Βόλος: Η ταυτότητα του Λόπεθ και οι απαντήσεις του Δουβίκα

Βόλος: Η ταυτότητα του Λόπεθ και οι απαντήσεις του Δουβίκα

Δημήτρης Βέργος
Βόλος: Η ταυτότητα του Λόπεθ και οι απαντήσεις του Δουβίκα

bet365

Ο Άνχελ Λόπεθ παρουσιάζει τον Βόλο με τη συνοχή και το μαχητικό πνεύμα που ο ίδιος επιθυμούσε, βλέποντας τον Τάσο Δουβίκα να δίνει τις απαντήσεις του επιθετικά.

Ιδανικό είναι το ξεκίνημα που πραγματοποιεί ο Βόλος στη Super League Interwetten. Βγάζοντας ένα δύσκολο πρόγραμμα, η ομάδα της Μαγνησίας φιγουράρει στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας μάλιστα πετύχει δύο διπλά κόντρα σε Ατρόμητο και Λαμία. Και καθοριστικό ρόλο για την εξαιρετική αρχή στο πρωτάθλημα έχει παίξει ο Άνχελ Λόπεθ στον πάγκο. Με το που ήρθε στον Βόλο ο Ισπανός τεχνικός δύο ήταν οι στόχοι του. Να δημιουργήσει μια ομάδα που θα παλεύει από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό και να δώσει ομοιογένεια σε ένα σύνολο πολλών νέων παικτών. Και η δουλειά που βγάζει στο γήπεδο αναμφίβολα πετυχαίνει το σκοπό της καθώς οι παίκτες του Βόλου παρουσιάζουν μαχητικό πνεύμα, αρνούμενοι την ήττα, ενώ ταυτόχρονα παιχνίδι με παιχνίδι «δένουν» όλο και καλύτερα.

Ο Λόπεθ έχει καταφέρει να δώσει για αρχή την ταυτότητά του στην ομάδα του Βόλου, μαζεύοντας μάλιστα και επτά βαθμούς στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό ώστε να επιτευχθεί η γρήγορη παραμονή. Κάτι που αποτελεί τον πρώτο στόχο του συλλόγου. Από εκεί και πέρα η συνοχή μεταξύ των παικτών έρχεται παιχνίδι με παιχνίδι καθώς και στην καθημερινή δουλειά στις προπονήσεις. Γι' αυτό και ο Λόπεθ δεν έχει ανοίξει το rotation, χρησιμοποιώντας κυρίως ένα γκρουπ 13 παικτών στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια. Στόχος του η συνεχής επανάληψη της τακτικής και των οδηγιών ώστε να μπουν οι βάσεις για έναν σταθερό κορμό που θα έχει ομοιομορφία.

Την ίδια στιγμή, μέσα σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, ο 21χρονος Τάσος Δουβίκας δίνει τις απαντήσεις του στο επιθετικό κομμάτι. Σκόραρε και πήρε το πέναλτι στη νίκη επί του Ατρόμητου την πρώτη αγωνιστική, έβαλε και τα δύο γκολ στο διπλό επί της Λαμίας τη Δευτέρα και δίνει στον Βόλο αυτό που του έλειπε πέρυσι. Δηλαδή τα γκολ από τη γραμμή κρούσης. Ο Δουβίκας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Λόπεθ, που εκτιμά το ταλέντο του και ο νεαρός επιθετικός έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει ένα δυναμικό ξεπέταγμα τη φετινή σεζόν.

Φυσικά, μπορεί ο Δουβίκας να βρίσκεται μέσα στις φάσεις, ωστόσο στον επιθετικό τομέα και συγκεκριμένα στο δημιουργικό σκέλος αποτελεί «κλειδί» και ο Νικολάς Μαρτίνες. Μάλιστα όταν μπει και στην εξίσωση ο Αμρ Ουάρντα, στον Βόλο περιμένουν να δουν ακόμα καλύτερα πράγματα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι καθώς πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές που έχουν τη δυνατότητα να παράγουν φάσεις.

Στην ομάδα της Μαγνησίας θα εκμεταλλευτούν τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες δίνοντας φιλική αναμέτρηση με τη Νίκη Βόλου το ερχόμενο Σάββατο (10/10) ενόψει του εντός έδρας αγώνα της 5ης αγωνιστικής της Super League Interwetten κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Το φιλικό θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για τον Λόπεθ προκειμένου να χρησιμοποιήσει παίκτες που δεν πήραν στις πρώτες αγωνιστικές χρόνο συμμετοχής.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα