Η πιο μεγάλη επιτυχία του ΠΑΟΚ…

Η πιο μεγάλη επιτυχία του ΠΑΟΚ…

Η πιο μεγάλη επιτυχία του ΠΑΟΚ…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την Κ19 του ΠΑΟΚ και τα επιτεύγματα του Πάμπλο Γκαρσία που δουλεύει με ξεχωριστό τρόπο και εμφανίζεται κάθε χρόνο όλο και καλύτερος.

Πόρτο - Ολυμπιακός: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Δεν περίμενα το φετινό ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός των νέων για να γράψω ό τι γράφω… Αλίμονο αν μετά από τόσα χρόνια δεν έχουν βγει ασφαλέστατα συμπεράσματα για την K19 και την λειτουργία της…

Έχουμε λοιπόν μία ομάδα K19, η οποία εξ’ ορισμού έχει ένα όριο και έναν περιορισμό. Το 19 λοιπόν στο όνομα της ομάδας αυτής, σημαίνει μία υποχρεωτική αλλαγή. Ομάδα μεν, αλλά με ηλικιακό όριο που οδηγεί κάθε καλοκαίρι σε αναγκαστικές αλλαγές. Φεύγουν τα παιδιά που ξεπερνούν τα 20 χρόνια, άρα το ρόστερ διαφοροποιείται χωρίς την επιλογή της ομάδας και του προπονητή.

Και τι έγινε;

- Ο ΠΑΟΚ κυριαρχεί όποιος και αν φεύγει, όποιος και αν έρχεται, όποιος και αν παίζει.

- Ο ΠΑΟΚ κερδίζει τους τίτλους, τον έναν μετά τον άλλο…

- Ο ΠΑΟΚ δεν χάνει ΠΟΤΕ! Τελευταία φορά ήταν πολλά χρόνια πίσω! Τρία αν δεν κάνω λάθος μια και χάθηκε το μέτρημα…

- Ο ΠΑΟΚ καταφέρνει και βγάζει παίκτες από αυτή την ομάδα, οι οποίοι όχι μόνο παίζουν στους μεγάλους, όχι μόνο πρωταγωνιστούν σε ματς-τελικούς όπως αυτά με Μπενφίνα και Μπεσίκτας, αλλά φθάνουν και στην Εθνική ομάδα.

Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ αυτά που ταυτόχρονα πετυχαίνει ο ΠΑΟΚ μέσα από τη δουλειά που γίνεται σε όλη την ακαδημία και κυρίως στο τελευταίο κρίσιμο στάδιο. Εκεί, λίγο πριν τους μεγάλους που είναι γνωστό ότι ως αντρικό ποδόσφαιρο απέχουν πάρα-πάρα πολύ από το ποδόσφαιρο των ακαδημιών.

Η σπουδαία προεργασία που γίνεται σε όλες τις μικρές ηλικίες δημιουργεί τις βάσεις, μέχρι οι νεαροί ποδοσφαιριστές να φθάσουν στη δεύτερη ομάδα και εκεί να γίνουν… άνδρες.

Ο Πάμπλο Γκαρσία λοιπόν… Αυτός είναι!

Δεν πρόκειται να γράψω θεωρητικά πράγματα. Όσα γράφονται έχουν αναζητηθεί και έχουν συζητηθεί, πέρα από την άποψη που έχω σχηματίσει παρακολουθώντας δεκάδες παιχνίδια αυτά τα τελευταία χρόνια.

Ο Ουρουγουανός κάνει φοβερά πράγματα ως προπονητής αυτής της ομάδας. Όχι, δεν κάνει μαγικά. Όλα έρχονται μέσα από τη νοοτροπία του στο ποδόσφαιρο, από τη δουλειά του και από την εξέλιξή του ως επαγγελματίας προπονητής.

Όπως όλοι λένε και όλοι ξέρουν στον ΠΑΟΚ, ο Γκαρσία είναι εξαιρετικός στη διαχείριση των παικτών του. Το Άλφα και το Ωμέγα στο ποδόσφαιρο και στο υψηλό επίπεδο.

Υπάρχει τρομερή πειθαρχία στην καθημερινότητα, με τον προπονητή όμως να είναι και απόλυτα δίκαιος στην προσπάθεια να φτιάξει οικογένεια.

Οι ομάδες του έχουν φανταστική αγωνιστική πειθαρχία μέσα στο γήπεδο. Αυτό το ξέρει όλη η Ελλάδα που τους βλέπει κάθε εβδομάδα.

Ο Γκαρσία έχει φτιάξει παίκτες-νικητές. Πώς; Βασίστηκε στη γενιά των 2000. Στην καλύτερη φουρνιά που εμφανίστηκε στον ΠΑΟΚ. Από αυτούς έχτισε μία ομαδάρα (πήραν πρωτάθλημα με 28-2-0) αλλά σταδιακά έβαλε γύρω τους και άλλα παιδιά που πήραν πράγματα και καταφέρνουν να συνεχίζουν με την ίδια νοοτροπία και τα επόμενα χρόνια.

Εμπνέει! Τον σέβονται και τον θαυμάζουν. Ακόμη και όταν τους τρέχει ως τιμωρία, βλέποντας κάποιους να επιχειρούν να βάλουν το εγώ πάνω από το εμείς. (Ξέρουν πολλοί τι γίνεται όταν κάποιος πιτσιρικάς χάνει το δρόμο).

Για να μην αδικούμε τους συνεργάτες του. Το τημ έχει δεθεί και συνεργάζεται με κλειστά μάτια, έτσι ώστε η προπόνηση να είναι ιδανική ως βάση για όλα όσα πετυχαίνει η ομάδα.

(Σε όλα τα παραπάνω φυσικά και δεν υπάρχει κάτι περί… σχηματισμού και συστημάτων ως κριτήριο δουλειάς ενός προπονητή, για να θυμίσουμε και το περασμένο κείμενο…).

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν με όλη την οργάνωση και τη λειτουργία των ακαδημιών του βγάζει παίκτες, συνεχίζει όμως να βγάζει και σπουδαίους προπονητές. Όλοι καταλαβαίνουν ότι… έρχεται ο Γκαρσία. Ένας προπονητής που κάθε χρόνο κάνει άλματα προόδου. Ήταν η προσωπικότητα, είχε την εμπειρία, γεννήθηκε με τη νοοτροπία και από εκεί και πέρα, κάθε χρόνο με τη δουλειά του, ανεβαίνει επίπεδο σε οργάνωση, τακτική, κοουτσάρισμα, αποδεχόμενος και την ανάλυση του παιχνιδιού που βοηθάει όλους τους επαγγελματίες.

Προφανώς και… δεν υπάρχει θέμα αν θα αναλάβει την πρώτη ομάδα. Το θέμα είναι… πότε.

Και για να προλάβουμε τους… έξυπνους ή κουτοπόνηρους που θέλουν να βγάλουν άλλα, άμεσα συμπεράσματα… Ο Γκαρσία δεν γίνεται να αναλάβει τώρα ή… σε λίγο την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Έχει δρόμο ακόμη με τα χαρτιά και τα διπλώματα, εκεί όπου πρόσφατα έγινε το πρώτο βήμα. Έχει και άλλα όμως να κάνει και τώρα δεν έχει αξία να σκεφτόμαστε το… πότε.

Θα γίνει και αυτό όταν μπορεί και όταν πρέπει στο μέλλον…

* Δεν έχουν κανένα λογικό επιχείρημα και γι’ αυτό εκτίθενται οι… Βαρούχες της χώρας που προσπαθούν να πείσουν ότι έχουν μεγάλες διαφορές οι φάσεις Μάτος και Χνιντ. Αυτοί βέβαια λίγο ενδιαφέρουν. Ο Κλάτενμπεργκ που δεν σχολίασε τη φάση Μάτος ο οποίος εμφανώς πρόλαβε και πήρε την κεφαλιά και μετά γκρεμίστηκε από τον αντίπαλο που δεν είχε ΚΑΜΙΑ σχέση με την μπάλα, τι θα κάνει σήμερα; Είναι σε δύσκολη θέση…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.