Για την αστάθεια που έχει και θα έχει ο ΠΑΟΚ δεν φταίει η Κράσνονταρ

Για την αστάθεια που έχει και θα έχει ο ΠΑΟΚ δεν φταίει η Κράσνονταρ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει μετά τη νέα απώλεια του Δικεφάλου στο Βόλο και ουσιαστικά συμπληρώνει σχόλια που είχε κάνει και τις περασμένες ημέρες…

bwin – Δες τον αγώνα Μπαρτσελόνα - Βιγιαρεάλ σε live streaming*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Για πολλοστή φορά αναφέρω ότι σιχαίνομαι τις επιπόλαιες γενικές και… ελληνικές ποδοσφαιρικές κρίσεις που βασίζονται σε ένα αποτέλεσμα. Γι’ αυτό ξεκινάω με όσα έγραψα ΠΡΙΝ τον αγώνα Βόλος-ΠΑΟΚ εδώ στο gazzetta:

«Το βασικό για την ομάδα του ΠΑΟΚ είναι να αναρωτηθεί αν έχει ρόστερ για να πρωταγωνιστήσει σε τρεις διοργανώσεις, μία και αυτός ο στόχος τέθηκε από την ΠΑΕ. Θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να παίξει Κυριακή στην Λάρισα, Τετάρτη ή Πέμπτη έναν μεγάλο ευρωπαϊκό αγώνα και την άλλη Κυριακή με την ΑΕΚ (και την επόμενη εβδομάδα κάτι ανάλογο) και να διαθέτει τους 15-18-20 δυνατούς και ενεργούς παίκτες για να έχει απαιτήσεις από όλες τις διοργανώσεις και μάλιστα σε βάθος χρόνου;

Θεωρούν στον ΠΑΟΚ ότι με ρόστερ το οποίο κατά 25% αποτελείται από παίκτες κοντά στα 20 χρόνια, θα τα καταφέρουν σε βάθος χρόνου σε όλες τις διοργανώσεις;

Ας μην ξεγελιόμαστε και ας μην δημιουργούμε λανθασμένες εντυπώσεις και προσδοκίες, όπως κατά κόρον γίνεται στο διαδίκτυο το τελευταίο διάστημα από ανθρώπους που ενθουσιάζονται εύκολα και δεν βλέπουν μπροστά. (Οι πρώτοι θα είναι αυτοί που θα απογοητευτούν στη στραβή)».

Αφού συμπληρώσω ότι μετά την πρόκριση επί της Μπενφίκα ΔΕΝ έκρινα με διθυραμβικά και γενικά σχόλια (Η ψύχραιμη πολιτική Σαββίδη του φέρνει εκατομμύρια...) τη νέα ομάδα του ΠΑΟΚ, αλλά τις διοικητικές αποφάσεις του Σαββίδη που οδήγησαν σε οικονομική επιτυχία, πιστεύω ότι μετά από το χθεσινό 0-0 που ακολούθησε και το 1-1 με τον Ατρόμητο, δεν έχω πολλά άλλα να προσθέσω για την κατάσταση που διαμορφώνεται.

Απλά –για σήμερα- ρωτάω δύο πράγματα στην προσπάθειά μου να εκφράσω τη δική μου άποψη που μπορεί και να μην είναι η πιο σωστή. Αναρωτιέμαι λοιπόν:

  • Υπήρξαν πολλές ομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο (αλλά γιατί όχι και παγκοσμίως) που είχαν στο ρόστερ τους 8-10 νεαρούς παίκτες ηλικίας 16 έως 22 ετών, οι οποίες κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν και να κερδίσουν τίτλους πραγματοποιώντας πολύ καλές πορείες σε δύο και τρεις διοργανώσεις παράλληλα;
  • Υπήρξαν πολλές ομάδες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου (αλλά και γενικότερα) οι οποίες έκαναν πρωταθλητισμό βασιζόμενες στο ποδόσφαιρο πίσω από την μπάλα και στις κόντρα επιθέσεις; Σε αυτό δηλαδή στο οποίο τώρα βασίζεται ο ΠΑΟΚ που δυσκολεύεται πάρα πολύ στο κυριαρχικό ποδόσφαιρο;

Πόσο εύκολο είναι λοιπόν για τον ΠΑΟΚ να τα καταφέρει σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας τέτοιο ρόστερ, έχοντας ρίξει το μπάτζετ του, έχοντας απομακρύνει τόσους ποιοτικούς παίκτες και προσωπικότητες, παίζοντας καλά το ποδόσφαιρο των κόντρα επιθέσεων και εμφανίζοντας τόσα προβλήματα όταν πρέπει να κυριαρχήσει;

Δεν είναι κακό που με βάση αυτά τα δεδομένα (και αν δεν αλλάξει το ρόστερ) ο ΠΑΟΚ θα δυσκολευτεί πάρα πολύ! Όχι… Ειλικρινείς να είμαστε. Ο πρώτος και αδιαπραγμάτευτος στόχος ήταν ο οικονομικός εξορθολογισμός. Με βάση αυτόν χτίστηκε και η ομάδα, που ΟΛΟΙ πρέπει να καταλάβουν ότι φέτος θα αντιμετωπίσει προβλήματα αστάθειας. (Ο προπονητής για παράδειγμα το έχει καταλάβει ήδη και ξέρει ότι σε λίγο καιρό το βάρος της κριτικής θα πέσει και πάλι πάνω του! Γι’ αυτό και παίρνει τα...μέτρα του).

Γι’ αυτό λοιπόν θεωρώ ότι οι απώλειες βαθμών με Ατρόμητο και Βόλο, ΔΕΝ οφείλονται τόσο πολύ στην Κράσνονταρ και στη σημασία ή τη διαχείριση των ιστορικών αναμετρήσεων με τους Ρώσους.

Πιστεύω (και αυτό λέω ξεκάθαρα εδώ και ημέρες) ότι ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει μία τέτοια ασταθή πορεία και μετά, αφού περάσει τους Ρώσους ή αν αποκλειστεί και παίξει στο Europa League. Με το ρόστερ όπως είναι τώρα που έπεσε η ποιότητα, η προσωπικότητα και με τόσους νεαρούς στον βασικό κορμό, η αστάθεια θα είναι μεγάλη και θα χτυπήσει κυρίως τον μαραθώνιο του πρωταθλήματος και όχι τα μεγάλα μεμονωμένα ευρωπαϊκά ματς όπου εκτός των άλλων ο ΠΑΟΚ θα στηθεί μέσα στο γήπεδο για να τα πάρει στην… κόντρα. Αυτό που έμαθε καλά το τελευταίο διάστημα.

Τέλος πάντων για όλα αυτά υπάρχει χρόνος. Εξάλλου μπορούν να γίνουν και διορθωτικές κινήσεις, ανάλογα πάντα με τα έσοδα της ΠΑΕ που επιβάλλεται να αποφύγει τα ανοίγματα. (Απλά ας χαλαρώσουν όλοι όσοι «έπρεπε» να εκθειάζουν το...σούπερ ρόστερ των νέων, που ήρθε να αντικαταστήσει τα «σαπάκια». Ντροπή.)

Όλα τα παραπάνω είναι ΑΣΧΕΤΑ με τον έναν και μεγάλο και ιστορικό αγώνα με την Κράσνονταρ. Άλλο το τι έγινε ή τι δεν έγινε στο Βόλο και άλλο το βράδυ της Τετάρτης που ο ΠΑΟΚ τα παίζει όλα για όλα ώστε να κάνει το όνειρο πραγματικότητα.

* Για την αθώωση των… κατά συρροή αθώων, δεν υπάρχουν σχόλια. Είναι ξεκάθαρο ότι κάνουν πρωταθλητισμό στην… αθωότητα! Έχουν προετοιμαστεί καλά γι αυτό και… ντροπή σε όσους εδώ και χρόνια κατηγορούν την πιο… αθώα ομάδα που έβγαλε ποτέ η ιστορία.

Από εκεί και πέρα βέβαια, όταν ένας λαός χάσει την εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη με υποθέσεις όπως αυτή για παράδειγμα του ΠΑΟΚ, όπου τακτικοί δικαστές εκτέθηκαν πανευρωπαϊκά επικαλούμενοι τη δήθεν δεσμευτικότητα που επέβαλε η Μαρούπα και κάποιοι λογιστές, τότε έρχονται πολύ-πολύ άσχημες ημέρες. Μην αναρωτηθεί κανείς μετά για τα πώς και τα γιατί…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.