Άρης: Η «αμφισβήτηση» του Σάσα, ο περιορισμένος χρόνος και το νέο συμβόλαιο

Άρης: Η «αμφισβήτηση» του Σάσα, ο περιορισμένος χρόνος και το νέο συμβόλαιο

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης: Η «αμφισβήτηση» του Σάσα, ο περιορισμένος χρόνος και το νέο συμβόλαιο

bet365

Η ισχυροποίηση του Άρη στη μεσαία γραμμή με την ταυτόχρονη αύξηση των επιλογών δεν καθιστούν πλέον τον Λούκας Σάσα βασικό και αναντικατάστατο, πράγμα που σημαίνει ότι ο Βραζιλιάνος θα πρέπει να δουλέψει πολύ για να ανακτήσει τον περσινό ρόλο του.

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Η δυναμική που παρουσιάζει ο Άρης στη μεσαία γραμμή αποτελεί μία από τις βασικές διαφορές της φετινής ομάδας σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή. Εστιάζοντας δηλαδή στην περσινή χρονιά, ουσιαστικά δεν υπήρχε πολυτέλεια επιλογών. Τον Σεπτέμβριο του 2019, ο Μίγκτζεν Μπάσα τράβηξε γι’ άλλες πολιτείες καθώς λύθηκε το συμβόλαιό του και ο Αλβανός μέσος μετακόμισε στην Αυστραλία. Παρά τις αρχικές προσδοκίες και την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Μίκαελ Ένινγκ, ο Αμπού Μπα δεν ανταποκρίθηκε στις ευθύνες του αμυντικού χαφ καθώς υστερούσε σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού κι έτσι ο Άρης ξέμεινε με μόλις δύο ποιοτικές λύσεις στη μεσαία γραμμή. Ουσιαστικά… ζούσε και πέθαινε αναλόγως της αγωνιστικής κατάστασης των Χαβιέρ Ματίγια, Λούκας Σάσα. Αυτό το καθεστώς δεν άλλαξε ούτε τον Γενάρη του 2019 λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών.

Πέρυσι, ο ρόλος του Βραζιλιάνου μέσου ήταν ηγετικός, γι’ αυτό εξάλλου ήταν εκ των πρωταγωνιστών στην πορεία της ομάδας. Δεν ισχύει το ίδιο φέτος. Το αρχικό αγωνιστικό πλάνο των «κίτρινων» προέβλεπε να παίζει η ομάδα με τρεις κεντρικούς χαφ. Η αγωνιστική ευθύνη του Τζέιμς Τζέγκο θα περιοριζόταν στην αναχαίτιση επιθέσεων του αντιπάλου, ο Χαβιέρ Ματίγια θα διατηρούσε τον ρόλο του βασικού πυλώνα στο χτίσιμο του παιχνιδιού και ο Λούκας Σάσα θα αποκτούσε πιο δημιουργικό ρόλο προσφέροντας παράλληλα τα τρεξίματα στο κέντρο του γηπέδου. Αυτό το αγωνιστικό σχέδιο εφαρμόστηκε στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος απέναντι στη Λαμία. Οι «κίτρινοι» επικράτησαν με 3-1, αλλά η λειτουργία της ομάδας ήταν προβληματική. Το σχήμα των τριών χαφ δεν απέδωσε, το πρόβλημα στη μεσοαμυντική γραμμή… έβγαζε μάτι, γι’ αυτό ήταν η πρώτη ουσιαστική τομή στην οποία προχώρησε ο Άκης Μάντζιος.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Στον δεύτερο αγώνα Πρωταθλήματος απέναντι στον Βόλο, ο Έλληνας τεχνικός απέσυρε τον Ματίγια από το βασικό σχήμα και χρησιμοποίησε τους Τζέγκο-Λούκας Σάσα. Ανασταλτικά είδε βελτίωση, αμφότεροι όμως πήραν χαμηλό βαθμό στη δημιουργία παιχνιδιού. Κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο εκείνου του αγώνα, οι «κίτρινοι» συμβιβάστηκαν με τον παθητικό ρόλο. Η απουσία του Ισπανού φάνηκε μέσα από την προβληματική λειτουργία του συνόλου κι έτσι ο Άκης Μάντζιος τον επανέφερε στο αρχικό σχήμα ως παρτενέρ του Λούκας Σάσα στον εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εκεί αναδείχθηκε η συνέπεια της απουσίας του Τζέιμς Τζέγκο καθώς σε ανασταλτικό επίπεδο και κυρίως στην transition άμυνα, οι «κίτρινοι» αντιμετώπισαν μεγάλη δυσκολία.

Γι’ αυτόν τον λόγο, στους τελευταίους τρεις αγώνες, ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε την ασφάλεια του διδύμου Ματίγια-Τζέγκο. Ο Λούκας Σάσα αντιμετώπισε κι ένα πρόβλημα τραυματισμού, στην πραγματικότητα όμως δεν ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση ούτως ώστε να διεκδικήσει θέση στο βασικό σχήμα. Πέραν τούτου το συγκεκριμένο δίδυμο αποδείχθηκε πιο λειτουργικό. Γιατί ο Χαβιέρ Ματίγια επανήλθε μετά από διάστημα αγωνιστικού ντεφορμαρίσματος ανακτώντας τον ρόλο που είχε στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ ο Αυστραλός μέσος είναι ο πολυτιμότερος παίκτης σ’ αυτούς τους πρώτους έξι αγώνες.

Είναι προφανές ότι ο Λούκας Σάσα θα πρέπει δουλέψει αρκετά για να ανακτήσει τον ρόλο που είχε πέρυσι στην ομάδα και παράλληλα να αποδειχθεί ανθεκτικός στον εσωτερικό ανταγωνισμό καθώς στις επιλογές του Μάντζιου συμπεριλαμβάνεται και ο Έργκους Κάτσε.

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Το συμβόλαιο του Λούκας Σάσα λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και στην πρώτη συζήτηση για την ανανέωση της συνεργασίας , διαπιστώθηκε σημαντική οικονομική διαφορά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά του παίκτη αξίωσε ποσό περί των 650.000 ευρώ για διετές κλειστό συμβόλαιο και η προσφορά του Άρη ήταν χαμηλότερη. Η επόμενη και πιο ουσιαστική κουβέντα θα γίνει πριν την έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και η εξέλιξη αυτής θα διαμορφωθεί αναλόγως των απαιτήσεων του αθλητή καθώς ο Άρης δεν προτίθεται να προσφέρει το συμβόλαιο που ζήτησε ο παίκτης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα