Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ 1-0

Φώτης Καρακούσης
Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ 1-0

bet365

Κέρδισε το πέναλτι, σκόραρε, «πήρε» την αποβολή του Σελίμοβιτς. Ο Μπαράλες τα... έκανε όλα κόντρα στον ΟΦΗ κι οδήγησε τον Αστέρα Τρίπολης στη νίκη (1-0) που τον στέλνει στην 3η θέση!

Το εξαιρετικό του ξεκίνημα συνέχισε ο Αστέρας Τρίπολης. Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς επικράτησε και του ΟΦΗ στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και έφτασε έτσι τους 10 βαθμούς ανεβαίνοντας στην 3η θέση μαζί με τον Ολυμπιακό. Στον αντίποδα οι Κρητικοί που έμειναν με 10 παίκτες από το 77' έμειναν στους 6, καθώς δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι στο ματς.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής και ο μεγάλος άτυχος

Ο αγώνας στη Τρίπολη είχε έναν μεγάλο πρωταγωνιστή και έναν μεγάλο άτυχο. Ο πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Χερόνιμο Μπαράλες. Ο Αργεντίνος ήταν ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι, ευστόχησε κάνοντας το 1-0 και στην συνέχεια κέρδισε και την αποβολή του Σελίμοβιτς. Ο άτυχος δεν είναι άλλος από τον Ναμπί. Ο μεσοεπιθετικός του ΟΦΗ τραυματίστηκε σε μια ανύποπτη φάση στο γόνατο και δυστυχώς υπάρχουν φόβοι για σοβαρό τραυματισμό.

Καλό ξεκίνημα και μέτρια συνέχεια ως το τέλος του ημιχρόνου

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που στο ξεκίνημά του είχε γρήγορο ρυθμό και ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι απείλησαν με τους Ριέρα στο 4', με την κεφαλιά του να αποκρούει ο Βάντερμαν και με τον ίδιο παίκτη στο 13' με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Και τους φιλοξενούμενους στο 9' και στο 12' με τον Ναμπί αρχικά που έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε μετά από κόντρα ελάχιστα κόρνερ και τον Σαρδινέρο που νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο.

Αυτές ήταν και οι πιο σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, ενώ η πιο καθοριστική στιγμή ήταν στο 36', όταν και τραυματίστηκε στο γόνατο ο Ναμπί. Ο παίκτης του ΟΦΗ πήγε να κάνει ντρίπλα μέσα στην περιοχή και με τον αντίπαλό του μακριά, του γύρισε το γόνατο, με τον Μπαλογιάννη να μπαίνει στη θέση του.

Το καθάρισε ο Μπαράλες

Στο δεύτερο ημίχρονο παρότι είχαμε σχετικά γρήγορο ρυθμό δεν είχαμε τις μεγάλες φάσεις. Το ματς όσο περνούσαν τα λεπτά έγινε ακόμα πιο σκληρό και έτσι φτάσαμε στο 70' όταν και ουσιαστικά κρίθηκαν τα πάντα. Ο Μπαράλες πήρε το πέναλτι από τον Σελίμοβιτς που τον τράβηξε, ευστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 1-0. Μάλιστα 7 λεπτά αργότερα ο Μπαράλες έπεσε μετά από σπρώξιμο επίσης του Σελίμοβιτς με τον παίκτη του ΟΦΗ να δέχεται την δεύτερη κίτρινη.

Ακόμα και με παίκτη λιγότερο όμως ο ΟΦΗ ήταν αυτός που έχασε την μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση όταν στο 87' αρχικά ο Γκαργκαλατζίδης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παπαδόπουλο που βγήκε και έκοψε με τα πόδια και στην συνέχεια ο Γρίβας σούταρε στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική ευκαιρία με τον Αστέρα να παίρνει τη νίκη.

MVP: Κέρδισε πέναλτι, έβαλε το γκολ, κέρδισε μετά και την αποβολή αντιπάλου. Ε τι άλλο να έκανε ο Μπαράλες για να αναδειχθεί καλύτερος στην αναμέτρηση αυτή;

Στο ύψος του: Θα βάλω τον Παπαδόπουλο γιατί ειδικά στην φάση του 87' έκανε αυτό που έπρεπε. Βγήκε γρήγορα έδιωξε με τα πόδια το πλασέ του Γκαργκαλατζίδη και κράτησε το πολύτιμο μηδέν στην άμυνά του.

Αδύναμος κρίκος: Θα βάλουμε τον Σελίμοβιτς όχι για την φάση του πέναλτι, αλλά για την αποβολή, καθώς όταν έχεις ήδη μια κίτρινη δεν πας έτσι απέναντι στον αντίπαλό σουγιατί θα δεχθείς την δεύτερη.

Η «γκάφα»: Εδώ θα βάλουμε το πέναλτι, μια φάση πάντως για την οποία οι φιλοξενούμενοι έχουν μεγάλα παράπονα. Τράβηγμα υπήρξε και από την στιγμή που υπάρχει το var οι διαιτητές αποφάσισαν πέναλτι.

Το «στραγάλι»: Υπήρξε γκρίνια για την διαιτησία του Γιάννη Παπαδόπουλου από πλευράς ΟΦΗ με τον Γιώργο Σίμο να αφήνει ξεκάθαρα αιχμές στις δηλώσεις του. Οι Κρητικοί φωνάζουν για το πέναλτι, αλλά και για την αποβολή του Σελίμοβιτς, με την αποβολή ωστόσο να φαίνεται να είναι πιο ξεκάθαρη.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Αστέρας Τρίπολης συνεχίζει την εξαιρετική του πορεία γιατί καταφέρνει τις λίγες φάσεις που κάνει να τις βάζει γκολ. Με τον Μπαράλες να δείχνει ασταμάτητος πήρε ακόμα ένα τρίποντο, απέναντι στον ΟΦΗ που δεν σταματά να τον χτυπά η ατυχία. Όλοι ευχόμαστε να μην έχει κάτι σοβαρό ο Ναμπί, καθώς η υγεία είναι πάνω από όλα.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Πασαλίδης, Τασουλής, Μπ. Φερνάντεθ (53’ Μουνάφο), Βαλιέντε (69’ Ιγκλέσιας), Σίτο (69’ Ρετζίς), Ριέρα (53’ Λ. Φερνάντεθ), Τιλίκα (90’ Γκόμες), Μπαράλες

ΟΦΗ (Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Διαμαντής, Σελίμοβιτς, Κοροβέσης (66’ Λυμπεράκης), Μεγιάδο, Σακόρ, Στάρτζεον, Σαρδινέρο (84’ Γκαργκαλατζίδης), Ναμπί (38’ Μπαλογιάννης), Γιάννου (66’ Γρίβας)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα