Ο κομβικός ρόλος του Ματέο Γκαρσία και η συμβουλή του Μάντζιου

Ο κομβικός ρόλος του Ματέο Γκαρσία και η συμβουλή του Μάντζιου

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο κομβικός ρόλος του Ματέο Γκαρσία και η συμβουλή του Μάντζιου

bet365

Βάσει αγωνιστικών χαρακτηριστικών, ο Ματέο Γκαρσία μπορεί να προσφέρει λύσεις στο επιθετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Άρης, αρκεί να ακολουθήσει όμως και τη συμβουλή που του έδωσε ο Άκης Μάντζιος στην κατ’ ιδίαν συζήτησή τους.

Στην πρόσφατη συνάντησή του με τους εκπροσώπους του Τύπου, ο Άκης Μάντζιος δεν θέλησε να εμβαθύνει επί της δυσκολίας που έχει η ομάδα του στη δημιουργία τελικώς προσπαθειών, δεν έκρυψε όμως την πίστη του στην επίλυσή του. Σε σύνολο έξι αγώνων, οι «κίτρινοι» έκαναν 63 τελικές προσπάθειες, δίχως αυτό να σημαίνει βέβαια ότι αυτός ο αριθμός ανταποκρίνεται στις προσπάθειες για γκολ. Κρίνοντας από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των παικτών της μεσοεπιθετικής γραμμής, εκτιμά ότι η ομάδα διαθέτει την ικανότητα δημιουργίας περισσοτέρων ευκαιριών, περιμένει περισσότερη ουσία κυρίως από τους σέντερ φορ, αλλά και να λάβουν βοήθεια τόσο από τους ακραίους επιθετικούς όσο και από τα κεντρικά χαφ.

Εδώ εντοπίζεται και η απαίτηση από τον Ματέο Γκαρσία. Ο 51χρονος τεχνικός του Άρη δεν έκρυψε ότι ποντάρει πολλά στον Αργεντίνο, γι’ αυτόν τον λόγο στις προπονήσεις του προηγούμενου διαστήματος δούλεψε αρκετά μαζί του, πέραν των συζητήσεων που είχαν στις οποίες προσπάθησε να του μεταφέρει συγκεκριμένες οδηγίες με σκοπό να γίνει πιο απλός στο παιχνίδι του. Μάλιστα, στη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Τύπου, είπε για τον Ματέο Γκαρσία ότι… «φαίνεται πιο ώριμος στο παιχνίδι του απ’ ότι ήταν την πρώτη του χρονιά στον Άρη. Θέλω να είναι πιο απλός (στο παιχνίδι του). Επειδή έχει ταχύτητα και διεισδυτικότητα μπορεί να κάνει πολλές ζημιές, αρκεί να είναι πιο απλός, ειδικά στο να τελειώνει τη φάση».

Ο κομβικός ρόλος του 24χρονου φάνηκε και μέσα από τους χώρους στους οποίους κινήθηκε στα μέχρι στιγμής παιχνίδια. Αυτό που είχε συμβεί και στην πρώτη χρονιά του στον Άρη ήταν η χρησιμοποίησή του και στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης καθώς στη διάρκεια των αγώνων άλλαζε πλευρά με τον Μπρούνο Γκάμα. Αυτό που έγινε για πρώτη φορά στον εντός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, ήταν η τοποθέτησή του πίσω από τον σέντερ φορ.

Γενικώς, ο Άκης Μάντζιος εκτιμά ότι ο Γκαρσία μπορεί να ανταποκριθεί σε ρόλο κρυφού κυνηγού γιατί έχει ταχύτητα, διεισδυτικότητα αλλά και την ικανότητα στην τελική προσπάθεια. Θεωρεί επίσης ότι η παρουσία του Γκαρσία σε ρόλο 10αριου μπορεί λειτουργήσει ευεργετικά για τον βασικό φορ, να τον αποδεσμεύσει και να δημιουργήσει συνθήκες μετουσίωσης του παιχνιδιού των Κριστιάν Λόπεθ, Δημήτρης Μάνου, καθώς υπάρχει σχετικός προβληματισμός και αντλείται από το χαμηλό επίπεδο ανταπόκρισης των δύο τελευταίων ποδοσφαιριστών στον ουσιαστικό ρόλο τους. Γιατί ο Ισπανός δεν έχει να επιδείξει άλλη τελική προσπάθεια πλην του τέρματος που σημείωσε απέναντι στη Λαμία και ο Έλληνας φορ δεν έχει βρει γκολ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα