Γιώργος Δώνης: «Ο τεχνικός διευθυντής ήθελε το απόλυτο κουμάντο και η διοίκηση δεν έχει σταθερότητα στις ιδέες της»

Γιώργος Δώνης: «Ο τεχνικός διευθυντής ήθελε το απόλυτο κουμάντο και η διοίκηση δεν έχει σταθερότητα στις ιδέες της»

Gazzetta team
Γιώργος Δώνης: «Ο τεχνικός διευθυντής ήθελε το απόλυτο κουμάντο και η διοίκηση δεν έχει σταθερότητα στις ιδέες της»

bet365

Καλεσμένος στο αποψινό «Total Football», ο προπονητής της Μακάμπι τελ Αβίβ, Γιώργος Δώνης, μίλησε μεταξύ άλλων και για το Τριφύλλι γενικά, αλλά και για τον Τσάβι Ρόκα και τον Γιάννη Αλαφούζο συγκεκριμένα.

Είπε μεταξύ άλλων ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού...

- Για την πορεία του Παναθηναϊκού με τον Πογιάτος: «Εγώ δεν μπορώ να πάρω θέση για κάτι καινούργιο. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός κάνει μια νέα αρχή. Όταν υπάρχουν πολλές αλλαγές χρειάζεται υπομονή και χρόνος»

- Για τη σχέση του με τον Τσάβι Ρόκα: «Δεν θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με τον κύριο Ρόκα. Εγώ δεν ήμουν διατεθειμένος να επιτρέψω να έρχονται παίκτες χωρίς τα δικά μου θέλω και τη δική μου θέληση. Ο τεχνικός διευθυντής είχε ένα μοντέλο με το οποίο ουσιαστικά παρέκαμπτε τον προπονητή. Ηξερε, επειδή είχε μελετήσει το συμβόλαιό μου, ότι δεν γινόταν να περνούν οι μεταγραφές μόνο από εκείνον. Υπήρχε όρος στο συμβόλαιο μου που έλεγε ότι έπρεπε να περνάνε από την δική μου έγκριση οι μεταγραφές. Και τελικά ο πρόεδρος αποφάσισε... Γενικότερα στον Παναθηναϊκό επικρατούσε η λογική ότι τον πρώτο λόγο έπρεπε να έχει ο τεχνικός διευθυντής και να παρακάμπτεται ο προπονητής».

- Για τον Αγιούμπ και τον Καρλίτος, που ήταν μεταγραφές επί Ρόκα: «Ο Αγιούμπ ήταν προσωπική επιλογή του τεχνικού διευθυντή. Για τον Καρλίτος, ναι, συμφώνησα. Ο Καρλίτος είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει με γκολ. Οταν είχε έρθει, προερχόταν από αποχή, είχε παραπανίσια κιλά και δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, αλλά είναι παίκτης που έχει το γκολ».

- Για τις μεταγραφές επί Νταμπίζα: «Ο Παναθηναϊκός όταν μπήκε στη διαδικασία μεταγραφών δεν έδινε προτεραιότητα στον προπονητή. Όταν έχεις μπάτζετ για μεταγραφές 200 χιλιάδες ευρώ δεν μπορείς να βρεις σοβαρές λύσεις. Εκεί εγώ προτιμούσα να κάνουμε 2-3 μεταγραφές καλές και όχι 6-7».

- Για την αλλαγή φιλοσοφίας: «Θεωρώ ότι για τις αλλαγές σε μία ομάδα ευθύνονται οι ιδιοκτήτες. Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια ένα μοντέλο για να αναδείξει νέους παίκτες, αλλά για να σωθεί από την κατάσταση που είχε βρεθεί. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να σωθεί».

- Για το αν θεωρεί ότι θα γινόταν να λυθεί η παρεξήγηση με τον Αλαφούζο: «Για μένα ήταν συναισθηματική επιλογή ο Παναθηναϊκός. Έκανα πολλές προσπάθειες για να βρεθεί λύση. Ο τεχνικός διευθυντής ήθελε να κάνει το απόλυτο κουμάντο. Ο Ρόκα δεν μπορούσε να συνεργαστεί με μια ισχυρή προσωπικότητα. Ο ιδιοκτήτης έχει την απόλυτη ευθύνη».

- Για το τι μπορεί να κάνει ένας προπονητής μετά από κακή εκκίνηση: «Πρέπει να κάνει μια επαναξιολόγηση, να δει τι δεν πάει καλά και να κάνει διορθωτικές κινήσεις. Να βρει τη μεταβλητή που θα αλλάξει την αποτυχία σε επιτυχία και για να τα καταφέρει πρέπει να συζητήσει με τους παίκτες, να έχει επαφή με τα αποδυτήρια».

- Για τις ευθύνες της ιδιοκτησίας: «Το θέμα δεν είναι αν δίνει χρήματα ή όχι. Αλλά ότι δεν έχει σταθερότητα στις ιδέες με τις οποίες διοικεί. Οταν άλλες φορές είναι αμέτοχος και άλλες προσπαθεί να εμπλακεί... δεν θα μπορέσει να δώσει λύση σ' αυτή την κατεύθυνση».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα