Γιατί ο Ολυμπιακός καίγεται για το φετινό πρωτάθλημα!

Γιατί ο Ολυμπιακός καίγεται για το φετινό πρωτάθλημα!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta γιατί αποτελεί τεράστια ανάγκη για τον Ολυμπιακό η κατάκτηση (και) του φετινού πρωταθλήματος!

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στη Super League. |21+

Ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο μπαίνει στο πρωτάθλημα με ένα και αποκλειστικό στόχο, να το κατακτήσει. Μόνο που κάθε σεζόν δεν είναι ίδια. Και ο Ολυμπιακός για το φετινό πρωτάθλημα καίγεται!

Σκεφθείτε το απλά: μέχρι τώρα, όλα αυτά τα τελευταία χρόνια και ο δεύτερος του ελληνικού πρωταθλήματος είχε την δυνατότητα να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο δε Ολυμπιακός τη μία και μοναδική φορά που επιχείρησε, ερχόμενος δεύτερος στο πρωτάθλημα, να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ, τα κατάφερε και δη με πανηγυρικό τρόπο, πέρσι (περνώντας Πλίζεν, Μπασάκ και Κρασνοντάρ)…

Μόνο που ειδικά φέτος τέτοια πολυτέλεια δεν θα υπάρξει στο ελληνικό πρωτάθλημα! Μόνο ο πρώτος θα υπάρχει! Αυτός θα είναι ο μοναδικός που θα μπορέσει να διεκδικήσει το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Από εκεί και πέρα, ουσιαστικά είτε έρθεις δεύτερος, είτε τέταρτος στο Κόνφερανς θα πας να παίξεις…

Κι επειδή μπορεί να πει κάποιος, «μα τόσο φοβερό θα είναι μία σεζόν να μην πάει ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ; Τόσα χρόνια παίρνει τα λεφτά; Δεν έχει κάνει τα κουμάντα του;. Γιατί καίγεται τόσο πολύ να περάσει τη νέα σεζόν στους ομίλους;». Κι εδώ η απάντηση είναι απλή, αλλά διπλή:

Πρώτον, ο Ολυμπιακός την τελευταία πενταετία δύο φορές δεν έπαιξε στους ομίλους. Και ειδικά τη δεύτερη σεζόν (πρώτη του Πέδρο Μαρτίνς) χρειάστηκε να επενδύσει γενναία οικονομικά για να αναγεννηθεί αγωνιστικά, ξεριζώνοντας ένα ολόκληρο ρόστερ, κάτι που του κόστισε πανάκριβα σε αποζημιώσεις, αλλά και φέρνοντας πάρα πολλούς και καλούς παίκτες, κάτι για το οποίο επίσης μάτωσε.

Δεύτερον, ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που εδώ και χρόνια έχει συνηθίσει να λειτουργεί με τέτοια μπάτζετ, τα οποία χρειάζονται αναπόφευκτα την υποστήριξη του Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί δεν είναι μόνο οι μεταγραφές, δηλαδή τι λεφτά δίνει ο Ολυμπιακός σε άλλες ομάδες για να πάρει παίκτες (π.χ. φέτος έδωσε 6 εκ. Ευρώ, ενώ πήρε 20). Είναι τα πολύ υψηλά συμβόλαια που έχει ο Ολυμπιακός. Αυτή την στιγμή υπάρχουν στο ρόστερ του έξι ποδοσφαιριστές με ετήσιο συμβόλαιο από ένα έως ενάμιση εκ. Ευρώ: Ελ Αραμπί, Φορτούνης, Ραφίνια, Βαλμπουενά, Μπρούμα, Εμβιλά. Σε όλες τις άλλες μεγάλες ελληνικές ομάδες παίκτες με τέτοια συμβόλαια δεν βρίσκεις όχι έξι, αλλά ούτε ένα, αν δεν κάνω λάθος…

Υπό αυτές τις συνθήκες, αντιλαμβάνεται πιστεύω ο καθένας γιατί καίγεται ο Ολυμπιακός να πάρει και το φετινό πρωτάθλημα-ήταν πάρα πολύ σημαντικό, καθοριστικό, εκπληκτικό που επέστρεψε πέρσι στους τίτλους, καθώς τρίτη συνεχόμενη χρονιά χωρίς πρωτάθλημα θα ήταν πάρα πολύ βαρύ κτύπημα κυρίως για την ψυχολογία ολόκληρης της Ολυμπιακής οικογένειας. Όμως, η ομάδα δεν έχει άλλη επιλογή, αν θέλει να συνεχίσει σε τέτοιο επίπεδο, από το να πάρει και φέτος τον τίτλο.

Με αυτή την έννοια, το αποψινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ είναι πραγματικά κρίσιμο βαθμολογικά. Με τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω Εθνικών ομάδων, είναι ξεκάθαρο ότι όποια ομάδα συνεχίσει στο 100% με νίκες, θα έχει ήδη αποκτήσει ένα πρώτο αβαντάζ στη μάχη του τίτλου. Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη χάσει τέσσερις πόντους στις τρεις πρώτες αγωνιστικές κι η ΑΕΚ, που έχει μόνο νίκες όπως κι ο Ολυμπιακός, δίνει το θεωρητικά πιο δύσκολο παιχνίδι, με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Από εκεί και πέρα, εφόσον δεν προκύψει κάποιο συγκλονιστικά απρόοπτο, θα είναι εξίσου σημαντικό για τον Ολυμπιακό με τις 10 προσθήκες που έκανε, η μη παραχώρηση άλλου βασικού του παίκτη, παρά τις προτάσεις που είχε για Σεμέδο, Καμαρά, Ελ Αραμπί και Σα-ακόμη και Σισέ. Δεν είναι, ασφαλώς, μικρό πράγμα η αποχώρηση των Τσιμίκα, Γκιγιέρμε, Ομάρ, όμως σε τέτοιο καλοκαίρι που τόσοι «ερυθρόλευκοι» ήταν περιζήτητοι, θεωρητικά μπορείς να το αντιμετωπίσεις.

Βεβαίως, υπάρχουν ακόμη δύο 24ωρα για τη λήξη των μεταγραφών και ξέρουμε ότι όλα μπορεί να γίνουν, και στο μπες και στο βγες, αλλά ας έχουμε υπόψιν μας ότι φέτος λόγω κορονοϊού (πιο δύσκολη μετακίνηση, καραντίνες κλπ) τα περιθώρια για μεταγραφές τελευταίας στιγμής έχουν στενέψει εξαιρετικά…

Στην Πορτογαλία αρχίζουν πια να μην πιστεύουν ότι θα γίνει του Σεμέδο στην Μπενφίκα. Αν και ο στόπερ της Σπόρτινγκ Ιβανίλντο Φερνάντεζ…περιμένει ακόμη μήπως γίνει του Σεμέδο κι έρθει αυτός στον Ολυμπιακό.

Και από τη Γαλλία επιβεβαιώνουν ότι ο Ολυμπιακός έκανε προσφορά στον Μπουφάλ κι αυτός την αρνήθηκε.

Αυτή την στιγμή, Κυριακή πρωί, όλα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει τη σεζόν ως έχει. Μέχρι το βράδυ θα είμαστε σε θέση να το σιγουρέψουμε η, να δούμε αν θα αλλάξουν ένα δύο πράγματα.

Άσχετο: η τελική τετράδα ήταν Μπουφάλ, Ροντρίγκες, Μπρούμα, Ενκουντού. Ο Μπουφάλ είπε όχι, του Ροντρίγκες χάλασε από τους Άραβες και στο Μπρούμα η, Ενκουντού επιλέχθηκε το Μπρούμα. Κάποια στιγμή έπαιξε και το «και Μπρούμα και Ενκουντού», γιατί ο Γάλλος εξτρέμ της Μπεσίκτας έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά δεν προχώρησε. Ακόμη δεν έχει…εξαφανιστεί εντελώς, όμως μοιάζει πολύ δύσκολο πλέον.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.