπου σημείωσε 10 γκολ και έδωσε 22 ασίστ, όμως έχει συμβολή σε πολλά περισσότερα τέρματά τους, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των επιθετικών τους ενεργειών περνούν από τα πόδια του, όταν βέβαια είναι στο γήπεδο. Και αυτό γιατί ναι μεν αγωνίζεται σαν έφηβος παρά τα 36 του χρόνια, ωστόσο παραμένει άνθρωπος και ορισμένες φορές τέθηκε νοκ άουτ λόγω τραυματισμών.
Οπως συνέβη σήμερα (19/11), οπότε και έγινε γνωστό πως υπέστη θλάση και ο χρόνος της αποθεραπείας του υπολογίζεται σε 2 με 3 εβδομάδες. Αυτόματα δεν υπολογίζεται, μεταξύ άλλων, για το επερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τις αναμετρήσεις του Champions League με Μάντσεστερ Σίτι, Μαρσέιγ, ενώ ανάλογα με την πορεία της κατάστασής του, θα αποσαφηνιστεί τις επόμενες ημέρες εάν θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα με την Πόρτο στις 9 Δεκεμβρίου.
Η απουσία του χαρακτηρίζεται κομβική, ενώ ας μην ξεχνάμε πως ήδη οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να διαχειριστούν και εκείνες των φορ τους Ελ Αραμπί, Χασάν που προσβλήθηκαν από Covid-19. Αρα τα προβλήματα για τον Πέδρο Μαρτίνς είναι πολλά και εύλογα αναζητά λύσεις.
Ας δούμε όμως τι έχουν κάνει οι Πειραιώτες χωρίς τον διεθνή μεσοεπιθετικό στο γήπεδο, δηλαδή στους αγώνες που για τον οποιοδήποτε λόγο δεν αγωνίστηκε έστω σαν αλλαγή. Στην τρέχουσα σεζόν μετρά το απόλυτο (11χ11), όμως την περασμένη απουσίασε σε 17 παιχνίδια όλων των διοργανώσεων, εκ των οποίων τα 10 ήταν στη Super League, 4 στο Κύπελλο Ελλάδος και 3 στο Champions League. Το «ερυθρόλευκο» ρεκόρ με εκείνον στον πάγκο ή την εξέδρα είναι 13-2-2 και οι ήττες τους «περιορίζονται» μόνο από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι και από την Μπάγερν Μονάχου στο «Γ. Καραϊσκάκης», με 3-1 και 3-2 αντίστοιχα.
Σε δύο ματς που πάντως μπορούσε και μάλλον δικαιούνταν κάτι παραπάνω. Αν θυμηθούμε στο πρώτο έλεγχε απόλυτα τον ρυθμό για μία ώρα και προηγούνταν με 1-0 χάρις σε γκολ του Σεμέδο στο 37'. Τότε όμως, στο 57' για την ακρίβεια, αποβλήθηκε ο Μπενζιά και μέχρι το φινάλε οι γηπεδούχοι «γύρισαν» το αποτέλεσμα. Ωστόσο ακόμη και με αριθμητικό μειονέκτημα οι «ερυθρόλευκοι» «φλέρταραν» με τη νίκη, αφού ο Μεριά απώλεσε μοναδική ευκαιρία να βρει δίχτυα με το σκορ ακόμη στο 1-1 (ο Τυνήσιος στόπερ είχε υποπέσει και σε ατομικό λάθος στη φάση της ισοφάρισης).
Εκείνος ο αγώνας διεξήχθη την 1η Οκτωβρίου του 2019 και ο Γάλλος έλειψε λίγες ημέρες μετά και από την αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου στο Φάληρο, αυτή τη φορά λόγω τραυματισμού. Ετσι οι Πειραιώτες υποδέχθηκαν τους Βαυαρούς χωρίς τον «μάγο» τους, αλλά κοίταξαν στα μάτια τους μετέπειτα πρωταθλητές Ευρώπης. Ο Ελ Αραμπί άνοιξε το σκορ και ναι μεν οι Γερμανοί βρήκαν μετά δίχτυα με τους Λεβαντόφσκι (2), Τολισό, ο Γκιλιέρμε έβαλε στο 79' την ομάδα ξανά «μέσα» στο παιχνίδι και στο φινάλε «πάλεψε» για την ισοφάριση, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.
Την ίδια στιγμή χωρίς τον Βαλμπουενά ο Ολυμπιακός κέρδισε τους Σέρβους στο φινάλε των περσινών ομίλων του Champions League και συνέχισε στο Europa, ενώ στις εγχώριες διοργανώσεις επικράτησε πέρσι σε δύο ντέρμπι με την ΑΕΚ και από ένα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.
Το κενό του προβάλει τεράστιο, αλλά με γνώμονα το παρελθόν στο λιμάνι φαίνεται πως έχουν το «αντίδοτο» για να το καλύψουν, αν και αυτή τη φορά υπάρχει και η παράμετρος ότι θα λείπουν για μερικές ημέρες και οι Ελ Αραμπί, Χασάν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα