Τσίκινης: «Και με Περέιρα και με Κλάτενμπεργκ η διαιτησία έχει σοβαρά προβλήματα»

Gazzetta team
Τσίκινης: «Και με Περέιρα και με Κλάτενμπεργκ η διαιτησία έχει σοβαρά προβλήματα»

bet365

Ο βετεράνος διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης, σε δηλώσεις του δεν παρουσιάστηκε ευχαριστημένος από την κατάσταση στην ελληνική διαιτησία του σήμερα.
Ο Ηρακλής Τσίκινης μιλώντας στη σελίδα Facebook «Θρύλε μου είσαι η ζωή» - έχοντας πει πως ο Κλάτενμπεργκ πρέπει να είναι ο αρχιδιαιτητής για όλες τις ομάδες - επισήμανε μεταξύ άλλων για:
Τη διαιτησία την περίοδο της εποπτείας των FIFA / UEFA: Και πέρσι και φέτος η εικόνα δεν ήταν και δεν είναι καλή. Και επί Περέιρα και επί Κλάτενμπεργκ έχουμε σοβαρά προβλήματα και ως προς τη λειτουργία της ΚΕΔ, αλλά και την απόδοση των διαιτητών. Η έλευση ξένων διαιτητών δείχνει έλλειψη εμπιστοσύνης στον Έλληνα διαιτητή. Υπάρχει καχυποψία και έχουν δώσει δικαιώματα οι Έλληνες διαιτητές.
Το VAR: Καταρχήν είμαι υπέρ της χρήσης του VAR, όμως στην Ελλάδα έχει γίνει κακή χρήση του. Και είναι ελλιπής η επιμόρφωση των διαιτητών στη χρήση του VAR και τα συστήματα που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα δεν μπορούν να βοηθήσουν απόλυτα το ποδόσφαιρο. Ο ίδιος ο Κλάτενμπεργκ παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα του VAR. Έχω έρθει πολλές φορές σε κόντρα με την ΕΠΟ και με τον κύριο Κλάτενμπεργκ διότι θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν βήματα προς την καλύτερη λειτουργία του VAR. Ο κύριος Κλάτενμπεργκ χρησιμοποιεί το πολύ 10 πιστοποιημένους διαιτητές, ενώ υπάρχουν 28. Αυτό είναι σκάνδαλο! Αντί να κάνει τον τηλεκριτικό, ας ασχοληθεί λίγο με την επιμόρφωση, να δώσει πιστοποίηση και σε άλλους διαιτητές.
Το που έχει νιώσει την πιο μεγάλη πίεση ως διαιτητής: Τα ματς με τη μεγαλύτερη πίεση είναι τα ντέρμπι. Στο Καραϊσκάκη έχω νιώσει ασφυκτική πίεση, μια πραγματικά καυτή έδρα, όπως και στο Χαριλάου. Από εξωτερικό δε θα ξεχάσω την ατμόσφαιρα που είχε το Άνφιλντ. Ανατριχιάζεις σε αυτά τα γήπεδα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα