Παναθηναϊκός: Εκείνοι που του... λείπουν (poll)

Παναθηναϊκός: Εκείνοι που του... λείπουν (poll)

Νίκος Μαρούδας
Παναθηναϊκός: Εκείνοι που του... λείπουν (poll)

bet365

Οι πολλές αλλαγές που έγιναν στον Παναθηναϊκό φέτος δεν του έχουν βγει ακόμα, κάτι που φαίνεται και στην έως τώρα πορεία του «τριφυλλιού» και το gazzetta.gr, δοκιμάζει να δει ποιος από εκείνους που αποχώρησε λείπει περισσότερο στην ομάδα.
Champions League με μεγάλες αποδόσεις και 3000+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Η περίεργη κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό όλο το 2020, έχει φέρει τους «πράσινους» στο... σημείο μηδέν! Μετά από πέντε παιχνίδια, παραμένουν χωρίς νίκη έχοντας πραγματοποιήσει το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία τους. Είναι λογικό λοιπόν το μυαλό να πηγαίνει σε όσους έφυγαν αυτό το καλοκαίρι...

Κι αναφερόμαστε σε εκείνους που είχαν ενεργό ρόλο την τελευταία σεζόν στο «τριφύλλι», έχοντας πραγματική συνεισφορά την τελευταία χρονιά του Γιώργου Δώνη στην ομάδα. Πιο συγκεκριμένα, Ζαχίντ, Ανουάρ, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Ινσούα, Δώνης, Κολοβός και Περέα, αποχώρησαν (σ.σ. οι δύο τελευταίοι ως δανεικοί) και το κενό των περισσότερων είναι ορατό...

Πάμε να δούμε λοιπόν ένας ένας (σ.σ. Γιόχανσον και Ινσούα μαζί) τι νούμερα έγραψαν πέρσι στον Παναθηναϊκό, τι κάνουν όσοι αποκτήθηκαν για να καλύψουν το κενό τους, αλλά και πως τα πάνε στις νέες τους ομάδες εκείνοι που αποτελούν παρελθόν.

Γκίας Ζαχίντ

Ξεκινάμε από τον Γκίας Ζαχίντ, που πέρσι αγωνίστηκε δανεικός στον Παναθηναϊκό από τον ΑΠΟΕΛ. Το καλοκαίρι επέστρεψε στην τέως ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη και ήδη έχει πάρει φανέλα βασικού. Με τους «πράσινους» πέρσι, αγωνίστηκε συνολικά σε 29 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, σημειώνοντας 4 τέρματα και δίνοντας 5 ασίστ.

Το κενό που άφησε κλήθηκε να το καλύψει ο Λούκας Βιγιαφάνιες που επέστρεψε στον Παναθηναϊκό. Ο Αργεντινός όμως, ήρθε με πρόβλημα με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να μην έχει βοηθήσει σε κανένα παιχνίδι την ομάδα του.

Με την επιστροφή του στη Κύπρο τώρα ο Ζαχίντ, συνεχίζει να παρουσιάζει το γνωστό καλό του πρόσωπο, παίρνοντας φανέλα βασικού και μετράει ήδη 8 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, σημειώνοντας 2 τέρματα. Επίσης, αγωνίστηκε και στα τέσσερα παιχνίδια των προκριματικών του Europa League κάνοντας 1 ασίστ.

Ανουάρ

Ήρθε στον Παναθηναϊκό τον Ιανουάριο του 2020 με σκοπό να βελτιώσει την εικόνα του «τριφυλλιού» στη μεσαία γραμμή. Σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε, οι «πράσινοι» έδειξαν ένα αρκετά καλύτερο πρόσωπο με εκείνον στην ενδεκάδα και τελείωσε τη θητεία του έχοντας 16 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 1 ασίστ, ενώ πρόλαβε να αγωνιστεί σε 1 παιχνίδι Κυπέλλου.

Μαζί του τον Γενάρη ήρθε και ο Γιασίν Αγιούμπ, αλλά με κανονική μεταγραφή! Ο πρώην άσος της Φέγενορντ, με την φυγή του Ανουάρ, αναμενόταν να είναι πιο ενεργός τη φετινή σεζόν, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές που ήταν βασικός αλλά δεν έπεισε, έχει μείνει εκτός αποστολής και δεν έχει βοηθήσει.

Με την ολοκλήρωση του δανεισμού του από την Βαγιαδολίδ στον Παναθηναϊκό, ο Μαροκινός επέστρεψε στους Ισπανούς, οι οποίοι τον παραχώρησαν εκ νέου δανεικό αυτή τη φορά στον ΑΠΟΕΛ. Συνεχίζει με λίγα λόγια να είναι συμπαίκτης του Ζαχίντ, έχοντας αγωνιστεί σε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος και σε τρία παιχνίδια των προκριματικών του Europa League, όπου σημείωσε κι ένα τέρμα.

Δημήτρης Κολοβέτσιος

Συνεχίζουμε με τον Δημήτρη Κολοβέτσιο, ο οποίος μετά από τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό αποχώρησε φέτος για την Τουρκία και την Καϊσερίσπορ. Την τελευταία του χρονιά στο «τριφύλλι», συνέχισε να δείχνει το γνωστό σταθερό του πρόσωπο και αγωνίστηκε σε 20 παιχνίδια πρωταθλήματος πετυχαίνοντας 2 τέρματα, αλλά και σε 4 ματς Κυπέλλου.

Το κενό του Κολοβέτσιου, ήρθε να καλύψει ο Φραν Βέλεθ. Ένας ποδοσφαιριστής που έκλεισε επί Δώνη, αλλά δεν τον ήθελε ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού! Με την εικόνα του πρώην αμυντικού του Άρη, δεν μπορεί να πει κανείς πως δεν δικαιώνεται... Έχει αγωνιστεί στα πέντε από τα έξι φετινά παιχνίδια του Παναθηναϊκού, έχει κάνει αρκετά λάθη και σίγουρα δεν είναι αυτός που περίμεναν οι άνθρωποι που τον έφεραν στο «τριφύλλι».

Φέτος, η χρονιά του Έλληνα αμυντικού δεν πηγαίνει και τόσο καλά, όχι σε ατομικό επίπεδο αλλά σε ομαδικό. Η Καϊσερίσπορ δεν έχει αρχίσει καλά το πρωτάθλημα, μετρά τρεις ήττες και δύο νίκες και βρίσκεται οριακά πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Όσον αφορά τον Κολοβέτσιο, έχει αγωνιστεί στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια της ομάδας του και μόνο σε ένα ο τούρκικος σύλλογος κράτησε το μηδέν.

Ματίας Γιόχανσον και Εμανουέλ Ινσούα

Πάμε τώρα στα δύο μπακ του Παναθηναϊκού που έφυγαν από την ομάδα φέτος κι έγινε πολύ κουβέντα για το αν έπρεπε ή όχι να συμβεί αυτό. Ο Γιόχανσον, πέρσι έκανε μια από τις καλύτερες χρονιές του με τους «πράσινους», κάτι που φαίνεται κι από τους αριθμούς του. Ήταν από τους πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές με 23 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 1 ασίστ, ενώ αγωνίστηκε και σε 4 παιχνίδια Κυπέλλου όπου έκανε άλλη 1 ασίστ.

Περίπου τα ίδια ισχύουν και για τον Ινσούα. Ο Αργεντινός αριστερός μπακ, ήταν από τους καλύτερους του Παναθηναϊκού φέτος, αρχικά αρνήθηκε την πρόταση του «τριφυλλιού» για ανανέωση, στη συνέχεια έριξε τις απαιτήσεις του, αλλά πρόταση δεν του έγινε ποτέ με αποτέλεσμα να αποχωρήσει άδοξα! Την τελευταία του σεζόν στο «τριφύλλι» σε 20 συμμετοχές έγραψε 1 γκολ και 1 ασίστ στο πρωτάθλημα, αλλά και 3 συμμετοχές στο Κύπελλο.

Στις θέσεις των δύο, ήρθαν στα δεξιά οι Σάντσες και Αντονίνο, ενώ στα αριστερά ο Χουανκάρ. Ο πρώτος και ο τρίτος έχουν προλάβει να αγωνιστούν, με τον αριστερό μπακ να έχει δείξει καλά στοιχεία, να είναι ένας από τους λίγους που έχουν διακριθεί από τις μεταγραφές, αλλά στα τελευταία δύο παιχνίδια είναι τραυματίας. Αντίθετα, ο Σάντσες που έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια, δεν έχει δείξει για την ώρα καλά στοιχεία και προβληματίζει έντονα... Όσον αφορά τον Αντονίνο, κόλλησε πνευμονία με αποτέλεσμα ακόμα να μην έχει καταφέρει να συνέλθει και να μένει εκτός.

Ας δούμε όμως τώρα τι κάνουν σήμερα στις νέες τους ομάδες οι δύο που αποχώρησαν. Ο Σουηδός, αγωνίζεται στη Γκντσλεμπριλιγκί, αλλά τα πράγματα δεν πάνε καλά για την ομάδα του. Είναι προτελευταία, με μόλις μία νίκη και μία ισοπαλία σε έξι παιχνίδια, στα οποία έχει αγωνιστεί σε όλα ως βασικός. Από την άλλη, ο Ινσούα, συνεχίζει στην Ελλάδα αλλά με τη φανέλα της ΑΕΚ, έχοντας γράψει 2 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και 2 στα προκριματικά του Europa League, ενώ ταλαιπωρήθηκε κι από ένα πρόβλημα τραυματισμού που τον άφησε πίσω...

Χρήστος Δώνης

Ο ποδοσφαιριστής που... άκουσε τα περισσότερα απ' όλους όσους έφυγαν από την ομάδα φέτος. Ίσως εκείνος που αδικήθηκε περισσότερο από κάθε άλλον κυρίως από τον κόσμο. Για όλα τα δεινά έφταιγε εκείνος και σε μεγάλο βαθμό σε αυτό έπαιζε ρόλο πως ο πατέρας του ήταν στον πάγκο της ομάδας. Όπως και να έχει, ο Χρήστος Δώνης πέρσι βοήθησε αρκετά τον Παναθηναϊκό, έχοντας 26 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με 1 γκολ, αλλά και 5 συμμετοχές στο Κύπελλο με επίσης 1 τέρμα το οποίο ήταν... γκολ αντεπίθεσης σε εκείνο το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο αντικαταστάτης του ήρθε αρκετά καθυστερημένα. Είναι η τελευταία μεταγραφή του Παναθηναϊκού, ο Μαουρίσιο και δεδομένα έχει όσα χρειάζεται το «τριφύλλι» για να ανέβει επίπεδο στη μεσαία γραμμή. Ίσως αποδειχτεί και η πιο ποιοτική μεταγραφή της ομάδας φέτος, ενώ ήδη έχει καταγράψει μία συμμετοχή.

Όσον αφορά τώρα τον Χρήστο Δώνη, συνεχίζει την καριέρα του στη Serie B με την φανέλα της Άσκολι, έχοντας δύο συμμετοχές στο πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο. Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για την ιταλική ομάδα, που παρά τον αρχικό στόχο ανόδου, βρίσκεται στη 14η θέση με 4 βαθμούς.

Δημήτρης Κολοβός

Οι δύο τελευταίοι που αποχώρησαν φέτος, είναι με δανεισμό... Ξεκινάμε με τον Δημήτρη Κολοβό, ο οποίος αγωνίζεται στη Σέριφ. Πέρσι, ο Έλληνας επιθετικός αγωνίστηκε με τον Παναθηναϊκό σε 23 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, σημειώνοντας 2 τέρματα και δίνοντας 1 ασίστ.

Ο εξτρέμ που αποκτήθηκε και μάλιστα με πάρα πολύ καλά λόγια, είναι ο Αϊτόρ. Ο Ισπανός όμως για την ώρα δεν έχει πείσει. Τρεις συμμετοχές, μία ασίστ κι ένα γκολ από αυτά που λέμε πως... δεν χάνονται κόντρα στον Άρη.

Αντίθετα, ο Κολοβός, στη Σέριφ τα πάει εξαιρετικά! Μετρά ήδη 2 γκολ και 2 ασίστ σε 6 συμμετοχές κι έχει κερδίσει πλέον θέση βασικού στη νέα του ομάδα.

Χουάν Χοσέ Περέα

Ο έτερος δανεικός και τελευταίος της σχετικής λίστας που σας παρουσιάζουμε, είναι ο Χουάν Χοσέ Περέα. Ο Ντάνι Πογιάτος όταν ανέλαβε το καλοκαίρι έκρινε πως δεν τον χρειάζεται με αποτέλεσμα να παραχωρηθεί δανεικός στον Βόλο. Την πρώτη του σεζόν στον Παναθηναϊκό δεν τα πήγε κι άσχημα, καθώς αγωνίστηκε σε 28 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, σημείωσε 3 τέρματα κι έδωσε 1 ασίστ.

Στον Βόλο μέχρι στιγμής αν και βασικός σε όλα τα παιχνίδια, πλην εκείνου με τον Παναθηναϊκό, δεν έχει καταφέρει να σημειώσει κάποιο τέρμα ή να δώσει κάποια ασίστ.

Loading...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα