«Ήρωας στο Κύπελλο της Άιντραχτ ο Ντε Γκουζμάν, σημαντικό κεφάλαιο για τον ΟΦΗ»

«Ήρωας στο Κύπελλο της Άιντραχτ ο Ντε Γκουζμάν, σημαντικό κεφάλαιο για τον ΟΦΗ»

«Ήρωας στο Κύπελλο της Άιντραχτ ο Ντε Γκουζμάν, σημαντικό κεφάλαιο για τον ΟΦΗ»

bet365

Ο Γερμανός ρεπόρτερ Μάρβιν Μέντελ μιλάει στο gazzetta.gr για τον Τζόναθαν Ντε Γκουζμάν που συμφώνησε με τoν ΟΦΗ σημειώνοντας πως παραμένει σε καλή κατάσταση στα 33 του. «Ήταν από τους ήρωες μας στο Κύπελλο του 2018. Θα αποτελέσει σημαντικό κεφάλαιο για τον ΟΦΗ».

Ο ΟΦΗ με αστραπιαίες ενέργειες κατάφερε να συμφωνήσει με τον Τζόναθαν Ντε Γκουζμάν, ο οποίος αν δεν παρουσιαστεί κάποιο απρόοπτο θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία των «Ομιλιτών» και ένα από τα πιο ηχηρά στη φετινή Super League.

Ο Ντε Γκουζμάν, ο οποίος στο ξεκίνημα της καριέρας του έκανε θραύση στη Φέγενορντ, αγωνίστηκε στη συνέχεια σε Μαγιόρκα, Βιγιαρεάλ, Σουόνσι, Νάπολι, Κάρπι, Κιέβο, ενώ την τελευταία τριετία ανήκε στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης διαδραματίζοντας σημαίνοντα ρόλο στην κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου Γερμανίας του συλλόγου έπειτα από 30 χρόνια (2018).

Ο 33χρονος κεντρικός μέσος, παράλληλα ήταν στην αποστολή της εθνικής Ολλανδίας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας (2014), όπου οι «οράνιε» κατέκτησαν την τρίτη θέση ενώ συνολικά κατέγραψε 14 διεθνείς συμμετοχές.

Ο Γερμανός δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Hessischer Rundfunk, Μάρβιν Μέντελ, ο οποίος ασχολείται με το ρεπορτάζ της Άιντραχτ μίλησε στο gazzetta.gr για τον Ντε Γκουζμάν.

Ο Μέντελ αναφέρθηκε στον κομβικό ρόλο του 33χρονου άσου στα αποδυτήρια της γερμανικής ομάδας, στην συμβολή του στην κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά και στην τωρινή του κατάσταση.

Πως αξιολογείς την καριέρα του Ντε Γκουζμάν στην Άιντραχτ τα τελευταία τρία χρόνια και σε τι κατάσταση βρίσκεται στην παρούσα φάση;

«Ο Ντε Γκουζμάν σύμφωνα με το πλάνο της Άιντραχτ Φρανκφούρτης όταν αποκτήθηκε λογίζονταν ως εφεδρική λύση, όμως σύντομα εξελίχθηκε σε αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας της ομάδας. Ήταν ένα απόλυτα σεβαστό πρόσωπο στα αποδυτήρια της ομάδας και ο κατάλληλος ποδοσφαιριστής για να εμπνέει τους συμπαίκτες του. Την σεζόν μάλιστα 2018/19 ήταν βασικός και στις τρεις διοργανώσεις που πήρε μέρος η Άιντραχτ. Παρά το γεγονός πως είναι 33 ετών πιστεύω πως βρίσκεται σε πολύ κατάσταση γιατί προπονούνταν σε εντατικούς ρυθμούς και έδινε το 100% των δυνατοτήτων του».

Στην περυσινή σεζόν γιατί πιστεύεις πως περιορίστηκε ο χρόνος συμμετοχής του;

«Πέρυσι δεν έχει μεγάλη συμμετοχή στις αγωνιστικές δραστηριότητες της Άιντραχτ διότι αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, ενώ οι Τζιμπρίλ Σο και Ντόμινικ Κορ που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι του 2019 απέκτησαν προβάδισμα για την ενδεκάδα έναντι του Ντε Γκουζμάν».

Θεωρείς πως στα 33 του μπορεί να κάνει την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον ΟΦΗ;

«Θεωρώ πως ο Ντε Γκουζμάν είναι μια χαρά για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου και στην προκειμένη περίπτωση για τον ΟΦΗ. Είναι όπως προανέφερα ποδοσφαιριστής που τα δίνει όλα σε κάθε παιχνίδι και διαθέτει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Η άποψη μου είναι πως θα αποτελέσει ένα σημαντικό κεφάλαιο για το κέντρο του ΟΦΗ».

Πόσο σημαντικός ήταν στην Άιντραχτ και ποια ήταν τα αγωνιστικά στοιχεία που ξεχώρισες;

«Ο Ντε Γκουζμάν ήταν βασικός στην ομάδα της Άιντραχτ που κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας το 2018. Δεν χρειάζεται να αναφέρω πως είναι ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες μας όλων των εποχών, αφού το τρόπαιο επέστρεψε στη Φρανκφούρτη έπειτα από 30 χρόνια! Αυτό που ξεχωρίζω στον Ντε Γκουζμάν είναι η τεχνική του κατάρτιση και η ικανότητα του στο να πασάρει. Αρνητικό στοιχείο κατά την άποψη μου είναι η μη αποτελεσματικότητα του σε ότι αφορά σε κάποιες περιπτώσεις στο σκοράρισμα».

Δείτε τα καλύτερα γκολ του Τζόναθαν Ντε Γκουζμάν...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα