Όταν όλοι περιμένουν να χάσεις…

Όταν όλοι περιμένουν να χάσεις…

Όταν όλοι περιμένουν να χάσεις…

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του Άρη απέναντι στην ΑΕΚ…

Είναι γνωστό ότι ο φετινός Άρης δημιουργήθηκε υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και αφού χρειάστηκε να ξεπεράσει όλα τα παρελκόμενα της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών. Δηλαδή, την ανάκτηση ενός αυτονόητου δικαιώματος, τις (αρχικές) απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών οι οποίες «κούμπωσαν» πάνω στην ανάγκη της ομάδας, την απώλεια των αρχικών μεταγραφικών στόχων γιατί δεν μπορούσαν να περιμένουν. Ο Άρης χτίστηκε με απώτερο σκοπό να διαδραματίσει πιο σοβαρό ρόλο στις εγχώριες διοργανώσεις και με στόχο την ανανέωση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Προς αυτήν την κατεύθυνση προχώρησε σε έντονες διορθωτικές κινήσεις στα τελειώματα της μεταγραφικής περιόδου, ενισχύοντας θέσεις στις οποίες πονούσε και καλύπτοντας αγωνιστικές αδυναμίες.

Αυτή τη στιγμή διαθέτει ένα από τα πληρέστερα ρόστερ στη σύγχρονη ιστορία του και το βασικό ερώτημα αντανακλά στον χρόνο που χρειαστεί ώστε να κινηθεί άνω του 75-80 τοις εκατό των δυνατοτήτων του. Η διασπορά του κορονοϊού, τα δέκα κρούσματα και η αλλοίωση της καθημερινότητας, λειτούργησε ως παράγοντας… καθυστέρησης. Ήταν όμως και η ομάδα που πέρασε πλέον αναίμακτα μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο καθώς το πρόβλημα (όχι μόνο) δεν αποτυπώθηκε στην πορεία της, αλλά έχει κάνει ρεκόρ (σχεδόν) πεντηκονταετίας.

Ανέκαθεν διαχώριζα τις ομάδες σε δύο κατηγορίες. Στους διάττοντες αστέρες και σ’ αυτές που χαρακτηρίζονται από τη διάρκεια. Σε αυτό το σταυροδρόμι μπαίνει ο Άρης με την υποχρέωση παροχής αποδείξεων. Αυτή τη στιγμή, ελάχιστοι τον πιστεύουν. Η πλειοψηφία πιστεύει ότι η παραμονή του στην κορυφή είναι κάτι παροδικό. Φάνηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις τόσο του προπονητή του Αστέρα Τρίπολης, Μίλαν Ράσταβατς, όσο και του Πολωνού ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, Κάρολ Σφιντέρσκι, οι οποίοι εκτίμησαν ότι είναι θέμα χρόνου η πτώση των «κίτρινων» από την κορυφή.

Ενδεχομένως, το κριτήριο του Ράσταβατς να ταυτίζεται με το αντίστοιχο της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων φιλάθλων. Δεν έχει να κάνει μόνο με τον αγωνιστικό παράγοντα, όσο και με τις γενικότερες συνθήκες διεξαγωγής του πρωταθλήματος όπου ο ορισμός των διαιτητών και οι εκλογές στην ΕΠΟ (σ. σ. ακόμη και σ’ αυτή την ΕΠΟ που έχει ρόλο διακοσμητικού φυτού) έχουν μεγαλύτερη αξία από έναν αγώνα. Αυτοί που ασχολούνται έντονα με περατζάδες στις Ενώσεις, γνωρίζουν καλύτερα.

Ο Άρης θέλει να πραγματοποιήσει πορεία πρωταθλητισμού (σ. σ. αυτό σημαίνει διατήρηση στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας) και οι πρώτες… Πανελλαδικές εξετάσεις του είναι προγραμματισμένες για την Κυριακή (8/11) στον εντός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ. Δίχως την παραμικρή πρόθεση υποτίμησης όλων όσων έχει πετύχει η ομάδα, επιμένω ότι οι σοβαρές εξετάσεις θα δοθούν απέναντι σε ομάδες της ποιότητας της Ένωσης. Εκεί θα φανεί το μέταλλο της φετινής ομάδας, αν θα αλλάξει την άποψη των πολλών. Γι’ αυτόν τον λόγο, εκτιμώ ότι πρόκειται για παιχνίδι κομβικής σημασίας.

Πέρυσι, τα κατάφερε μια χαρά. Ακόμη κι αυτοί που τον κέρδισαν, έφτυσαν… αίμα για να τα καταφέρουν. Άλλοι δεν τον κέρδισαν ποτέ. Στην κανονική διάρκεια του περσινού Πρωταθλήματος, τ πρόβλημα δεν είναι τα παιχνίδια απέναντι στις ομάδες που προπορεύονταν στη βαθμολογία, αλλά τα εκτός έδρας απέναντι στους υπόλοιπους.

Αγωνιστικά, ο Άρης προέρχεται από το καλύτερο φετινό παιχνίδι του, αυτό απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Και ήταν το καλύτερο γιατί στα προηγούμενα είχε προβληματική παρουσία. Ήταν όμως το μοναδικό που είχε κυριαρχική παρουσία στο γήπεδο κι αυτό καλλιέργησε την αίσθηση ότι το νερό άρχισε να κυλάει στο αυλάκι. Η ΑΕΚ θα έρθει στη Θεσσαλονίκη με καλή ψυχολογία. Όπως λέει κι ένας φίλος… «η νίκη είναι νίκη, ανεξαρτήτως του επιπέδου του αντιπάλου». Δηλαδή, δεν έχει αξία αν η Ζόρια είναι καλή ή κακή ομάδα, σοβαρή ή αφελής. Σημασία έχει ότι η ΑΕΚ έβαλε τέσσερα μέσα στην Ουκρανία, έφτιαξε το μυαλό της, ανέκτησε αυτοπεποίθηση και θα παίξει στο «Κλ. Βικελίδης» με το μίνιμουμ των προβλημάτων που θα μπορούσαν να είχαν προκύψει.

Για τον Άρη, μια νίκη θα τον διατηρήσει στην κορυφή, κυρίως όμως θα πείσει ακόμη περισσότερο τον ίδιο, ενισχύοντας το όνειρό του. Ελάχιστη σημασία έχει τι λένε οι υπόλοιποι. Όταν εσύ είσαι αυτός που πρέπει, σύντομα έρχονται όλοι στα λόγια σου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.