Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν άρχισε να νιώθει και πάλι… Άρης

Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν άρχισε να νιώθει και πάλι… Άρης

Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν άρχισε να νιώθει και πάλι… Άρης

bet365

Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν νιώθει πλέον ενεργό μέλος του Άρη και η ανάρτησή του στον λογαριασμό του στα social media αποτελεί το πλέον ισχυρό πειστήριο.

Η περίπτωση του Σουηδού ποδοσφαιριστή μπορεί κάλλιστα να παρομοιαστεί με φάρμακο κατά της πλήξης καθώς σ’ αυτούς τους 13-14 μήνες παρουσίας του στον Άρη, έχουν συμβεί τα πάντα. Με αφετηρία τον ενθουσιασμό του περασμένου καλοκαιριού και την αίσθηση που καλλιεργήθηκε για το επίπεδο ικανότητάς του, (στη συνέχεια) την απομάκρυνσή του από το βασικό σχήμα, την «ψυχρή» σχέση του με το κλαμπ έως την ενεργοποίησή του από την ημέρα που ο Άκης Μάντζιος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία.

Για διάστημα τουλάχιστον εννιά μηνών, εξελίχθηκε ένας πόλεμος χαρακωμάτων καθώς οι δηλώσεις ήταν εκατέρωθεν, ειδικά από τη στιγμή που ο ίδιος ο Ντάνιελ Σούντγκρεν αποφάσισε να… απασφαλίσει μ’ εκείνη τη συνέντευξή του σε media της Σουηδίας όπου πέρασε τον Μίκαελ Ένινγκ «γενεές δεκατέσσερις». Πλέον όμως, άρχισε να αναπτύσσεται μια σχέση αγάπης η οποία μάλιστα αναδείχθηκε μέσα από την ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στα social media.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ POST

Ο Σουηδός ποδοσφαιριστής δεν είναι τόσο ενεργός στα social media ή τουλάχιστον, αν αποφασίσει να κοινοποιήσει κάτι, συνήθως αυτό αφορά κάποια ιδιαίτερη και προσωπική στιγμή. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η τελευταία ανάρτησή που αφορούσε τον Άρη ήταν πριν από περίπου έναν χρόνο, μετά τη νίκη στην Ξάνθη, στις 21 Οκτωβρίου 2019, όταν είχε «ανεβάσει» μια πανηγυρική φωτογραφία στην οποία είχε ευχαριστήσει για «την απίστευτη υποστήριξη».

Η εξέλιξη των πραγμάτων ήταν αντιστρόφως ανάλογη των προσδοκιών καθώς προϊόντος του χρόνου, ο Σουηδός έχασε την εμπιστοσύνη του τεχνικού επιτελείου για να φθάσουμε στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ όπου εκείνη η κακή εμφάνισή του είχε βαρύ τίμημα. Ο Σούντγκρεν έχασε τη θέση του στην 11αδα, κυρίως όμως δεν βρήκε σημείο επαφής με τον Μίκαελ Ένινγκ με συνέπεια τη διακοπή κάθε σχέσης αφού οι δύο άνδρες δεν αντάλλασσαν ούτε… καλημέρα. Το μόνο που δεν έγινε ήταν να πέσουν οι τίτλοι τέλους αυτής της συνεργασίας κι αυτό δεν συνέβη επειδή δεν βρέθηκε ομάδα που θα κάλυπτε το συμβόλαιο του παίκτη. Ο Άρης κινήθηκε στην αγορά προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Σούντγκρεν δεν είχε την παραμικρή πρόθεση θα επιστρέψει στους μισθούς Σουηδίας και για μεγάλο διάστημα, οι δύο πλευρές ήταν ακλόνητες στις θέσεις τους, βγαίνοντας ουσιαστικά αμφότερες χαμένες. Ειδικά από τη στιγμή που ο παίκτης είχε αρνηθεί να αγωνιστεί σ’ εκείνο το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στα Playoffs του περσινού Πρωταθλήματος.

ΤΟ «ΑΓΓΙΓΜΑ» ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΙΟΥ

Στη διάρκεια του καλοκαιριού και επί θητείας Μίκαελ Ένινγκ στην τεχνική ηγεσία, ένα συμβόλαιο έτρεχε δίχως ουσιαστική εργασία. Ο Σούντγκρεν δεν συμμετείχε στο βασικό στάδιο προετοιμασίας, γενικώς δεν ήταν μέλος της ομάδας και ο ένας έριχνε την ευθύνη στον άλλον. Για τον Γερμανό τεχνικό, ο έμπειρος ποδοσφαιριστής δεν είχε το παραμικρό ενδιαφέρον για την ομάδα, είχε αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και με τον τρόπο του, είχε «μπαζώσει» κάθε μονοπάτι επιστροφής σ’ αυτή. Ο δε παίκτης είχε πει δημοσίως ότι ο Ένινγκ τον είχε αποκλείσει χωρίς να αιτιολογήσει την απόφασή του επειδή δεν τον συμπαθούσε.

Ο αγωνιστικός βίος του Σουηδού άλλαξε από την ημέρα που ο Άκης Μάντζιος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία. Ο 51χρονος τεχνικός δεν του δεσμεύτηκε για το παραμικρό, αλλά στην ολιγόλεπτη συζήτηση που είχε μαζί του, του εξήγησε ότι δεν είχε τον παραμικρό λόγο ενασχόλησης με το παρελθόν και τον ρώτησε ευθέως αν θέλει να είναι μέλος της ομάδας. Πρωτίστως είχε αντιληφθεί ότι η περίπτωση του απαιτούσε ειδική μεταχείριση, αντιλαμβανόμενος την κουλτούρα των ποδοσφαιριστών από τη Σκανδιναβία. Ο Σούντγκρεν δέχθηκε με χαρά το πατρικό «άγγιγμα» του προπονητή του, κυρίως όμως πείστηκε από τις προθέσεις του από τη στιγμή που…

-Του δόθηκε η δυνατότητα επιστροφής στις προπονήσεις

-Ο Μάντζιος δούλεψε μαζί του στη διάρκεια των προπονήσεων και κυρίως στον τομέα των αντιδράσεών του στην άμυνα

-Τον έβαλε στο rotation της ομάδας

-Τον χρησιμοποίησε στο βασικό σχήμα στους δύο τελευταίους αγώνες

«ΔΕΝ ΣΟΥ ΞΕΦΥΓΑΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ»

Στη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, ο 30χρονος έκανε ίσως το καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα του Άρη υπό την έννοια ότι ήταν η πρώτη φορά που παρουσιάστηκε συνεπής στα αμυντικά καθήκοντά του αλλά και συνέβαλε στην επιθετική λειτουργία της δεξιάς πτέρυγας. Η αλλαγή στην ψυχολογία του φάνηκε από το γεγονός ότι προχώρησε σε ανάρτηση (για τον Άρη) στον λογαριασμό του στα social media έπειτα από σχεδόν έναν χρόνο και γράφοντας… «είναι όμορφο να επιστρέφεις». Ένα από τα καλύτερα σχόλια που έλαβε ήταν από φίλο του Άρη ο οποίος επικροτώντας την εμφάνισή του, του έγραψε… «δεν σου ξέφυγαν ούτε τα κουνούπια».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα