Παναθηναϊκός: Μεγάλη «πληγή» το τελευταίο 20λεπτο... (vids)

Παναθηναϊκός: Μεγάλη «πληγή» το τελευταίο 20λεπτο... (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Μεγάλη «πληγή» το τελευταίο 20λεπτο... (vids)

bet365

Το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας του στο πρωτάθλημα επιβεβαιώθηκε. Ο Παναθηναϊκός το «πλήρωσε» ξανά με γκολ στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού και γίνεται εμφανής η μεγάλη «πληγή» της ομάδας...

Άρσεναλ - Λέστερ: Οι αποδόσεις που έψαχνες βρίσκονται εδώ! |21+

Τελειώνει και ο Οκτώβριος και ο Παναθηναϊκός όχι απλά δεν μπορεί να βρει ηρεμία και ταυτότητα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν έχει καταφέρει να πάρει ούτε μια νίκη στον αγωνιστικό χώρο σε πέντε παιχνίδια της Super League Interwetten.

Ο Βόλος τον «πλήγωσε» στην τελευταία φάση του παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου με τον Μπαρτόλο να εκμεταλλεύεται όλα τα λάθη που έγιναν στη φάση του 90' + 2' και την τρομερή ολιγωρία των «πράσινων» για να σκοράρει και με το 1-1 να υποχρεώσει το «τριφύλλι» στο χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας του στο πρωτάθλημα.

Ασφαλώς, ο Λάζλο Μπόλονι μέσα σε ελάχιστες μέρες κατά τις οποίες δούλεψε με τη νέα του ομάδα δεν θα μπορούσε ξαφνικά να παρουσιάσει μια... μηχανή όπου όλα τα γρανάζια της θα λειτουργούσαν τέλεια. Το θέμα για εκείνον είναι πως αντίκρισε ξανά αυτό που τον σόκαρε και το οποίο δήλωσε και κατά την επίσημη παρουσίασή του. Το θέμα της έλλειψης αυτοπεποίθησης.

Γιατί αν την είχε ο Παναθηναϊκός, δεν θα άφηνε τον Βόλο να παίξει στο τελευταίο κομμάτι της μεταξύ τους αναμέτρησης. Δεν θα έδειχνε ότι... φοβόταν μη χαθεί το 1-0 που είχε από το γκολ του Καρλίτος, αλλά θα το υπερασπιζόταν και θα το κρατούσε και θα μπορούσε να το διευρύνει αν ο Μακέντα έπαιρνε πιο γρήγορες αποφάσεις και δεν ήταν τόσο «βαρύς».

Η ζημιά έγινε και είναι μεγάλη. Η μεγαλύτερη της ιστορίας του Παναθηναϊκού στα πρώτα πέντε παιχνίδια της αγωνιστικής περιόδου, αφού ποτέ άλλοτε δεν είχε αποτύχει να πάρει θετικό αποτέλεσμα σε αυτό τον αριθμό των αναμετρήσεων.

Αν μπορεί να εξεταστεί ένα από τα κομμάτια που χρειάζονται αισθητή βελτίωση στο «τριφύλλι» και έχει να κάνει και με το θέμα της ψυχοσύνθεσης των παικτών στον αγωνιστικό χώρο όταν το εκάστοτε ματς μπαίνει στην τελική ευθεία, είναι το τελευταίο 20λεπτο που... πονάει πολύ τους «πράσινους».

Στην πρεμιέρα απέναντι στον Αστέρα στην Τρίπολη, με τον Μπαρτ Σένκεφελντ ν' απουσιάζει και γενικότερα την εικόνα του Παναθηναϊκού να είναι κάκιστη, όπως και η διαχείριση του Ντάνι Πογιάτος, το γκολ που κάνει τη διαφορά και υποχρεώνει τους «πράσινους» σε ήττα, έρχεται στο 73'. Τότε που το τρανζίσιον... έχει πάει περίπατο, δεν υπάρχουν τρεξίματα, δεν υπάρχει συνεργασία, δεν υπάρχει αλληλοκάλυψη και ο Ριέρα σκοράρει για το 1-0 των Αρκάδων.

Με την ΑΕΛ στο «Αλκαζάρ», η τιμωρία έρχεται για τον Παναθηναϊκό στο 87'. Πάλι με το 1-0 από το πρώτο μέρος, η ομάδα του Πογιάτος δεν έκανε απολύτως τίποτα για να σιγουρέψει το αποτέλεσμα, ν' αποκτήσει ασφάλεια, να κυνηγήσει κι ένα δεύτερο γκολ κι έμεινε να παίζει στο δεύτερο μέρος... περιμένοντας. Με τον Σένκεφελντ να μην βγαίνει πρώτος στη μπάλα, τον Πούγγουρα να μπαίνει για να παίξει αριστερά αντί του Ζαγαρίτη και τον Πινακά να πετάγεται πρώτος στο γέμισμα από τον Τόρε που είχε κάνει άνω – κάτω τον Παναθηναϊκό, διαμορφώθηκε το τελικό 1-1.

Εξαιρώντας το ματς στο ΟΑΚΑ με τον Άρη όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης σκόραρε από το πρώτο ημίχρονο για να πάρει μεγάλη νίκη με το 1-0 στην Αθήνα, το ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο είχε μεν αντίδραση από τον Παναθηναϊκό, αλλά είχε προηγηθεί πάλι... μπλακ-άουτ. Στο 77ο λεπτό κι ενώ έχουν προηγηθεί καταστάσεις και στιγμές που φανερώνουν ξανά έλλειψη καθαρού μυαλού, όσο κι αν προσπάθησε ο Διούδης με εκπληκτικές επεμβάσεις να σώσει την κατάσταση, ήρθε ο Μεγιάδο με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι ανενόχλητος ν' αποδείξει πως οι παίκτες του «τριφυλλιού» ξανά... κατέβασαν ρολά στον τρόπο λειτουργίας.

Ναι μεν στην Κρήτη ήρθε η ισοφάριση από τον Μακέντα στο φινάλε με το τελικό 2-2 και οι πανηγυρισμοί που κατακρίθηκαν γιατί κακά τα ψέματα δεν αρμόζει στον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει τόσο ένα ισόπαλο αποτέλεσμα, ωστόσο, πάλι έγινε πισωγύρισμα στην αναμέτρηση με τον Βόλο.

Ένα γενικότερο συμπέρασμα είναι αυτό που κάνει λόγο για κόπωση, σωματική αλλά και πνευματική από το 70' και μετά. Για ανάγκη να γίνει πολλή δουλειά στο πνευματικό κομμάτι. Για υποχρέωση όλων να δουλέψουν τόσο ώστε να μπορούν να βγάζουν στο χορτάρι την αυτοπεποίθησή τους και να κατανοούν το μέγεθος του συλλόγου και της φανέλας που φορούν. Να φτάνουν τα παιχνίδια στο 70' και το 80' και ο Παναθηναϊκός να μην βγάζει το πόδι από το γκάζι, αλλά να σιγουρεύει αυτό που θέλει να πάρει και να το έχει εξασφαλίσει, αν είναι δυνατό, από πολύ νωρίτερα...

Σε αυτό, ανάμεσα φυσικά σε αρκετά άλλα που θα δει και θα ψάξει τρόπους βελτίωσης το προσεχές διάστημα, ρέπει να ρίξει αρκετό βάρος πλέον ο Λάζλο Μπόλονι...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα