Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 (vids)

bet365

Σεφτέ στις νίκες για τον ΠΑΣ Γιάννινα που πήρε το τρίποντο με το 2-1 στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα. Ο «Άγιαξ» εκμεταλλεύτηκε το καλό του πρώτο ημίχρονο που πέτυχε 2 γκολ σε διάστημα 4 λεπτών. Καλύτεροι οι γηπεδούχοι στην επανάληψη, κομβικό το χαμένο πέναλτι του Φατιόν στο 49'.
Πολύ όμορφο ματς ήταν το σημερινό της Ριζούπολης, όπου ο Απόλλων Σμύρνης υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο εξ' αναβολής παιχνίδι της πρεμιέρας. Που τελικά βρήκε τον «Αγιαξ της Ηπείρου» νικητή με 2-1, χάρις στο πάρα πολύ καλό του πρώτο ημίχρονο.
Στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» ο Κότσαρης ξεκίνησε στο τέρμα, οι Τσαμπούρης, Ντομίνγκεζ, Λισγάρας, Βιτλής στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Φατιόν, Σλίβκα στο «6» και «8» αντίστοιχα, ο Μπαξεβανίδης στο δεξί «φτερό», ο Φερνάντεθ στο αριστερό, ο Μπεντινέλι σε ελεύθερο ρόλο στην επίθεση και ο Τσιλούλης «9άρι».
Για τον «Αγιαξ της Ηπείρου» ο Χουτεσιώτης παρατάχθηκε κάτω από τα γκολπόστ, οι Σάλιακας, Κάργας, Παντελάκης, Πίρσμαν στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Σιόντης, Κάστρο στον άξονα, οι Ελευθεριάδης, Παμλίδης στα άκρα, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, και οι Λεό, Κριζμάν επιθετικό δίδυμο.

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ Ο ΠΑΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ

Πριν ξεκινήσουμε την...ανάγνωση του αγώνα, ας κάνουμε μία μικρή αναδρομή τι είχε κάνει ο ΠΑΣ μέχρι και το σημερινό ματς, καθώς και στα τρία προηγούμενα παιχνίδια του βρήκε δίχτυα μέχρι το 22' και άνοιξε το σκορ. Ετσι περιμέναμε να μπει δυνατά και το έπραξε. Επαιζε κυρίως από τα άκρα και μέχρι το συγκεκριμένο χρονικό σημείο απείλησε με τους Παμλίδη (3'), Παμλίδη/Λεό (7'), Σάλιακα (16', 18' ο Φατιόν έδιωξε το σουτ του πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή) και το 22' του αγώνα τον βρήκε με κατοχή μπάλας πάνω από 65% και 5 τελικές, εκ των οποίων οι 3 ήταν «καθαρές» ευκαιρίες. Ναι μεν δεν άνοιξε το σκορ, όμως κυριαρχούσε, πατούσε πολύ καλύτερα στο γήπεδο και δεν επέτρεπε στον Απόλλωνα να κρατήσει μπάλα. Με πρέσινγκ ψηλά, ορισμένες φορές έδειχνε να τον «πνίγει»
Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν. Ναι μεν δεν μπορούσαν να φανούν απειλητικοί ξέχωρα από ένα σουτ του Μπεντινέλι (34'), όμως «έσφιξαν» ανασταλτικά και δεν επέτρεπαν στον αντίπαλό τους να απειλήσει, καθώς κρατούσε μεν μπάλα, έφτανε μέχρι το 1/3 της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» ωστόσο δεν έκανε ευκαιρίες.

0-0 ΣΤΟ 43', 0-2 ΗΜΙΧΡΟΝΟ!

Υπό αυτές τις συνθήκες όλα έδειχναν πως η ανάπαυλα θα έβρισκε τις δύο ομάδες στο 0-0, αλλά τα πάντα ανατράπηκαν σε διάστημα λίγων μόνο λεπτών. Στο 44' ο Κριζμάν εξαπέλυσε έναν «κεραυνό», η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κότσαρη και έφτασε στον Παμλίδη που ανενόχλητος με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, την έσπρωξε στα δίχτυα. Η άμυνα του Απόλλωνα «έκατσε» σε αυτή τη φάση, «ξέχασε» τον 27χρονο που ναι μεν έπαιζε στα άκρα αλλά συνέκλινε συνεχώς και το «πλήρωσε». Το γκολ του μάλιστα «αποσυντόνισε» την «Ελαφρά Ταξιαρχία» και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων οι Λεό, Πίρσμαν συνδυάστηκαν όμορφα. ο 29χρονος μπακ που έκανε εξαιρετική κίνηση «έκοψε» για τον Ελευθεριάδη και εκείνος από κοντά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

4-2-3-1 ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΦΑΤΙΟΝ

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι γηπεδούχοι καλούνταν να αλλάξουν πολλά και το έπραξαν. Με την είσοδο των Μουνιέ, Ντάουντα «γύρισαν» το σύστημα σε 4-2-3-1 και από την έναρξη του δεύτερου μισού ημιχρόνου και ύστερα έπαιξαν... φουλ επίθεση. Μάλιστα στο 49' απώλεσαν μοναδική ευκαιρία να ξαναμπούν στο ματς, όταν ο Μουνιέ ανατράπηκε από τον Κάργα μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ και ο Βάτσιος υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Ομως ο Φατιόν αστόχησε στην εκτέλεσή του (έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ) και «έχασε» το πρώτο πέναλτι της καριέρας του, καθώς μέχρι πρότινος μετρούσε το απόλυτο (11χ11).
Ομως η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν «παράτησε» το ματς. Με μπροστάρη τον Γάλλο μεσοεπιθετικό άρχισε να κρατά μπάλα (ακόμη και σε επίπεδα 70% στο δεύτερο μισό), ενώ στην «εξίσωση» του ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε ο όρος «διαχείριση», αφού είχε αέρα δύο τερμάτων και την Κυριακή θα υποδεχθεί την ΑΕΚ. Για αυτό άλλωστε φαίνεται πως αντικαταστάθηκαν οι Παμλίδης, Ελευθεριάδης.

Ο ΧΟΥΤΕΣΙΩΤΗΣ ΕΙΠΕ «ΟΧΙ» ΣΤΟΝ ΜΟΥΝΙΕ

Από το χαμένο πέναλτι και μέχρι το 70' ο αγώνας είχε την εξής εικόνα. Παίζονταν ως επί το πλείστον στο μισό των φιλοξενουμένων, αλλά από τον Απόλλωνα έλειπε η τελική πάσα και απειλούσε ως επί το πλείστον με σουτ. Την ίδια στιγμή οι Γιαννιώτες αρκετές φορές βγήκαν στην κόντρα με τον Κριζμάν, αλλά ο Κροάτης βγήκε «χαμένος» από 3 «άτυπες μονομαχίες» του με τον Τσαμπούρη και έτσι δεν «τελείωσε» τον αγώνα. Τότε (69' για την ακρίβεια) χρειάστηκε να επέμβει εντυπωσιακά ο Χουτεσιώτης στην ωραία εκτέλεση φάουλ του Μουνιέ και μπήκαμε στο τελευταίο 20λεπτο.

ΜΕΙΩΣΕ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΑΛΛΑ...

Οι Ιωαννίδης και Κολ έδωσαν ακόμη μεγαλύτερη επιθετική «χροιά» στον Απόλλωνα και τελικά η υπεροχή του «ανταμείφθηκε» στο 81'. Ο Μουνιέ (κορυφαίος των γηπεδούχων) βρήκε τότε πανέξυπνα τον Ντάουντα, που «έστρωσε» στον επερχόμενο Ιωαννίδη και εκείνος πλάσαρε εύστοχα. Μετά από έλεγχο στο VAR το γκολ μέτρησε και προς το φινάλε η αναμέτρηση πήρε... φωτιά. Ομως με εξαίρεση την τελευταία φάση του, οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν άλλη φορά ουσιαστικά. Στο 90'+6' (οι καθυστερήσεις ήταν 7 λεπτά) καταλογίστηκε έμμεσο υπέρ του Απόλλωνα, αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε το εξ' επαφής σουτ του Ιωαννίδη, μετά από πάτημα του Ντάουντα.
MVP:Ο Παμλίδης. Ο 27χρονος άνοιξε το σκορ, ήταν μέσα σε 2 φάσεις του ΠΑΣ και στο πρώτο μισό δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα στην άμυνα του Απόλλωνα.
Στο ύψος του: Πολύ καλό ματς από τον Ελευθεριάδη που μάλιστα βρήκε δίχτυα, όπως και από τον Πίρσμαν που ήταν δημιουργός του δεύτερου γκολ. Ο Χουτεσιώτης πιστώνεται σταθερότητα και σωστές επεμβάσεις στο δεύτερο ημίχρονο, όπου ο ΠΑΣ δέχθηκε σχετική πίεση.
Αδύναμος κρίκος: Ο Φερνάντεθ. Επαιξε στο πρώτο μισό και εκτός από μία ενέργειά του στις αρχές του αγώνα, δεν έκανε άλλη φορά αισθητή την παρουσία του στα καρέ του ΠΑΣ. Μάλιστα δεν βοηθούσε και ανασταλτικά, κάτι που έδωσε χώρους στον Παμλίδη.
Η «γκάφα»: Το μπλακ ουτ που υπέστη όλος ο Απόλλων στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Οταν μία ομάδα δέχεται δύο γκολ από το 44' μέχρι το 45'+3', ευθύνονται όλοι. Πάντως στη φάση του 1-0, ο σκόρερ Παμλίδης ήταν μόνος του.
Το «στραγάλι»: Ο Βάτσιος καταλόγισε χωρίς VAR το πέναλτι που αστόχησε ο Φατιόν. Δεν υπέπεσε σε ιδιαίτερα λάθη.
Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ηταν ο ΠΑΣ καλύτερος; Ναι. Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» έβγαλε πολλές φάσεις, κυρίως στο πρώτο μισό, έπαιξε και όμορφο ποδόσφαιρο και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των γηπεδούχων.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Κότσαρης (46' Βέρχουλστ), Τσαμπούρης, Βιτλής (46' Μουνιέ), Ντομίνγκεζ, Λισγάρας, Φατιόν (71' Κολ), Σλίβκα, Μπαξεβανίδης, Φερνάντεθ (46' Ντάουντα), Τσιλούλης (76' Ιωαννίδης), Μπεντινέλι.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Κάργας, Παντελάκης, Πίρσμαν, Σιόντης (90' Εραμούσπε), Κάστρο, Ελευθεριάδης (56' Νάουμετς), Κριζμάν (76' Μπρένερ), Λεό, Παμλίδης (56' Καρτάλης)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Αρης 13 (5)
2. Ολυμπιακός 10 (4)
3. Βόλος 10 (5)
4. ΠΑΟΚ 9 (5)
5. ΑΕΚ 7 (4)
6. Αστέρας 7 (4)
7. ΟΦΗ 6 (5)
8. ΠΑΣ Γιάννινα Car.gr 5 (4)
9. Ατρόμητος 5 (5)
10. Απόλλων 3 (3)
11. Παναιτωλικός 3 (5)
12. Παναθηναϊκός 2 (4)
13. Α.Ε.Λ. 1 (4)
14. Λαμία 1 (5)
*Σε () οι αγώνες κάθε ομάδας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα