Ο Ολυμπιακός κόντρα στον Κάναντι όλο…κυνηγάει!

Ο Ολυμπιακός κόντρα στον Κάναντι όλο…κυνηγάει!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta το ίδιο πράγμα που έχει συμβεί και στα έξι παιχνίδια του Ολυμπιακού κόντρα στον Ατρόμητο με τον Κάναντι στον πάγκο!

Ίντερ - Μίλαν: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Ποιο μπορεί να είναι το κλειδί για τον Ολυμπιακό στο αποψινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο;

Αυτό που πάντως εγώ ξέρω είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει, σε επίσημα και φιλικά παιχνίδια, έξι φορές τον Κάναντι από τον πάγκο του Ατρόμητου κι ο Ατρόμητος έχει προηγηθεί και στα έξι αυτά παιχνίδια! Σε τέσσερα πρωταθλήματος και δύο φιλικά.

Για την ακρίβεια, αυτό που συμβαίνει δηλαδή με αντίπαλο τον Κάναντι είναι ότι ο Ολυμπιακός πάντοτε τον κυνηγάει! Βρίσκεται πίσω στο σκορ και μετά…τρέχει! Κι όταν είσαι υποχρεωμένος συνεχώς να κυνηγάς κάποιον, και δεν σε κυνηγάει αυτός, το πιο πιθανό είναι να μην τον κερδίσεις…Κάπως έτσι, σε αυτά τα έξι παιχνίδια κόντρα στον Κάναντι, ο Ολυμπιακός έχει χάσει τα τρία 0-1 (το ένα στο Καραϊσκάκη και τα δύο, φιλικά, στο Περιστέρι), έχει φέρει μία ισοπαλία (2-2 στο Περιστέρι, ισοφαρίζοντας στο 90ο λεπτό) κι έχει κερδίσει τα δύο (2-1 στο Περιστέρι με το νικητήριο γκολ στο 93’ και 2-1 στο Καραϊσκάκη με το νικητήριο γκολ στο 75’).

Νομίζω ότι καταλαβαίνει ο καθένας ότι ο Ολυμπιακός κόντρα στον Κάναντι τα βρίσκει πάρα πολύ ζόρικα. Κι ας αφήσουμε τα φιλικά, που όμως όπως αποδείχθηκε δεν είχαν και καμία σπουδαία διαφορά με τα επίσημα-στο πρωτάθλημα σε τέσσερα παιχνίδια ο Ολυμπιακός στα δύο δεν κέρδισε (για την ακρίβεια στο ένα δεν έχασε οριακά) και στα δύο κέρδισε οριακά…

Η μεγάλη επιτυχία του Αυστριακού είναι ότι καταφέρνει και η ομάδα του ανοίγει πρώτη το σκορ.

Στο φιλικό Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-0 τον περασμένο μήνα σκόραρε το (μοναδικό) γκολ στο 29’ (Σάλομον)…

Στο Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1 τον Μάρτιο του 2019 σκόραρε το 0-1 στο 30’ (Κουλούρης)…

Στο Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2 τον Νοέμβριο του 2018 σκόραρε το 1-0 στο 43΄(Κουλούρης)…

Στο Ατρόμητος-Ολυμπιακός 2-2 τον Φλεβάρη του 2018 σκόραρε το 1-0 στο 19’ (Βασιλακάκης)…

Στο Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-1 τον Οκτώβρη του 2017 σκόραρε το (μοναδικό) γκολ στο 60’ (Κυβρακίδης)…

Στο φιλικό Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-0 τον Αύγουστο του 2017 σκόραρε το (μοναδικό) γκολ στο 83’ (Χατζηϊσαίας)…

Η ίδια δουλειά γίνεται σε κάθε παιχνίδι του Ολυμπιακού εναντίον του Ατρόμητου με τον Κάναντι στον πάγκο, είτε με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο των «ερυθρόλευκων», είτε με άλλον. Ο Ολυμπιακός μένει πίσω στο σκορ και μετά κυνηγάει. Κι όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε, όταν το φάει το γκολ στο β΄ ημίχρονο, δεν μπορεί καν να αντιδράσει και χάνει…

Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι αυτή είναι η πιο δύσκολη εξίσωση που έχει να λύσει απόψε ο Μαρτίνς με τους παίκτες του Ολυμπιακού, σε ένα ούτως η, άλλως ζόρικο παιχνίδι. Βλέπετε, ο Ατρόμητος με τον Κάναντι στην τεχνική ηγεσία του αποδεικνύεται πάρα πολύ σκληρό καρύδι για κάθε μεγάλη ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ρωτήστε και την ΑΕΚ, την οποία κέρδισε τις προάλλες με 1-0 στο Περιστέρι, αλλά και τον ΠΑΟΚ, από τον οποία απέσπασε νωρίτερα ισοπαλία 1-1 στην Τούμπα, παρότι μάλιστα ο Ατρόμητος έχανε 0-1.

Να υπενθυμίσω κάποια αποτελέσματα από το πρώτο πέρασμα του Κάναντι από το Περιστέρι;

Πρωτάθλημα 2018-2019

ΑΕΚ-Ατρόμητος 0-2, Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1

Πρωτάθλημα 2017-18

ΑΕΚ-Ατρόμητος 0-1, Ατρόμητος-ΑΕΚ 1-1

Είναι σαφές ότι ο άνθρωπος το «έχει» κόντρα στους μεγάλους. Γενικά ο Ατρόμητος είναι δύσκολη ομάδα για κάθε ισχυρό του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά ειδικά με τον Αυστριακό στον πάγκο γίνεται ακόμη πιο δύσκολος. Και κάπως έτσι, μετράει εναντίον Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ τέσσερις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και έξι ήττες σε 14 παιχνίδια! Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά και δεν υπάρχει κανείς άλλος προπονητής εδώ και χρόνια με τέτοια στατιστική κόντρα στους τρεις διεκδικητές του τίτλου. Από τις δε έξι ήττες του, οι τέσσερις ήταν από γκολ στο 93’, στο 85’, στο 75’ και στο 71’. Έφτυσαν αίμα δηλαδή για να τον κερδίσουν, όταν τον κέρδισαν.

Ας συνυπολογίσουμε δε και κάτι άλλο: ο Κάναντι, για όσους γνωρίζουν, έχει πάντοτε στην άκρη του μυαλού του τη θέση του προπονητή του Ολυμπιακού. Ξέρει ότι τον έχουν σε μεγάλη εκτίμηση στον Πειραιά και κοιτάζει πάντοτε να κερδίζει τις εντυπώσεις σε αυτά τα παιχνίδια. Το πάει όχι στο 100%, αλλά και παραπάνω. Οι δε συγκυρίες είναι υπέρ του:

Αυτός έκανε μια χαρά προετοιμασία επί 15 ημέρες, ενώ ο Μαρτίνς ήταν με μείον 11 διεθνείς…

Ο Ατρόμητος έχει μπροστά του μόνο αυτό το ματς, ενώ ο Μαρτίνς και την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ την Τετάρτη με τη Μαρσέϊγ…

Και, βέβαια, ένα άδειο από κόσμο Καραϊσκάκη είναι πάντοτε υπέρ του Ατρόμητου και εις βάρος του Ολυμπιακού, από κάθε άποψη. Ακόμη και διαιτητικά. Ίδια είναι για ένα ρέφερι και τους επόπτες να νιώθουν την πίεση 25.000 γάβρων και ίδιο να μην υπάρχει ψυχή στο γήπεδο; Άσε που γεννάει διάφορες υποψίες η επιλογή του Κλάτενμπεργκ να ορίσει πάλι τον Κουτσιάφτη σε αγώνα του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη. Ο άνθρωπος είχε κάνει μία τέλεια διαιτησία στο Ολυμπιακός-Αστέρας 3-0, αλλά και μόνο που τον ξαναορίζει τώρα ο Άγγλος αρχιδιαιτητής ξανά στον Ολυμπιακό, ίσως του βάζει εξτρά πίεση…

Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι ο Μαρτίνς πρέπει απόψε να βάλει τα δυνατά του. Θα έχει δύσκολη δουλειά, απέναντι σε ένα πολύ σκληρό αντίπαλο. Και πρέπει να είναι έτοιμος ακριβώς για μία μεγάλη μάχη!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.