Ο Αλαφούζος έβαλε τον Μουτσινά στο δελτίο ειδήσεων...

Ο Αλαφούζος έβαλε τον Μουτσινά στο δελτίο ειδήσεων...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Ο Αλαφούζος έβαλε τον Μουτσινά στο δελτίο ειδήσεων...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος δεν ξέρει αν ο Πογιάτος μπορεί στο μέλλον να φτιάξει μία καλή ομάδα, είναι σίγουρος όμως ότι δεν μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό με το καλημέρα κάτι που θέλει ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού.

Ηταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα φτάναμε εδώ τόσο νωρίς. Οπως ακριβώς συνέβη πέρσι με την ΑΕΚ και τον Πορτογάλο προπονητή Μιγκέλ Καρντόσο.

Ο Καρντόσο είχε ως ιδέα το ποδόσφαιρο κατοχής, το τίκι τάκα στην ανάπτυξη της ΑΕΚ και ήθελε να το παίξει με τον Βράνιες στόπερ. Μάλλον δεν θα τα κατάφερνε ποτέ, αλλά τέλος πάντων για να τα καταφέρει θα ήθελε χρόνο που δεν τον είχε. Καμία ΑΕΚ δεν ήταν διατεθειμένη να πετάξει μία σεζόν σε ότι έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα της, για να δει αν μπορεί να φτιάξει ομάδα με προοπτική.

Με τον φετινό Παναθηναϊκό ήταν ακόμη πιο σίγουρο ότι θα συμβεί αυτό. Διότι πέραν όλων των άλλων ο Πογιάτος δεν έχει προπονήσει ποτέ στη ζωή του κανονική ομάδα, άρα ο βαθμός δυσκολίας ήταν ακόμη μεγαλύτερος. Ο νεαρός Ισπανός τεχνικός θέλει να παίξει τίκι τάκα και 4-3-3 με κεντρικά χαφ τον Κουρμπέλη, τον Αγιούμπ και όποιον άλλο. Είναι τόσο απλό, όσο το γράφω: Δεν γίνεται!

Οχι με το καλημέρα τουλάχιστον και για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρξει εκπαίδευση που σε χρονική διάρκεια ξεπερνά την μία σεζόν και βλέπουμε. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να πετάξει μία σεζόν, να μην τον ενδιαφέρει αν θα τερματίσει 5ος ή 10ος για να χτίσει μία ομάδα; Ασφαλώς και όχι. Ο Γιάννης Αλαφούζος προσέλαβε τον Πογιάτος με στόχο την αποτελεσματικότητα, με στόχο να κάνει φέτος πρωταθλητισμό, όχι κατ' ανάγκη να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά να το διεκδικήσει. Και με αυτό ως στόχο πήρε προπονητή, κάποιον με το βιογραφικό του Πογιάτος. Κανονικά εδώ θα έπρεπε να βάλω τελεία και παύλα στο κείμενο και να μην πάω παρακάτω...

Διότι ακριβώς εκεί αρχίζει και τελειώνει (και) η φετινή ιστορία του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός πήρε έναν σεφ που ειδικεύεται στην ιταλική κουζίνα και άνοιξε ρεστοράν με σούσι. Δεν θα πετύχει, δεν γίνεται να πετύχει. Αν ο σεφ, είναι σπουδαίος μάγειρας είναι πιθανό μετά από αρκετό καιρό να φτιάχνει και καταπληκτικό σούσι, αλλά θα χρειαστεί χρόνο.

Ειλικρινά δεν ξέρω αν ο Ρόκα πιστεύει ότι ο Πογιάτος μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό στον Παναθηναϊκό με το καλημέρα, αλλά αν το πιστεύει, τότε αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος στον Παναθηναϊκό. Υποπτεύομαι όμως ότι για μία ακόμη φορά ο Γιάννης Αλαφούζος έχει βάλει το χέρι του και έχει πάρει μία ακατανόητη απόφαση. Μία απόφαση που δεν μπορεί να τον οδηγήσει πουθενά. Αν θέλεις προπονητή που να κάνει πρωταθλητισμό και να αντέχει στην πίεση του αποτελέσματος, τότε ο τελευταίος που θα σκεφτείς να προσλάβεις είναι ο Πογιάτος.

Ο Ισπανός ήταν βάσει βιογραφικού και της μέχρι τώρα δουλειάς του, ένας προπονητής ικανός να εκπαιδεύσει παιδιά που κάνουν τα πρώτα βήματα τους στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Το τελευταίο πράγμα που τον ενδιέφερε σε όλη την καριέρα του και το τελευταίο πράγμα για το οποίο κρίνεται σε όλη την καριέρα του, ήταν το αποτέλεσμα της Κυριακής.

Η δουλειά του ήταν αποτελεσματική ή όχι από τον τρόπο με τον οποίο μάθαινε τα παιδιά ποδόσφαιρο. Και ξαφνικά βρέθηκε στην Ελλάδα να κάνει τα πρώτα βήματα του ως προπονητής ανδρικής ομάδας με την πίεση του αποτελέσματος και του πρωταθλητισμού από την πρώτη αγωνιστική. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και μία εντελώς νέα ομάδα που έτσι κι' αλλιώς θα ήθελε χρόνο για να δέσει με διψήφιο αριθμό μεταγραφών, αλλά και με ένα ρόστερ που δεδομένα είναι κατώτερο του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Κάπως έτσι λοιπόν, τόσο άγαρμπα, βιώνει την πίεση του αποτελέσματος και του πρωταθλητισμού ο Πογιάτος. Κάπως έτσι εντελώς άγαρμπα αντιδρά και ο ίδιος σε αυτή την πίεση που δεν είναι μαθημένος να ζει. Με όσα έκανε στο δεύτερο ημίχρονο με τη Λάρισα για να κρατήσει το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου, καταλαβαίνεις ότι εκτός όλων των άλλων εγκαταλείπει και τις ιδέες του για την ομάδα προκειμένου να κρατήσει το 1-0. Και εν τέλει δεν παίρνει τίποτα. Η όψη στο πρόσωπό του, η γλώσσα του σώματός του μετά τη νέα αποτυχία τα λέει όλα για το πως βιώνει ο ίδιος την πίεση.

Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να στηρίξει τον Πογιάτος, ένας τρόπος υπάρχει. Να τον φωνάξει ο Αλαφούζος και να του πει “δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, δεν με νοιάζει αν θα νικήσεις τον Αρη την Κυριακή ή αν θα βγεις 3ος, 4ος ή 10ος. Με ενδιαφέρει να εκπαιδεύσεις αυτούς τους παίκτες ώστε μέχρι το τέλος της σεζόν να έχουν γίνει μία ομάδα που θα παρουσιάζει κάτι ωραίο στο χόρτο...”.

Μπορεί να το κάνει; Ασφαλώς και όχι όταν τον ενδιαφέρει πρώτα και πάνω από όλα το αποτέλεσμα της Κυριακής... Συνεπώς όσο πιο γρήγορα τελειώσει με τον Πογιάτος, μάλλον καλύτερα για την ομάδα θα είναι.

Αλλωστε ακόμη κι' αν κάνει το σωστό ο Παναθηναϊκός και στηρίξει τον Πογιάτος με τον τρόπο που θα έπρεπε να τον στηρίξει, εγγύηση ότι θα τα κατάφερνε ο Ισπανός δεν υπάρχει. Απλώς τότε θα καταλαβαίναμε αν κάνει ή δεν κάνει για προπονητής ανδρικής ομάδας, τώρα δεν έχουμε ιδέα και δεν μπορούμε να τον κρίνουμε.

Ο Αλαφούζος για να μιλήσει κάποιος στη γλώσσα του, σε αυτήν που καταλαβαίνει δηλαδή, γιατί από ποδόσφαιρο χρόνια τώρα είναι φανερό ότι δεν... αυτή τη στιγμή είναι σαν να προσπαθεί να πείσει τον Νίκο Μουτσινά να παρουσιάσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ με την προσδοκία από την πρώτη μέρα να σπάσει τα κοντέρ της τηλεθέασης. Είναι τόσο κόντρα ρόλος η πρόσληψη του Πογιάτος με στόχο τον πρωταθλητισμό με το καλημέρα, όσο κόντρα ρόλος θα ήταν και ο Μουτσινάς στη θέση της Σίας.

Αν όμως το σχέδιο με τον Μουτσινά ήταν “δεν μας νοιάζει η τηλεθέαση για ένα χρόνο τουλάχιστον, ας μην το βλέπει κανείς, στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα δελτίο ειδήσεων πιο ανάλαφρο, πιο διασκεδαστικό που ο κόσμος θα το βλέπει και δεν θα τον πιάνει η ψυχή του, αλλά θα ανοίγει η καρδιά του...”, τότε ναι, ίσως και να υπήρχαν κάποιες πιθανότητες μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα η συνήθεια του τηλεθεατή που βλέπει δελτία ειδήσεων να άλλαζε και να πετύχαινε τον στόχο και της υψηλής θεαματικότητας...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.