Κλάτενμπεργκ: «Eπρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ, σωστά δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού» (pics & vid)

Gazzetta team
Κλάτενμπεργκ: «Eπρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ, σωστά δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού» (pics & vid)

bet365

Ο Μαρκ Κλάτενμεργκ δεν συμπεριέλαβε το ακυρωθέν γκολ του Ολυμπιακού εναντίον του ΠΑΣ στην ανάλυσή του και κατέγραψε δύο λάθη, εναντίον του Αρη και του ΟΦΗ, στα ματς με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ αντίστοιχα.
Μετά από τη λήξη κάθε αγωνιστικής ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, επιλέγει συγκεκριμένες φάσεις (κάποιες εξ' αυτών αμφισβητούμενες), τις οποίες αναλύει δημοσίως στο video που παρουσιάζει, μαζί με τους διαλόγους διαιτητών – VAR κατά περίπτωση. Εξετάζοντας επτά φάσεις από ισάριθμα ματς της 4ης αγωνιστικής, ο Κλάτενμπεργκ αποφαίνεται ότι υπήρχαν δύο λάθη σ' αυτές (δεν εξετάζει όλες τις αμφισβητούμενες της αγωνιστικής).
Το πρώτο στο Παναθηναϊκός – Αρης 0-1 (ρέφερι Τσαγκαράκης – VAR Φωτιάς), όπου έπρεπε να τιμωρηθεί με φάουλ και κίτρινη κάρτα ο Βέλεθ για το κράτημα της φανέλας του Λόπεθ στο πρώτο ημίχρονο. Και το δεύτερο στο ΠΑΟΚ – ΟΦΗ (διαιτητής Τζοβάρας – ρέφερι Τζήλος), όπου τονίζει πως έπρεπε να καταλογιστεί πέναλτι σε ανατροπή του Σαρντινέρο από τον Μάτος, στο β΄ ημίχρονο. Αντιθέτως, «δικαιώνει» τον διαιτητή Καραντώνη και τον VAR Κοτσάνη για τον μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού (ανατροπή Σεμέδο στο α' μέρος ζήτησαν οι Ερυθρόλευκοι) στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Eπισημαίνεται ότι η ΚΕΔ είχε πάρει χθες θέση για την επίμαχη φάση του ακυρωθέντος (ως οφσάιντ) γκολ του Ολυμπιακού στα Γιάννενα, τονίζοντας ότι ελήφθη η σωστή απόφαση. Ομως ο Κλάτενμπεργκ δεν επέλεξε τη συγκεκριμένη φάση ούτε για περαιτέρω ανάλυση, ούτε για να αποφανθεί ο ίδιος προφορικά δημοσίως, ούτε για να δημοσιοποιηθούν οι διάλογοι διαιτητή - VAR.

Ειδικότερα οι φάσεις:

Παναιτωλικός - Αστέρας: Σωστή η απόφαση για την αποβολή του Βάντερσον
Με παίκτη λιγότερο μόλις από το 16' έμεινε στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός με τον Βάντερσον να ανατρέπει τον Ναγκίς εκτός περιοχής και τον Ευαγγέλου αρχικά να δείχνει πέναλτι και κίτρινη και στη συνέχεια με τη βοήθεια του VAR φάουλ και αποβολή στον αμυντικό των «καναρινιών». Ο Κλάτενμπεργκ σχολιάζει πως είναι μία «αποδεκτή απόφαση. Ο διαιτητής θα μπορούσε να πάρει την απόφαση χωρίς τη χρήση του VAR».
Παναθηναϊκός - Άρης: Έπρεπε να δοθεί κίτρινη στον Βέλεθ αλλά όχι κόκκινη
Ο Κλάτενμπεργκ με τη βοήθεια του βίντεο και τις επικοινωνίας VAR με διαιτητική ομάδα σχολιάζει την πιθανότητα να είχε δοθεί κόκκινη σε τράβηγμα του Βέλεθ στον Λόπεθ στο Παναθηναϊκός - Άρης λέγοντας: «Το τράβηγμα έπρεπε να είχε τιμωρηθεί με φάουλ (ελεύθερο απευθείας λάκτισμα) και με κίτρινη για ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης. Η μπάλα αναπηδά και δεν είναι στον πλήρη έλεγχο του Λόπεθ (που δεν ενισχύσει την περίπτωση κόκκινης)».
ΠΑΟΚ - ΟΦΗ: Λανθασμένη απόφαση για μη υπόδειξη πέναλτι του Μάτος στον Σαρντινέρο
Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής για τη φάση τοποθετείται ως εξής: «Δεν υπάρχει ενέργεια στα πόδια από τον Μάτος. Η κίνηση με τα χέρια του έπρεπε να οδηγήσει σε καταλογισμό πέναλτι. Η ΚΕΔ αναγνωρίζει το λάθος της διαιτητικής ομάδας που επικεντρώθηκε στο μαρκάρισμα στα πόδια και όχι στο πάνω μέρος του σώματος».
Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΛ: Σωστή απόφαση για το πέναλτι
Ο Κλάτενμπεργκ αναφορικά με τη φάση του πέναλτι αναφέρει: «Η μπάλα χτύπησε το απλωμένο χέρι του αμυντικού που έτσι έκανε το σώμα του αφύσικα μεγαλύτερο. Ο διαιτητής αρχικά καταλόγισε κόρνερ. Όμως μετά την παρέμβαση του VAR η σωστή απόφαση είναι πέναλτι και κίτρινη κάρτα».
ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός: Σωστή η απόφαση για non penalty στη μονομαχία Πίρσμαν – Σεμέδο
Για τη φάση του 35΄ στην οποία ο Πίρσμαν φαίνεται να σπρώχνει τον Σεμέδο εντός περιοχής, ο Κλάτενμπεργκ αποφαίνεται ότι η απόφαση του διαιτητή Καραντώνη ήταν σωστή. Λέει χαρακτηριστικά: «Καθώς δύο ποδοσφαιριστές διεκδικούν τη μπάλα σε μια σέντρα προς τη μεγάλη περιοχή ο αμυνόμενος πραγματοποιεί μια μικρή επαφή στην πλάτη του επιτιθέμενου. Η ΚΕΔ συμφωνεί με τη διαιτητική ομάδα ότι αυτή η μικρή επαφή η οποία έγινε πριν ο επιτιθέμενος (Σεμέδο) πηδήξει για να διεκδικήσει τη μπάλα, δεν ήταν αρκετή για να σταματήσει τον επιτιθέμενο από το να μπορεί να παίξει τη μπάλα».
Ατρόμητος – ΑΕΚ: Σωστή η κόκκινη κάρτα στον Μάνταλο
Για τη φάση του 23', όταν ο Πέτρος Μάνταλος αποβλήθηκε με «απευθείας» κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Τάσο Παπαπέτρου, ο Κλάτενμπεργκ αποφαίνεται ότι η απόφαση του ρέφερι ήταν σωστή. Λέει σχετικά ο Αγγλος επικεφαλής της ΚΕΔ: «Ο παίκτης διεκδικεί τη μπάλα με το πόδι σηκωμένο ψηλά και χρησιμοποιεί τις τάπες του με υπερβολική δύναμη κάνοντας απευθείας επαφή στο στήθος του αντιπάλου του. Με αυτή την ενέργεια ξεκάθαρα διακινδυνεύει τη σωματική ακεραιότητα του παίκτη και ο παραβάτης ποδοσφαιριστής σωστά αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για σοβαρό επικίνδυνο παιχνίδι».
Λαμία – Βόλος: Σωστή η απόφαση για «ακύρωση» μέσω VAR της αρχικής απόφασης για πέναλτι υπέρ της Λαμίας
Λέει σχετικά ο Κλάτενμπεργκ: «Ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι για παράβαση κρατήματος από τον αμυνόμενο στον επιτιθέμενο. Ο VAR αυτόματα ελέγχει το περιστατικό μιας και καταλογίστηκε πέναλτι και διαπιστώνει ξεκάθαρα ότι το κράτημα στο βραχίονα από τον αμυνόμενο ξεκίνησε και τελείωσε εκτός της μεγάλης περιοχής. Η ΚΕΔ συμφωνεί με τη σύσταση του VAR να αλλάξει η απόφαση του διαιτητή και να καταλογιστεί ένα άμεσα ελεύθερο λάκτισμα και κίτρινη κάρτα για ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα