ΠΑΟΚ: Πράσινο φως από το ΚΑΣ για τη «Νέα Τούμπα»

ΠΑΟΚ: Πράσινο φως από το ΚΑΣ για τη «Νέα Τούμπα»

Gazzetta team
ΠΑΟΚ: Πράσινο φως από το ΚΑΣ για τη «Νέα Τούμπα»

bet365

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης (6/10), το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) ενέκρινε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Είναι ένα ακόμα βήμα για να φτάσουμε στην υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος και την έναρξη των έργων στην περιοχή της Τούμπας.

Μέσα στο καλοκαίρι, η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης είχε ανάψει πράσινο για τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ειδικού χωρικού σχεδίου για την ανέγερση νέου γηπέδου στην Τούμπα. Τότε τα μέλη της Επιτροπής είχαν ζητήσει να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις και οι εργασίες κατασκευής να γίνουν υπό την επίβλεψη της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Ακολούθησε η έγκριση από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και πλέον η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) που συμπεριλαμβάνεται στο Ειδικό Χωρικό Σχέδιο πήρε το «ΟΚ» και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Ο αρχιτέκτονας Τάκης Δούμας, επικεφαλής της ομάδας εργασίας για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ υποστήριξε -μεταξύ άλλων- πως το νέο γήπεδο θα έχει τις σημερινές διαστάσεις με χωρητικότητα 30.000 – 35.000 θεατών, με διαφορετικό όμως ύψος στις κερκίδες και τέσσερις περιοχές πρόσβασης.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα «ypodomes.com» στην παρουσίαση που έκανε προς τα μέλη του ΚΑΣ ο κ. Δούμας τόνισε ότι θα δημιουργηθούν περίπου 1.000 θέσεις στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων και των κατοίκων, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία πως το 2024 ή το 2025 θα ολοκληρωθεί το έργο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα