Η ψύχραιμη πολιτική Σαββίδη του φέρνει εκατομμύρια...

Η ψύχραιμη πολιτική Σαββίδη του φέρνει εκατομμύρια...

Η ψύχραιμη πολιτική Σαββίδη του φέρνει εκατομμύρια...

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την σπουδαία πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Μπενφίκα και βγάζει το καπέλο στον Ιβάν Σαββίδη για τις αποφάσεις του που έχουν φέρει το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

Συναρπαστικότερο παιχνίδι με Stop Loss, Partial και Auto Cash Out* (21+) *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Πάμε απευθείας στο θέμα... Ο ΠΑΟΚ είχε και έχει φέτος ως πρώτο και μεγάλο στόχο, τον εξορθολογισμό του μπάτζετ του. Τα άλλα έπονται! Όλα όσα γίνονται, ξεκινούν από αυτή τη βάση... Γιατί και η ομάδα έχει υψηλούς στόχους, αλλά με βάση ένα άλλο μπάτζετ.

Άρα... Είμαστε στην αρχή της σεζόν και ήδη με τις κινήσεις που έκανε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τα πρώτα αποτελέσματα, δείχνει να επισπεύδει το χρόνο που χρειάζονταν για να πετύχει τον πρώτο της στόχο. Τεράστια επιτυχία αυτή, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόμη...

Έτσι απλά είναι τα πράγματα...

Ο εξορθολογισμός επιτυγχάνεται ταχύτατα, τα έσοδα θα καταγράψουν ρεκόρ αφού πλησιάζουν τα έξοδα και μαζί «προσπαθούν» να καλύψουν σε τρομερούς χρόνους προηγούμενα ανοίγματα! Ταυτόχρονα, η δημιουργία μιας νέας καλής ομάδας βρίσκεται σε εξέλιξη με κάποια πρώτα καλά σημάδια να διαφαίνονται μέσα στο γήπεδο.

Έτσι το βλέπω... Οικονομικά γίνονται ήδη μεγάλα πράγματα (έχουμε ήδη σπουδαία αποτελέσματα) ενώ αγωνιστικά έχουμε πρώτα ωραία δείγματα! Το ένα είναι το βέβαιο, το άλλο εξελίσσεται.

Δηλαδή... Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σήμερα μπορεί να πανηγυρίζει γιατί τα οικονομικά αποτελέσματα είναι ορατά και πεντακάθαρα μπροστά μας, ενώ η ομάδα κέρδισε δυο-τρεις πρώτες μάχες, αλλά... έχει δρόμο ακόμη. Γιατί στο κάτω-κάτω η ομάδα δεν κρίνεται Σεπτέμβριο μήνα. Η αρχή πάντως είναι εξαιρετική...

Όλα έχουν την σφραγίδα του Ιβάν Σαββίδη! Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν συνεργάτη του αλλά ξέρουμε καλά όλοι μας ότι οι μεγάλες-στρατηγικές αποφάσεις από τον Ιβάν Σαββίδη λαμβάνονται. (Και χθες Φερέιρα, Γιαννούλης όταν ρωτήθηκαν για καυτά μεταγραφικά θέματα για τον πρόεδρο μίλησαν στον οποίο θα απευθυνθούν).

Γιατί...

- Ο Σαββίδης αποφάσισε να οργανώσει έτσι την ΠΑΕ και να θέσει αυτούς τους οικονομικούς στόχους καθορίζοντας πολιτική εξορθολογισμού με βάση τα προηγούμενα δεδομένα, αλλά και τις δυσκολίες λόγω κορονοϊού.

- Ο Σαββίδης δεν «έφαγε» γι ακόμη μια φορά από πιέσεις και αισχρους λαϊκισμούς για να αλλάξει προπονητή. Αντιλήφθηκε ότι ο στόχος του εξορθολογισμού είναι πιο πιθανό να επιτευχθεί χωρίς να αλλάξει προπονητή αυτό το κρίσιμο καλοκαίρι. Γι’ αυτό συμφώνησε με τον Φερέιρα (όπως αποκάλυψε ο Πορτογάλος προπονητής) να πάρουν... ρίσκο στην ομάδα! Θεώρησε ο πρόεδρος ότι με αυτόν στον πάγκο μπορεί να κάνει τέτοια συμφωνία!

- Ο Σαββίδης δεν λύγισε στα δύσκολα όταν ήρθαν οι προτάσεις για Άκπομ και Γιαννούλη και τώρα πέρα από τις νίκες μέσα στο γήπεδο, θα κερδίσει και πολλαπλάσια χρήματα από αυτούς.

- Ας μην ξεχνάμε και το άλλο... Όταν όλοι μιλούσαν για μειώσεις συμβολαίων, ο ΠΑΟΚ έλεγε στους παίκτες του: «Μειώνουμε τώρα 12,5% αλλά αν πετύχετε τους ευρωπαϊκούς στόχους θα τα πάρετε πίσω ΟΛΑ και... ακόμη περισσότερα.

-Να πάμε και στο τηλεοπτικό; Όπου η απόφαση για το PAOK TV ανάγκασε τη Nova να δώσει εφτά εκατομμύρια, εκεί όπου πέρυσι έδινε 4,5!


Φυσικά και πολλά από τα παραπάνω μπορεί να αποτελούν εισηγήσεις των συνεργατών του προέδρου της ΠΑΕ! Ξέρουμε όμως ότι στα δύσκολα και στα κρίσιμα αν δεν μιλήσει-αποφασίσει εκείνος, δεν γίνεται τίποτα.

* Για τον αγώνα δεν έχω πολλά. Ένας τρόπος υπήρχε να κερδίσει ο ΠΑΟΚ. Να οργανωθεί, να συγκεντρωθεί, να τους περιμένει και να τους χτυπήσει στην κόντρα όπου 100% θα είχαν προβλήματα. Έγιναν όλα ΤΕΛΕΙΑ, ο Φερέιρα το οργάνωσε... ολόσωστα με βασική αρχή να κλείσει τον άξονα για να οδηγηθούν οι αντίπαλοι στα πλάγια, οι παίκτες που δείχνουν να πιστεύουν περισσότερο σε αυτό που πρέπει να κάνουν τα εφάρμοσαν όλα στην εντέλεια και... τα έφερε έτσι η μπάλα(αν προηγούνταν η Μπενφίκα στις μεγάλες φάσεις μεταξύ 20’-35’ θα ήταν αλλιώς το ματς) ώστε ο ΠΑΟΚ να είναι αποτελεσματικός στις φάσεις του, να κερδίσει και να περάσει.

* Θέλω να γράψω τόσα πολλά για τον υπερηχητικό Γιαννούλη, αλλά αν ξεκινήσω θα αδικήσω τους άλλους. Ο ΠΑΟΚ τον εκτόξευσε και αυτόν και τον έφθασε στο σημείο να μην... βλέπει κανέναν αντίπαλο (όπως χθες στα δυο γκολ) και βέβαια να μην τον βλέπει και κανείς μια και... δεν τον προλαβαίνουν. Τι ποιότητα είναι αυτή... Το θέμα είναι τώρα τι γίνεται και πώς θα κερδίσουν όλοι... Εμάς βέβαια ο ΠΑΟΚ μας νοιάζει... Και είμαστε βέβαιοι ότι με καθαρό μυαλό θα τη βρουν ΚΑΙ ΠΑΛΙ τη λύση... Και η τάση που επικρατεί είναι η επέκταση-αναπροσαρμογή του συμβολαίου του.

* Δηλαδή αυτοί έδωσαν 80 εκατομμύρια για μεταγραφές (μόνο αυτοί και η Τσέλσι τόσα σε τέτοιο καλοκαίρι...) και 1,8 στον Ζίφκοβιτς για να φύγει!! Και αυτός λίγες ημέρες μετά τους έστειλε από... εκεί που ήρθαν! Άτιμο πράγμα το ποδόσφαιρο...

Τέλος πάντων... Δικέφαλος Αετός ο ένας με δύο γκολ και ο άλλος, ο αετός της Λισαβόνας, με...ότι απέμεινε!

Έτσι είναι η ζωή...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.