Αριγίμπι, εσύ σούπερ σταρ

Γιώργος Ντυμένος
Αριγίμπι, εσύ σούπερ σταρ

bet365

Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός του Παναιτωλικού ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της χθεσινής αναμέτρησης του Αγρινίου

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της χθεσινής αναμέτρησης του Αγρινίου ήταν ο Γκμπόλι Αριγίμπι. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου και με μία εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ, «σφράγισε» και τη μοίρα της αναμέτρησης. Ο Παναιτωλικός παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 17’ δεν έχασε από τον Αστέρα Τρίπολης (1-1) και το πρόσημο βγαίνει θετικό.

Εκείνο όμως που… μένει περισσότερο είναι ίσως η παρουσία του νεαρού, που δείχνει να… ξορκίζει μια και καλή το 2020. Ηταν βλέπετε τέλη του 2019, όταν και τραυματίστηκε στον τένοντα και μόλις στα τέλη Φλεβάρη μπήκε σε φουλ δράση. Παρόλα αυτά όμως ενδιάμεσα έφτασε πολύ κοντά στο να πάρει μεταγραφή, καθώς η Χάποελ Μπερ Σεβά κινήθηκε επίσημα για την απόκτησή του όμως το ζήτημα δεν προχώρησε.

Μπήκαμε στον Μάρτιο και το ποδόσφαιρό μας, όπως άλλως και όλη η χώρα, τέθηκε σε lock down και αυτόματα η επιστροφή του στα γήπεδα μετατέθηκε για το μέλλον. Και πιο συγκεκριμένα στα play out του Ιουνίου, όμως ας μην ξεχνάμε πως είχε να δώσει επίσημο παιχνίδι για περίπου 7 μήνες και εύλογα δεν βρίσκονταν στο 100%.

Ο Αριγίμπι εμφανίστηκε τότε στο μίνι τουρνουά ως επί το πλείστων προερχόμενος από τον πάγκο και ήταν φανερή η έλλειψη ρυθμού. Ο Παναιτωλικός έμεινε κατηγορία, εκείνος ακολούθησε κανονικά την προετοιμασία χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και μάλιστα ξεχώρισε σε αρκετά φιλικά.

Με Ολυμπιακό και ΑΕΚ τον είδαμε ως αλλαγή, μέχρι που χθες βρέθηκε στο αρχικό σχήμα. Μόλις για 2η φορά στο τρέχων έτος, αφού ήταν 11αδάτος και στην αναμέτρηση με το Βόλο, στο τελευταίο παιχνίδι της περασμένης χρονιάς.

Από την αρχή έδειξε τις.. διαθέσεις του. Τα «καναρίνια» τον έψαχναν αριστερά και μόλις στο 34’ απείλησε για πρώτη φορά. Στο 42’ «φλέρταρε» ώστε μετά να χαρακτηριστεί ως μοιραίος, όταν ο Ματσόλα τον έβγαλε σε θέση τετ α τετ, αλλά ο γκολκίπερ Παπαδόπουλος τον «νίκησε», μέχρι που φτάσαμε στο 54’, οπότε και με μία «βολίδα» χάρισε στα «καναρίνια» τον βαθμό…

Ομως δεν ήταν μόνο η επιθετική του παρουσία, όπου χρίστηκε σκόρερ σε τρεις τελικές, όλες on target. Η συνολική του παρουσία… έκανε τη διαφορά.

Ο 25χρονος ορισμένες φορές έδειχνε να είναι… παντού. Ο Αστέρας πίεσε τα «καναρίνια» και κέρδισε δεκάδες στατικές μπάλες γύρω από τα καρέ του. Ο 25χρονος λοιπόν βοήθησε τα μέγιστα και ανασταλτικά. Με συνολικά 4 κλεψίματα, 3 επεμβάσεις και 1 απόκρουση, ξεχώρισε και σε όλες τις αμυντικές στατιστικές κατηγορίες. Γυρνούσε, κάλυπτε χώρους και «καθάρισε» πολλές φάσεις των Αρκάδων μέσα στην περιοχή της ομάδας του. Ξέχωρα πως σε πολλές περιπτώσεις ήταν εκείνος που αναλάμβανε τις εκτελέσεις των στημένων φάσεων για τον Παναιτωλικό.

Ο Αριγίμπι χθες ξεδίπλωσε μέρος των δυνατοτήτων του και απέδειξε πως είναι… πάρα πολλές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα