Ελ Καντουρί και… δικαιολογίες

Ελ Καντουρί και… δικαιολογίες

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το πώς έχουν διαφοροποιηθεί εν μέρει τα προγνωστικά για το αποψινό ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, για την απουσία του Ελ Καντουρί και μερικά ακόμη ενδιεαφέροντα. Φυσικά και για τον Βιεϊρίνια…

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στη Super League. |21+

Ήρθε η ώρα για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι... Ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στο ΟΑΚΑ, στο οποίο για το πρωτάθλημα έχει να κερδίσει πολλά χρόνια την ΑΕΚ...

Για το τι θα σημαίνει η νίκη σε αυτή ακριβώς τη χρονική στιγμή για τον ΠΑΟΚ, έγραψα προχθές. Επαναλαμβάνω ότι αν τα καταφέρει απόψε η ομάδα του Φερέιρα, η νίκη μπορεί να στιγματίσει θετικά όλη τη χρονιά, μια και το νέο και νεανικό αυτό σύνολο, έχει τεράστια ανάγκη στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης, ειδικά τώρα που ξεκινούν τα αλλεπάλληλα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Από εκεί και πέρα προσέξτε τι έχει συμβεί…

Μέχρι το πρωί του Σαββάτου, το διπλό «έπεφτε» στις στοιχηματικές εταιρίες φθάνοντας μέχρι και το 2.65. Γιατί; Γιατί ο κόσμος «έπαιζε» ΠΑΟΚ!

Γιατί; Η ΑΕΚ έχανε καθημερινά σημαντικούς παίκτες και αυτό επηρέαζε τις αποδόσεις.

Πώς προέκυψε διαφοροποίηση και τώρα έχουμε 2,65 στην ΑΕΚ και 3.05 στον Δικέφαλο του Βορρά; Ο Ελ Καντουρί...

Αυτή είναι η πραγματικότητα! Οι 3-4-5 απουσίες της ΑΕΚ διαμόρφωναν μία άλλη προσέγγιση στο παιχνίδι και ήρθε ΜΟΝΟ μία απουσία του ΠΑΟΚ για να αλλάξει και πάλι τις προβλέψεις!

Όλα αυτά σημαίνουν… πράγματα, ΜΟΝΟ στη θεωρία και στις προβλέψεις. Μέσα στο γήπεδο, ειδικά τώρα στο ξεκίνημα της σεζόν, ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι θα παρουσιάσει κάθε ομάδα, παίζοντας με 1-2-3 απουσίες. Στο κάτω-κάτω είναι ένα ματς και από το καλοκαίρι τονίζουμε τη διαφορά που έχει η κρίση σε μία βραδιά, σε σχέση με μία μεγάλη περίοδο.

Για τον ΠΑΟΚ όλα πήγαιναν καλά μέχρι την Παρασκευή. Όταν όμως δύο παίκτες (Μιχάι, Ίνγκασον) φθάνουν βράδυ Παρασκευής και δεν προπονούνται με τους υπόλοιπους ούτε το Σάββατο, ενώ ο πολυτιμότερος Ελ Καντουρί επιστρέφει τραυματίας, τότε η δοκιμασία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη!

Αλλά...

Για τον ΠΑΟΚ, τον προπονητή του και όλη την ομάδα, ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία. Ούτε για τις μεταγραφές, ούτε για τους τραυματίες, ούτε για την περιπέτεια των διεθνών, ούτε για τίποτα!Όσα ήταν να ειπωθούν και να γραφτούν γι' αυτά τα θέματα, έγιναν, όταν έπρεπε. Τώρα δεν έχει αξία. Αλίμονο αν από εδώ και πέρα αρχίσουμε να επικαλούμαστε κενά, ελλείψεις και δικαιολογίες...

Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς παίκτες, έχει υψηλούς στόχους και το μυαλό πριν από κάθε ματς οφείλει να είναι μόνο στη νίκη...

* Έχω μείνει έκπληκτος από την ομάδα του Βόλου. Γι ακόμη μία φορά ο Μπέος παραδίδει μαθήματα ποδοσφαιρικής γνώσης. Μιλάμε για τρομερά σκληρό σύνολο, το οποίο με τις τελευταίες προσθήκες Ουάρντα και Μαρτίνες, έχει ανέβει ψηλά και σε ποιότητα. Πανάξια βρίσκεται στη δεύτερη θέση και άντε να δούμε πόσοι θα τους κερδίσουν φέτος. Φυσικά και αυτοί θα κριθούν καλύτερα με τη διάρκεια που θα έχουν... Γιατί συνηθίζεται από κάποιο σημείο και μετά, τέτοιες ομάδες (για διάφορους λόγους) να ξεφουσκώνουν.

*Όλο το προηγούμενο διάστημα που πάρα πολλοί αποχαιρετούσαν τον Βιεϊρίνια από τον ΠΑΟΚ, έγραφα ότι... «αν δεν αποχαιρετήσει ο ΠΑΟΚ, το θέμα δεν κλείνει». Υπήρξαν άνθρωποι που δεν μπορούσαν να καταλάβουν τα αυτονόητα βλέποντας τον Πορτογάλο στο ρόστερ μέσα στο σάιτ της ΠΑΕ, ενώ δεν αντιλαμβάνονταν τους λόγους που τα στελέχη δεν έβγαζαν ανακοίνωση. Υπήρχε περίπτωση να γίνει οτιδήποτε σε αυτό το θέμα, χωρίς την εντολή Σαββίδη; Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ επικοινώνησε με τον αρχηγό της ομάδας την περασμένη Δευτέρα και φυσικά του έδειξε (μόνο με την πράξη) πόσο πολύ τον υπολογίζει. Ακολούθησαν επαφές με στελέχη, φυσικά και με τον προπονητή και έτσι είναι όλα έτοιμα ώστε ο Πορτογάλος να ενσωματωθεί και πάλι στην ομάδα, για να προσφέρει όλα όσα ξέρει και μπορεί.

Όπως έγραψα και την Παρασκευή... «το θέμα Βιεϊρίνια θα κλείσει όπως πρέπει για τον ΠΑΟΚ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.