«Γεννημένος σκόρερ ο Τσόλακ, έχει το στιλ του Μάντζουκιτς»

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Γεννημένος σκόρερ ο Τσόλακ, έχει το στιλ του Μάντζουκιτς»

bet365

Ο Κροάτης ρεπόρτερ της Ριέκα, Ιβάν Ζέζελι αναλύει στο gazzetta.gr τον Αντόνιο Τσόλακ που υπογράφει στον ΠΑΟΚ, κάνοντας λόγο για έναν σύγχρονο αλτρουιστή φορ, ο οποίος κατέχει την τέχνη του σκοραρίσματος και δεν δημιουργεί προβλήματα!
bwin - Περισσότερα από 2300 παιχνίδια καζίνο για να επιλέξεις. |21+

Σύγχρονος φορ με ρεπερτόριο στο σκοράρισμα, αλτρουιστής, εξαιρετικός χαρακτήρας και 100% επαγγελματίας είναι κάποιοι από τους κολακευτικούς χαρακτηρισμούς που συνοδεύουν την συστατική επιστολή της Ριέκα για τον Αντόνιο Τσόλακ.

Ο Γερμανοτραφής Κροάτης φορ μολονότι διέθετε όλο το πακέτο για να σταθεί στη Bundesliga εντούτοις είδε τα στατιστικά του να μη θυμίζουν σε καμία περίπτωση τον ποδοσφαιριστή που εξελίχθηκε την τελευταία διετία σε απόλυτο «killer» του κροατικού ποδοσφαίρου με τα χρώματα της Ριέκα (76 συμ./38 γκολ/15 ασίστ).

Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Όλα Ρέμπε ξεχώρισε την περίπτωση του περυσινού πρώτου σκόρερ του κροατικού πρωταθλήματος (20 γκολ) και με συντονισμένες ενέργειες ήρθε σε συμφωνία μαζί του.

Ο Κροάτης δημοσιογράφος της ιστοσελίδας Index.hr, Ιβάν Ζέζελι, ο οποίος καλύπτει το ρεπορτάζ της Ριέκα «ακτινογράφησε» στο gazzetta.gr τον 27χρονο φορ εστιάζοντας στα στοιχεία που καθιέρωσαν τον Τσόλακ ως τον πιο αξιόπιστο φορ του κροατικού πρωταθλήματος φτάνοντας πλέον στο κατώφλι της εθνικής ομάδας της χώρας του

«Προτού περάσω στην ανάλυση του Αντόνιο Τσόλακ θα ήθελα να αναφερθώ στον επαγγελματισμό και την προσωπικότητα του. Πρόκειται για έναν σπουδαίο χαρακτήρα που είναι προσηλωμένος στη δουλειά του. Δεν είναι προβληματικός και ιδιαίτερος χαρακτήρας όπως ο Λιβάγια για παράδειγμα. Εκπροσωπείται από μια μεγάλη εταιρία μάνατζμεντ ποδοσφαιριστών όπως είναι η Rogon.

Ο Τσόλακ ακόμη και όταν τα αποτελέσματα δεν ήταν θετικά πάντα μιλούσε στους δημοσιογράφους και δεν κρυβόταν. Θεωρώ πως δεν θα τεθεί στον ΠΑΟΚ κανένα θέμα σε ότι αφορά την συμπεριφορά του. Είναι ποδοσφαιριστής που παλεύει για τη φανέλα σε κάθε ματς. Δεν θα πω πως είναι ηγέτης, αλλά το βέβαιο είναι πως θα αφήσει σε κάθε παιχνίδι την καρδιά του στο γήπεδο».

Ο Κροάτης δημοσιογράφος αναφέρθηκε στον τρόπο παιχνιδιού του Τσόλακ παραλληλίζοντας τον με τον Μάριο Μάντζουκιτς.

«Ο Αντόνιο αγωνίζεται ως φορ. Είναι ένας ολοκληρωμένος σύγχρονος στράικερ, ο οποίος έχει το πλεονέκτημα λόγω ύψους, αλλά παράλληλα είναι πολύ γρήγορος. Του αρέσει να συγκλίνει για να πάρει την μπάλα και συνηθίζει να παίζει με πλάτη στην αντίπαλη εστία.

Δεν είναι ατομιστής και πάντα δουλεύει για το καλό της ομάδας, επιχειρώντας να πασάρει την μπάλα όταν υπάρχουν καλές προϋποθέσεις για γκολ αντί να ντριμπλάρει. Θα τον δείτε συχνά να οπισθοχωρεί φτάνοντας μέχρι το ύψος της σέντρας προκειμένου να γίνει αποδέκτης της μπάλας ή να την διεκδικήσει. Είναι ένας γεννημένος σκόρερ.

Στην περυσινή σεζόν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του κροατικού πρωταθλήματος κατακτώντας το βραβείο του ποδοσφαιριστή της χρονιάς. Σημείωσε 20 γκολ εκ των οποίων μόλις δύο με πέναλτι. Εάν έπρεπε να τον συγκρίνω με κάποιον διάσημο Κροάτη ποδοσφαιριστή θα έλεγα πως έχει το ίδιο στιλ με τον Μάριο Μάντζουκιτς, αλλά δεν μου αρέσουν αυτές οι συγκρίσεις».

Ο Ζέζελι χαρακτήρισε καλή επιλογή τον ΠΑΟΚ για την καριέρα του Τσόλακ, ενώ σημείωσε πως είχε προτάσεις από ομάδες που μετέχουν στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

«Το καλοκαίρι ο Τσόλακ είχε προτάσεις από αρκετές ομάδες από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Υπήρχε ενδιαφέρον από συλλόγους της Bundesliga, αλλά και της γαλλικής Ligue 1, αλλά προτίμησε τον ΠΑΟΚ. Νομίζω πως είναι καλή επιλογή. Δίχως παρεξήγηση είναι πιο εύκολο να δείξει τις ικανότητες του στην Ελλάδα, σε σχέση με άλλα πιο δυνατά πρωταθλήματα. Πιστεύω θα προσαρμοστεί σωστά στην Ελλάδα και θα συνεχίσει να σκοράρει.

Θεωρώ πως μπορεί να ξεχωριστεί στον ΠΑΟΚ και να εξελιχθεί σε καθοριστικό ποδοσφαιριστή. Πρόσφατα κλήθηκε στην εθνική Κροατίας και η άποψη μου είναι πως θα ξανακληθεί εάν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς στον ΠΑΟΚ. Είναι μεγάλη υπόθεση να πάρει χρόνο συμμετοχής και να καθιερωθεί».

Η Ριέκα έδωσε την ευκαιρία στον 27χρονο φορ να κάνει limit up στην καριέρα του, την στιγμή που δυσκολευόταν να βρει ρυθμό στη Bundesliga.

«Για τον Τσόλακ δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία. Ήρθε από την Γερμανία στη Ριέκα έχοντας χρόνο συμμετοχής στη στη Bundesliga κάτι που ασφαλώς ήταν πολύ σημαντικό. Στη Γερμανία ωστόσο δεν είχε την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του κάτι που όμως συνέβη στη Ριέκα.

Η Ριέκα είναι ομάδα που αποκτά ποδοσφαιριστές με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και τους δίνει την δυνατότητα να ξαναφτιάχνουν την καριέρα τους. Το ίδιο συνέβη και με τον Τσόλακ, ο οποίος έδειξε την ποιότητα που διαθέτει. Ήταν έναν αναπόσπαστο κομμάτι της Ριέκα. Ήταν φυσιολογικό και αναμενόμενο να αποχωρήσει από τον σύλλογο. Άλλωστε η Ριέκα ζει από τέτοιες μεταγραφές».

Δείτε τον Αντόνιο Τσόλακ εν δράσει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα