Φέτος θα τον κλέβουν χειρότερα τον Ολυμπιακό! Μόνη λύση είναι να παίζει πάντα σαν πρωταθλητής

Φέτος θα τον κλέβουν χειρότερα τον Ολυμπιακό! Μόνη λύση είναι να παίζει πάντα σαν πρωταθλητής

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog gazzetta το πρώτο στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν και τη μοναδική επιλογή που έχει απέναντι σε όσους τον κλέβουν.

bwin - Παίξε νόμιμα live στοίχημα στους μεγάλες αγώνες από κινητό & tablet! |21+

Εξηγούσα χθες γιατί ο Ολυμπιακός καίγεται να πάρει το φετινό πρωτάθλημα-τονίζοντας ότι μόνο ο πρώτος στη βαθμολογία θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το εισιτήριο για τους χρυσούς ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μόνο που αυτός ακριβώς ο λόγος εξηγεί και τις τρικλοποδιές που θα γίνουν φέτος στον Ολυμπιακό από την εξυγίανση που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο! Και που θα είναι περισσότερες και πιο σκληρές από πέρσι και από πρόπερσι κλπ. Διότι, πολύ απλά αυτό που ισχύει και για τον Ολυμπιακό, ισχύει και για τα «αγαπημένα παιδιά» της εξυγίανσης: ειδικά στο φετινό πρωτάθλημα ισχύει «ο πρώτος είναι τα πάντα κι ο δεύτερος είναι τίποτα»! Ο πρωταθλητής τα παίρνει όλα και ο δεύτερος δεν παίρνει τίποτα!

Με αυτή την «συνθήκη» εν ισχύ, καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι έχει να γίνει στο φετινό πρωτάθλημα εις βάρος του Ολυμπιακού! Ο μεγαλύτερος ελληνικός σύλλογος έχει να υποστεί πολύ χειρότερα από όσα υπέστη τις προηγούμενες σεζόν. Κι εννοείται πώς ούτε πρόκειται καν να σεβαστούν οι «κρατούντες» τα του ελληνικού ποδοσφαίρου ότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που τόσα χρόνια φέρνει τους περισσότερους βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο και σχεδόν η μοναδική που παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ κι εκπροσωπεί την Ελλάδα στη μεγαλύτερη διοργάνωση του κόσμου!

Δεν τους ενδιαφέρουν αυτά τα πράγματα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα σταματήσουν τον Ολυμπιακό από το να πάρει δεύτερη σερί σεζόν το πρωτάθλημα. Γιατί πολύ απλά κάτι τέτοιο θα αποτελέσει συντριπτική ήττα για τους εξυγιαντές, οι οποίοι κρατάνε στα χέρια τους το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και γιατί ξέρουν ότι ο Ολυμπιακός άμα το πάρει και φέτος και ξαναπαίξει και του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ, που το πιθανότερο θα είναι να ξαναπαίξει λόγω των κληρώσεων που θα έχει βάσει της υψηλής βαθμολογίας του στο ranking της ΟΥΕΦΑ…, τότε είναι που θα απομακρυνθεί ακόμη πιο πολύ από τις άλλες ελληνικές ομάδες.

Με τα χρήματα από τρεις σερί σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ, δηλαδή σχεδόν 100 εκ. Ευρώ, άντε πιάστε τον μετά τον Ολυμπιακό, σκέφτονται οι εξυγιαντές και ετοιμάζουν τις τρικλοποδιές τους για τον Ολυμπιακό, με σκοπό να του κλέβουν βαθμούς…Για βάλτε κάτω πώς θα ήταν τώρα τα πράγματα εάν ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Θα ήταν η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα με 100% νίκες, τρία στα τρία, την στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει ήδη απώλεια τεσσάρων βαθμών και η ΑΕΚ τριών…Δηλαδή, στη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Εθνικών ομάδων, θα αποτυπώνονταν από τώρα στο μυαλό όλων στο ελληνικό ποδόσφαιρο ότι ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα κιόλας απέδειξε ότι θα έχει τον πρώτο λόγο…

Τι μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός; Μόνο ένα πράγμα. Να παίζει σαν πρωταθλητής. Σε κάθε παιχνίδι! Πρωταθλητής είναι, πρέπει να παίζει σαν πρωταθλητής κι όχι να παίζει με τη φωτιά σε κάθε παιχνίδι. Διότι, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, αυτό βλέπουμε σε κάθε παιχνίδι, να παίζει με τη φωτιά. Και όλοι ξέρουμε πώς όταν παίζεις συνεχώς με τη φωτιά, αναπόφευκτα θα καείς κιόλας.

Τις προάλλες, στο 2-0 με τον Παναιτωλικό, ο Ολυμπιακός ήταν στο εύθραυστο 1-0 έως το 86ο λεπτό. Κι αν θυμάστε σε δύο στημένες φάσεις είχε κινδυνεύσει να ισοφαριστεί από το Αγρίνιο…

Ακόμη και στο 3-0 με τον Αστέρα, το αποτέλεσμα έως το 60ο λεπτό ήταν στο 0-0…

Για να μην πάμε μακριά, ακόμη και στα δύο παιχνίδια με την Ομόνοια, στο μεν πρώτο το αποτέλεσμα ήταν 0-0 έως το 70’, το δε δεύτερο γκολ ήρθε στις καθυστερήσεις. Και στη ρεβάνς το 0-0 έμεινε ως το τέλος, όπερ σημαίνει ότι με ένα γκολ σε οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα οι Κύπριοι θα μπορούσαν να ξαναμπούν στην υπόθεση πρόκριση.

Μπορούμε να αντιληφθούμε ότι φέτος είναι «περίεργη» σεζόν, για όλους τους λόγους που ξέρουμε. Από την άλλη, όμως, όταν μιλάμε για τον Ολυμπιακό, ξέρουμε ότι είναι μία ομάδα που δουλεύεται πλέον για τρίτη σεζόν, άρα οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Ο τρόπος με τον οποίο μπήκε χθες η ομάδα στα Γιάννινα ήταν απαράδεκτος. Όλοι είχαμε δει τις προάλλες στο Χαριλάου, στο Άρης-ΠΑΣ (2-2) ότι ο ΠΑΣ μπαίνει στα παιχνίδια του πάρα πολύ δυνατά. Κάπως έτσι είχε προηγηθεί 2-0 στο 20λεπτο μέσα στη Θεσσαλονίκη! Άρα, θα έπρεπε ο Ολυμπιακός να ήταν ψυλλιασμένος.

Αντ΄ αυτού τι είδαμε; Τον ΠΑΣ να μπαίνει πολύ καλύτερα στο παιχνίδι και τον Ολυμπιακό να μην αντιδράει. Πρώτο σουτ ο Σάλιακας στο 4’. Και στο 5’ το 1-0! Από…αράουτ! Με τον Βαλμπουενά, στην αρχή της φάσης, να κοιτάζει αντί να μαρκάρει τον Σάλιακα στο μπάσιμο του από δεξιά και τον Σεμέδο, στο τέλειωμα της φάσης, να μην κάνει την παραμικρή κίνηση στο σουτ του σκόρερ Παμλίδη…

Όπως είδαμε κι ότι σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση-κι εννοώ την ιστορία με το πόσο κακή είναι η ομάδα σε όλα της τα α΄ ημίχρονα! Χθες επί 45 λεπτά απείλησε μόλις μία φορά, με την κεφαλιά του Σεμέδο στο 35’! Όταν σε όλα σου τα α΄ ημίχρονα είσαι στο μηδέν μπροστά, δεδομένα δίνεις ψυχολογία στον αντίπαλο και βάζεις πίεση στον εαυτό σου. Πόσο δε μάλλον όταν τυχαίνει κι είσαι πίσω στο σκορ, όπως συνέβη χθες.

Γιατί, όπως διαπιστώσαμε, ακόμη και με την γρήγορη ισοφάριση, με την είσοδο του Φορτούνη στο β΄ ημίχρονο, το παιχνίδι ήταν εντελώς ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα. Ναι, μπορούσε ο Ελ Αραμπί να σοκάρει τον ΠΑΣ με δεύτερο γκολ μέσα στο δεκάλεπτο 50-60, αλλά προτίμησε να επιχειρήσει τρίτη διαδοχικά ντρίμπλα στην ίδια φάση αντί να πλασάρει με το αριστερό…Αλλά για να είμαστε δίκαιοι πρέπει να δεχθούμε ότι με την ίδια ευκολία μπορούσε να γίνει και το 2-1 στο 70’ με το δοκάρι του Γκρίζμαν, σε φάση στην οποία επίσης ο Σεμέδο επέτρεψε στον κυνηγό του ΠΑΣ να σουτάρει μέσα από την περιοχή ανενόχλητος.

Κάπως έτσι, φτάσαμε να παιχτούν όλα στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Χασάν να αναδεικνύεται σε μοιραίο παίκτη για τη φάση στο 83, όπου εγκλημάτησε διπλά. Αφενός μεν δεν έδωσε πάσα ούτε στον ΕΛ Αραμπί που ήταν μόνος δεξιά του, ούτε στον Φορτούνη που ήταν εντελώς μόνος αριστερά του, αφετέρου δε έκανε το χειρότερο σουτ που μπορούσε να κάνει σέντερ φορ από αυτή τη θέση! Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω πώς λειτούργησε το μυαλό του Αιγύπτιου, που μόλις μία εβδομάδα πριν είχε ενεργήσει άριστα σιγουrεύοντας το δεύτερο γκολ με τον Παναιτωλικό, πασάροντας στον Καφού…

Και στο φινάλε, η φάση που έκρινε το ματς, με τον διαιτητή VAR Κοτσάνη, τον βοηθό AVAR Απτόσογλου και τις…φοβερές γραμμές, να μας βγάζουν τυφλούς! Κι άντε να καταλάβει κανείς πώς χρειάζονται τέσσερα ολόκληρα λεπτά (!), από το 90.40 έως το 94.40 για να βάλουν τις γραμμές και να πάρουν την απόφαση! Τέσσερα λεπτά τι γίνεται στο δωματιάκι ρε παιδιά; Τόσο δύσκολο και πολύπλοκο είναι να ξέρουμε σε ένα νορμάλ χρόνο αν υπάρχει η, όχι οφσάϊντ σε μία φάση;

Άσχετο: Τελειώσαμε. Ό,τι πήραμε πήραμε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.