Αντόνιο Τσόλακ: Η ανάλυση για τo «κανόνι» της Ριέκα που θέλει ο ΠΑΟΚ (vids)

Αντόνιο Τσόλακ: Η ανάλυση για τo «κανόνι» της Ριέκα που θέλει ο ΠΑΟΚ (vids)

Σταύρος Σουντουλίδης
Αντόνιο Τσόλακ: Η ανάλυση για τo «κανόνι» της Ριέκα που θέλει ο ΠΑΟΚ (vids)

bet365

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την αναζήτηση του αντικαταστάτη του Τσούμπα Άκπομ και ο πρώτος σκόρερ του κροατικού πρωταθλήματος, Αντόνιο Τσόλακ, είναι ο Νο 1 μεταγραφικός στόχος.

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στην Premier League. |21+

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον ισχυρό άνδρα της Ριέκα, Νταμίρ Μίσκοβιτς, για την απόκτηση του Αντόνιο-Μίρκο Τσόλακ.

Ο πρόεδρος της κυπελλούχου Κροατίας γνωρίζει ότι αυτή είναι η κατάλληλη εποχή για να πουλήσει τον πρώτο σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος (με 20 γκολ), άλλωστε εκτός από τον ΠΑΟΚ υπάρχει έντονο φλερτ κι από άλλες ομάδες (Ναντ, Φενέρμπαχτσε).

Η περίπτωση του Κροάτη επιθετικού (γεννημένος στις 17 Σεπτεμβρίου του 1993 στο Λούντβιγκσμπουργκ της Γερμανίας) δεν είναι εύκολη, το γνωρίζουν καλά στην Τούμπα, που έθεσαν ως Νο1 επιλογή τον Τσόλακ από την στιγμή που δεν προχώρησαν άλλες δύο περιπτώσεις επιθετικών.

Για τον 27χρονο επιθετικό υπήρξαν και νωρίτερα, στα μέσα Αυγούστου, δημοσιεύματα, που έκαναν λόγο για ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, ενώ μόλις πριν από τρεις μέρες , ο «Δικέφαλος» στην Κροατία υποστήριζαν ότι ο «Δικέφαλος» παραμένει στο παιχνίδι της απόκτησης του μαζί με ομάδες από τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία.

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν μπει στις διαπραγματεύσεις και θέλουν να ρίξουν τις αρχικές απαιτήσεις της Ριέκα. Οι Κροάτες άρχισαν το… παζάρεμα ζητώντας 4.000.000 ευρώ, όμως το ποσό έχει πέσει κάτω από τα 3.000.000 ευρώ και μέσα στο Σαββατοκύριακο οι συζητήσεις και οι επαφές αναμένεται να ενταθούν.

Ο Μίσκοβιτς σε δηλώσεις του την Παρασκευή (18/9) άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά και έθεσε την παράμετρο των ευρωπαϊκών αγώνων, επισημαίνοντας πως θα ήθελε ο Τσόλακ να αγωνιστεί με τη Ριέκα στα προκριματικά του Europa League (οι Κροάτες υποδέχονται την ερχόμενη Πέμπτη 24/9 τους Ουκρανούς της Κόλος Κοβαλβίκα που απέκλεισε τον Άρη).

«Αν μια ομάδα που έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ενδιαφέρεται για τον Τσόλακ, τότε είναι σίγουρο ότι θα τον θέλει το συντομότερο δυνατό. Θα θέλαμε πολύ να αγωνιστεί μαζί μας στην Ευρώπη, αλλά πλέον δεν εξαρτάται από εμάς», υποστήριξε ο πρόεδρος της κροατικής ομάδας.

Antonio Čolak: Database-αριθμοί

Ο Κροάτης δεξιοπόδαρος επιθετικός προέρχεται από μια καταπληκτική σεζόν πέρσι με τη Ριέκα. Πέτυχε 26 γκολ σε 40 αγώνες φτάνοντας μέχρι την κατάκτηση του Κυπέλλου Κροατίας και στην εθνική ομάδα, όπου κλήθηκε από τον Ζλάτκο Ντάλιτς για τα ματς με Πορτογαλία και Γαλλία, μένοντας στον πάγκο.

Γεννήθηκε στο Λούντβισμπουργκ της Γερμανία, από Κροάτες γονείς, έμαθε τα βασικά του ποδοσφαίρου στις ακαδημίες της Χόφενχαϊμ. Από την U19 της Καρλσρούης βρέθηκε στη Νυρεμβέργη, πρώτα στη δεύτερη ομάδα και στη συνέχεια στην πρώτη φτάνοντας να παίξει στην Bundesliga (6 συμ.) την σεζόν 2013-14.

Πήγε δανεικός στην Πολωνία και τη Λέχια Γκντάνσκ, για να επιστρέψει στη Γερμανία και να αγωνιστεί σε Καϊζερσλάουτερν, Ίνγκολσταντ και Ντάρμσταντ μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 όταν η Χόφενχαϊμ, που διατηρούσε τα δικαιώματά του, τον παραχώρησε με τη μορφή δανεισμού στη Ριέκα.

Έκτοτε μέτρησε 51 γκολ και 15 ασίστ σε συνολικά 90 εμφανίσεις με την κροατική ομάδα.

Διαβάστε ακόμα

Ξανά στο τραπέζι ο ΠΑΟΚ για Τσόλακ

Κροάτες στέλνουν τον Τσόλακ στους «ασπρόμαυρους» (vids)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα