Λαμία - Βόλος 1-2

Γιώργος Ντυμένος
Λαμία - Βόλος 1-2

bet365

Με δυο γκολ του 21χρονου Τάσου Δουβίκα (25'-64'), ο Βόλος επικράτησε εκτός έδρας με 2-1 της Λαμίας, η οποία είχε ισοφαρίσει στο 48' με τον Μιγκέλ Μπιανκόνι, ο οποίος είχε χάσει και πέναλτι στο 45'.

Με μία «μεγάλη» νίκη έφυγε ο Βόλος από τη Λαμία. Με κορυφαίο και σκόρερ τον Δουβίκα επικράτησε 2-1 της ομώνυμης και τοπικής ομάδας, που από την πλευρά της ακόμη αναζητά τον πρώτο της βαθμό στη σεζόν (4χ4 ήττες).

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Θεοδωρόπουλο στο τέρμα, τους Σκόνδρα, Βύντρα, Αντέτζο, Σαραμαντά στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Γκούγκα, Μπεχαράνο στον άξονα, τους Καραμάνο, Βασιλόγιαννη στα άκρα και τον Χατζηστραβό σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μπιανκόνι.

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με τον Γκαραβέλη κάτω από τα γκολπόστ, τους Τέκιο, Σάντσες, Κολόμπο, Φεράρι στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Τσοκάνη, Ριένστρα στα «6αρο-8άρια», τους Μαρτίνες, Περέα στα άκρα και τον Μπαριέντος πίσω από τον Δουβίκα.

Με την έναρξη της αναμέτρησης ο Βόλος πήρε τα «ηνία» και έδειξε μεγαλύτερη διάθεση να βγει μπροστά. Απείλησε με ορισμένα μακρινά σουτ, αλλά η Λαμία ήταν εκείνη που απώλεσε την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα. Ο Χατζηστράβος στο 18' «τρύπωσε» στην αντίπαλη άμυνα μετά από μεταβίβαση του Καραμάνου, αλλά από πλεονεκτική θέση πλάσαρε «χλιαρά» και ο Γκαραβέλης μπλόκαρε εύκολα.

ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΑΙ 0-1

Κάπου εκεί σαν ένα μαγικό ραβδί να... ακούμπησε τους γηπεδούχους. Στα επόμενα 10 με 15 αγωνιστικά λεπτά υπέπεσαν σε αρκετά ατομικά λάθη και έδειχναν να έχουν απολέσει την αυτοσυγκέντρωσή τους. Οι φιλοξενούμενοι έφταναν με σχετική άνεση στα καρέ του Θεοδωρόπουλου και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 24', όταν μετά από λάθος του Αντέτζο άλλαξε η κατοχή, η μπάλα κατέληξε στον νεαρό φορ, που με ωραίο συρτό σουτ την έστειλε στα δίχτυα. Λίγο αργότερα ο Μπαριέντος, ύστερα από «στρώσιμο» του 21χρονου στράικερ, «φλέρταρε» με το 2-0, ενώ οι φιλοξενούμενοι έγιναν απειλητικοί και σε 1-2 κούρσες του Μαρτίνες.

Περίπου στο 35' οι γηπεδούχοι ξεπέρασαν το μπλακ άουτ που είχαν υποπέσει και «έσφιξαν» ανασταλτικά. Εκλεισαν τις γραμμές τους, όμως δεν δημιουργούσαν «καθαρές» φάσεις, αφού σήκωναν συχνά την μπάλα και οι αμυντικοί του Βόλου έδιωχναν με σχετική άνεση.

Ο ΓΚΑΡΑΒΕΛΗΣ ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΜΠΙΑΝΚΟΝΙ

Μέχρι που φτάσαμε στο 44'. Ο Κολόμπο, σε μία ανύποπτη φάση, βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή του και καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεσή της ανέλαβε ο Μπιανκόνι και ήταν καλή, όμως ο Γκαραβέλης έπεσε πολύ όμορφα στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε.

Ετσι η ανάπαυλα βρήκε τον Βόλο μπροστά στο σκορ με 1-0, ενώ οι δύο ομάδες είχαν προχωρήσει σε μία αναγκαστική αλλαγή, καθώς οι Σάντσες και Βύντρα αποχώρησαν με μυικά προβλήματα.

ΔΥΝΑΤΗ «ΕΚΚΙΝΗΣΗ» ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ


Στη σέντρα για το δεύτερο μισό πήρε θέση για τη Λαμία ο Ντέλετιτς, καθώς ο Πετράκης θέλησε να «φρεσκάρει» τα άκρα του. Με την είσοδο του Σέρβου και το γκάζι που πάτησαν οι Χατζησταβός, Καραμάνος, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και έφτασαν στην ισοφάριση. Αρκετά νωρίς μάλιστα, μόλις στο 48' μετά από συνδυασμό των δύο τελευταίων και παράλληλη του πρώτου, ο Μπιανκόνι βγήκε στην πλάτη του Κολόμπου και σκόραρε με προβολή. Ο Βραζιλιάνος σημείωσε ένα σεντερφορίσιο τέρμα, ξέσπασε για το χαμένο του πέναλτι και για περίπου 10 λεπτά οι γηπεδούχοι παρουσιάζονταν καλύτεροι. Πλαγιοκοπούσαν, πρέσαραν στον άξονα και έλεγχαν τον αγώνα.

ΞΑΝΑ ΔΟΥΒΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2-1

Αυτό επέφερε την.. .άμεση επέμβαση του Λόπεθ από τον πάγκο και με την είσοδο του Ντεντάκη θέλησε να «περιορίσει» τη δράση του Ντέλετιτς (ο Τέκιο είχε και κίτρινη), ενώ ο Γκουαροτσένα έδωσε τρεξίματα στον άξονα, Αυτόματα ο Βόλος ανέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Συνέπεια αυτού ήταν πως στο 64' πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ, όταν ο Μαρτίνες έκανε την παράλληλη από τα δεξιά και ο Δουβίκας με κοντινή προβολή και αφού «νίκησε» τον Αντέτζο, έστειλε (ξανά) την μπάλα στα δίχτυα.

ΤΡΕΙΣ (ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ) ΦΟΡ, ΜΗΔΕΝ ΦΑΣΕΙΣ

Πλέον η Λαμία βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο και τα έπαιξε... όλα για όλα. Από το 75' και ύστερα την είσοδο του Αραμπούλι έπαιζε με 3 φορ καθώς και ο Καραμάνος πήγε στο «κουτί» (τους δυο τους, συν τον Μπιανκόνι), κρατούσε μπάλα, αλλά προσπαθούσε να τους βρει με βαθιές μπαλιές και δεν δημιούργησε φάσεις. Αναπτύσσονταν άναρχα και ο Βόλος διαχειρίζονταν σωστά τον αγώνα. Κάτι ανάλογο συνέβη και όταν ο Τζανετόπουλος πέρασε επίσης «9άρι» λόγω ύψους και έτσι στο φινάλε πήρε τη μεγάλη νίκη με 2-1.

MVP: Ο Δουβίκας. Ο νεαρός φορ σημείωσε δύο σεντερφορίσια γκολ, ήταν μέσα στις φάσεις και έκανε πολύ αθόρυβη δουλειά. Πρέσαρε ψηλά, βοήθησε σε όλους τους τομείς και κερδίζει τον τίτλο του κορυφαίου.

Στο ύψος του: Ο Μαρτίνες έκανε ορισμένες φαντεζί ενέργειες, έφτιαξε το γκολ του 64' και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο οργάνωσε άψογα το παιχνίδι της ομάδας του. Ομως σημαντικότατη συνεισφορά στη νίκη του Βόλου είχε και ο Γκαραβέλης, που απέκρουσε το πέναλτι του Μπιανκόνι στο πρώτο ημίχρονο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Αντέτζο. Ισως να έκανε την χειρότερη εν Ελλάδι εμφάνισή του, όλα αυτά τα χρόνια που παίζει στη χώρα μας. Αδίκησε τον εαυτό του. Στο πρώτο γκολ του Βόλου έκανε λάθος πάσα και ξεκίνησε η φάση, ενώ στο δεύτερο τον «νίκησε» ο Δουβίκας που έπεσαν μαζί στη «μονομαχία».

Η γκάφα: Η Λαμία στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου υπέστη ένα μπλακ άουτ. Δεν ήταν ένας ή δύο παίκτες, αλλά για περίπου 10 με 15 λεπτά οι περισσότεροι «έχασαν» την αυτοσυγκέντρωσή τους, υπήρχε εκνευρισμός και αυτό επέτρεψε στον Βόλο να ανοίξει το σκορ.

Το «στραγάλι»: Ο Παπαδόπουλος καταλόγισε στο 32' πέναλτι σε ανατροπή του Βασιλόγιαννη από τον Τέκιο, όμως μετά από υπόδειξη του VAR, το «πήρε πίσω» καθώς το μαρκάρισμα ήταν έξω από την περιοχή. Αμέσως υπέδειξε και σωστά, την εσχάτη των ποινών στο χέρι του Κολόμπο.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα λαθών. Ο Βόλος εκμεταλλεύτηκε εκείνα της Λαμίας, είχε και τον Γκαραβέλη σε καλή βραδιά (η απόκρουσή του στο πέναλτι αποδείχθηκε εκ των υστέρων κομβική) και πήρε τη νίκη. Βέβαια έπαιξε και εκείνος καλά. Είδαμε ένα ωραίο ματς.

ΛΑΜΙΑ: Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Βύντρα (45'+3' Τζανετόπουλος), Γκούγκα (65' Βασιλακάκης), Μπεχαράνο (75' Μπουλούλης), Χατζηστραβός (75' Αραμπούλι), Καραμάνος, Βασιλόγιαννης (46' Ντέλετιτς), Μπιανκόνι.

ΒΟΛΟΣ: Γκαραβέλης, Τέκιο (55' Ντεντάκης), Φεράρι, Κολόμπο, Σάντσες (23' Δημόπουλος), Τσοκάνης, Ριένστρα, Περέα (81' Κιάκκος), Δουβίκας, Μπαριέντος (55' Γκουαροτσένα), Μαρτίνες.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE THΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα