ΠΑΟΚ: Γκαρσία-Βιεϊρίνια, «ασπρόμαυρο» γράμμα στο συρτάρι…

ΠΑΟΚ: Γκαρσία-Βιεϊρίνια, «ασπρόμαυρο» γράμμα στο συρτάρι…

ΠΑΟΚ: Γκαρσία-Βιεϊρίνια, «ασπρόμαυρο» γράμμα στο συρτάρι…

bet365

Ο Πάμπλο Γκαρσία υποδέχθηκε τον Αντρέ Βιεϊρίνια και πάλι στα αποδυτήρια της Τούμπας και περιμένει πως και πως την επιστροφή του Πορτογάλου αρχηγού στη δράση.

H επιλογή της κεντρικής φωτογραφίας δεν ήταν καθόλου τυχαία, το αντίθετο, έγινε για να (μας) θυμίσει μια από τις πιο ιστορικές στιγμές της 94χρονης ιστορίας του ΠΑΟΚ, που έχει την υπογραφή και των δύο πρωταγωνιστών της εικόνας από το «Σουκρού Σαράτσογλου».

Ο Πάμπλο Γκαρσία και ο Αντρέ Βιεϊρίνια συνυπήρξαν για 3,5 χρόνια στα αποδυτήρια της Τούμπας, ήταν βασικοί πυλώνες της ομάδας του Θόδωρου Ζαγοράκη, πολύτιμα εργαλεία, αμφότεροι, στα χέρια του Φερνάντο Σάντος και των προπονητών (Δερμιτζάκης, Χάβος, Μπόλονι) που ακολούθησαν.

Η προσωπικότητα του Ουρουγουανού, σε συνδυασμό με την παρουσία των Κονσεϊσάο, Κοντρέρας, Λίνο, Ίβιτς, Τσιρίλο, Μπιζέρα, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για να «μεγαλώσει» πολύ γρήγορα το «παιδί από την Πόρτο», κάτι που το έχει παραδεχθεί ο Αντρέ.

Εντός γηπέδου οι δυο τους συνεργάστηκαν σε σχεδόν 100 παιχνίδια με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, υπάρχουν μάλιστα αρκετές στιγμές, την περίοδο 2008-2012, που η δημιουργία (του Γκαρσία) κατέληξε (από τον Βιεϊρίνια) σε γκολ.

Το «ασπρόμαυρο» έπος με την «Άλωση της Πόλης» το 2010 ανήκει στο παρελθόν, με τους δύο ποδοσφαιριστές να έχουν χαράξει τη δική τους πορεία που τους ξαναέφερε μαζί στον ίδιο δρόμο. Με μια διαφορά. Ο μεν Πάμπλο αποσύρθηκε, ακολούθησε καριέρα προπονητή, ο δε Αντρέ ακόμα και τώρα συνεχίζει να κλωτσάει το τόπι.

«Δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη συμβίωση μαζί του. Δεν έχω κανένα πρόβλημα ένας πρώην συμπαίκτης να είναι προπονητής μου. Δεν συζητήσαμε ακόμη για αγωνιστικά πράγματα για εμένα είναι σημαντικό να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει τα παιχνίδια. Εκείνος θα αποφασίσει που θα με χρησιμοποιήσει», είχε πει πρόσφατα μιλώντας στην τηλεόραση του «ΟΠΕΝ» ο Πορτογάλος άσος.

Η παραμονή του Βιεϊρίνια πέρασε από χίλια κύματα. Στην περίπτωση του, πάντως, ισχύει το «κάλλιο αργά, παρά ποτέ», καθώς στον ΠΑΟΚ του Γκαρσία η παρουσία του μπορεί να αποδειχθεί κομβική και καθοριστική στο επόμενο διάστημα.

Ο 34χρονος αρχηγός, εδώ και λίγες ημέρες, έχοντας αφήσει πίσω την περιπέτεια με τον κορονοϊό, έχει επιστρέψει και τρέχει για την πλήρη επανένταξη του στην ομάδα.

Από την Πέμπτη (12/11) με την επιστροφή της ομάδας στο γήπεδο, μετά το «υποχρεωτικό» τριήμερο ρεπό αποφόρτισης, θα έχει την ευκαιρία και τον χρόνο να δουλέψει για να καλύψει το χαμένο έδαφος απέναντι στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, δίνοντας τη δυνατότητα στον Γκαρσία να μπορεί να τον υπολογίζει μετά την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

«Με τον Βιεϊρίνια παίζαμε μαζί. Δουλεύει πολύ, είναι λίγο πίσω σε φυσική κατάσταση. Όταν είναι έτοιμος θα πάρει την ευκαιρία του αν το αξίζει. Πρέπει να τα δούμε όλα. Ο Γιαννούλης έπαιξε πολλά ματς, συνεχόμενα ενενηντάλεπτα», είχε πει ο Ουρουγουανός τεχνικός πριν από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Η αναφορά του «Τσε» στον Δημήτρη Γιαννούλη δεν ήταν τυχαία. Η θλάση που έχει καθηλώσει τον Έλληνα διεθνή μπακ του ΠΑΟΚ για τις επόμενες τρεις εβδομάδες είναι ένα πρόβλημα και ο Αντρέ Βιεϊρίνια μπορεί να είναι η… λύση του!

Στον αγώνα της περασμένης Κυριακής στη Ριζούπολη, ο Γκαρσία δοκίμασε, τόσο τον Λευτέρη Λύρατζη, όσο και τον Ροντρίγκο Σοάρες, στη θέση του αριστερού μπακ δείχνοντας ότι ο νεαρός Νίλσεν Περέιρα βρίσκεται πολύ πίσω στις επιλογές του.

Αντίθετα, ο Βιεϊρίνια, που έχει αγωνιστεί στην συγκεκριμένη θέση σε 51 παιχνίδια επί Λουτσέσκου, μοιάζει να είναι μια (λογική) πιο safe επιλογή.

Διαβάστε επίσης:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα