Υποχρεωτική συνύπαρξη...

Υποχρεωτική συνύπαρξη...

Γιώργος Τσακίρης
Υποχρεωτική συνύπαρξη...

bet365

Το πλέον δύσκολο πρόβλημα που καλείται να λύσει ο Ίβιτς μεταξύ του Ιταλού προπονητή και του Κροάτη άσου οι οποίοι οφείλουν να βάλουν στην άκρη τα "προσωπικά" τους και να σκεφτούν το καλό της Α.Ε.Κ.

Πλέον είναι δεδομένο: βρισκόμαστε σε μια περίοδο σημαντικής κρίσης προσώπων στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ και δη σε σημαντικά άτομα όπως είναι ο Μάσιμο Καρέρα και ο Μάρκο Λιβάια... Είναι δεδομένο πως αυτό το διάστημα και μέχρι να ηρεμήσει το πράγμα, μέσα από αποτελέσματα και τον χρόνο που θα περάσει και παίζει πάντα καταλυτικό ρόλο, οι δυο άντρες θα προτιμούσαν αν ήταν στο χέρι τους να μην έχουν κοινή καθημερινότητα στη δουλειά!
Αυτό ωστόσο δεν είναι κάτι, όπως γνωρίζουν και οι δύο, το οποίο δύναται να επιλέξει κανείς τους. Οπότε θα πάνε σε υποχρεωτική συνύπαρξη... Αν φυσικά και αυτό το επιτρέψουν οι συνθήκες και οι αντιδράσεις τους κάθε μέρα στις προπονήσεις που μπορεί να προκαλέσουν και νέες (και μεγαλύτερες) εκρήξεις... Κάτι που ειναι πολύ πιθανό να συμβεί αν κρίνουμε από το γεγονός ότι πρόκειται για δύο ισχυρές προσωπικότητες με πολύ ψηλά το "εγώ" τους.
Πρόκειται για το πιο δύσκολο πρόβλημα που καλείται να λύσει ο Ίλια Ίβιτς από την ημέρα που ανέλαβε, μεγαλύτερο και από εκείνο του Βράνιες διότι εκείνος είχε μια παράξενη τρέλα και γνώριζε όταν ξεπερνούσε τα όρια ότι οφείλει να μαζευτεί, κάτι το οποίο και έκανε! Στην προκειμένη περίπτωση και κόντρα δεν υπάρχει αναγνώριση λάθους επί της ουσίας όπως διαπιστώθηκε από τις κουβέντες που έγιναν στα Σπάτα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα...
Για τον λόγο αυτόν πάμε σε υποχρεωτική συνύπαρξη των δυο και μόνο ο χρόνος και τα αποτελέσματα στα ματς μπορούν να δώσουν τη λύση... Αυτή είναι η πραγματικότητα όπως την επέλεξε ο Μάσιμο Καρέρα με την κίνησή του να κάνει αλλαγή στην αλλαγή τον Κροάτη μεσοεπιθετικό. Γνώριζε τι θα προκαλούσε μια κίνηση που επί της ουσίας τρέφει την εσωστρέφεια και δείχνει τον Λιβάια ως τον απόλυτα υπεύθυνο για την ήττα στην Πορτογαλία.
Αυτή είναι η καθημερινότητα όπως την επέλεξε και ο Μάρκο Λιβάια ο οποίος ξέσπασε όταν αποχώρησε και αντέδρασε στα αποδυτήρια του γηπέδου της Μπράγκα. Όπως είπε ο ίδιος στον Ίβιτς "εγώ δεν έχω πρόβλημα με τον προπονητή", ωστόσο είχε και συνέχεια αφού υποστήριξε ότι "αυτός όμως έχει μαζί μου", γεγονός που καταδεικνύει τι θεωρεί ο ίδιος ενώ από την πλευρά του αναγνωρίζεται το λάθος του σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά υπογραμμίζεται πως πρόκειται για απαράδεκτη συμπεριφορά στο πρόσωπό του, η κίνηση να γίνει αλλαγή στην αλλαγή, η οποία τον στοχοποιεί ως τον κύριο υπεύθυνο για την ήττα σε όλο τον κόσμο...
Είναι πασιφανές πως και οι δυο δεν διαχειρίστηκαν σωστά το θέμα. Θα μπορούσε ο προπονητής για παράδειγμα να περιμένει και με το που τελειώσει το ματς να τον βάλει στον πάγο, να τον στείλει στην εξέδρα αφού πρώτα του εξηγούσε το αυτονόητο: "κανείς και ποτέ δεν μπαίνει πάνω από το σύλλογο"! Θα μπορούσε βέβαια και ο Λιβάια να κάνει το αυτονόητο: να μη γράφει τον Ιταλό προπονητή και να τηρεί τις εντολές του όπως οφείλει και είναι η επαγγελματική του υποχρέωση!
Προφανώς πάντα φταίνε και οι δύο... Καταγράφουμε τα δεδομένα του ρεπορτάζ, το γεγονός ότι δεν έχει λυθεί το θέμα (κάτι που δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη πάντα σε τέτοιες υποθέσεις) και φυσικά το επιπλέον πρόβλημα στο εσωτερικό της ομάδας... Τέτοιες εντάσεις και τέτοια γεγονότα προκαλούν και σοκ που φέρνουν την αφύπνιση σε ένα ποδοσφαιρικό τμήμα.
Να δούμε λοιπόν τι θα προκαλέσει όλο αυτό στην ΑΕΚ που μπήκε πολύ γρήγορα ελέω αποτελεσμάτων (και όχι προσωπικών διαφωνιών και οποιασδήποτε κόντρας) στη φάση εσωστρέφειας, γκρίνιας και μίρλας! Κάτι που έγινε με κύρια ευθύνη του Ιταλού προπονητή που δεν τα πάει καθόλου καλά και φυσικά κρίνεται, αλλά και των παικτών που δεν βγάζουν την (όποια) δουλειά γίνεται!

Διαβάστε επίσης:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα