Φερέιρα: «Ο ΠΑΟΚ έχει παρόν και μέλλον»

Gazzetta team
Φερέιρα: «Ο ΠΑΟΚ έχει παρόν και μέλλον»

bet365

Ο Πορτογάλος τεχνικός του «Δικεφάλου» αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας, την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο και τις προσθαφαιρέσεις στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ.

Ο Αμπέλ Φερέιρα θέλει να ξεχάσει αυτός και οι ποδοσφαιριστές την ιστορική πρόκριση απέναντι στην Μπενφίκα, καθώς αυτό ανήκει στο παρελθόν και για τον ΠΑΟΚ υπάρχει μπροστά η αναμέτρηση με τον Ατρόμητο για τη 2η αγωνιστική της Superleague Interwetten.

O τεχνικός του «Δικεφάλου» μίλησε για τη διαχείριση που πρέπει να γίνει, λόγω των συνεχιζόμενων αγώνων, την αποχώρηση του Τσούμπα Άκπομ και την παρουσία των νεαρών ποδοσφαιριστών στο ρόστερ της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για την πρόκριση απέναντι στην Μπενφίκα: «Αυτό το παιχνίδι έχει τελειώσει, τώρα έχουμε μια διαφορετική διοργάνωση και πρέπει να συγκεντρωθούμε εκεί, γιατί έχουμε ξεκάθαρο στόχο το πρωτάθλημα και βλέπουμε το κάθε ματς ως τελικό».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ προχωράει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: «Και πέρσι θέλαμε να περάσουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δεν τα καταφέραμε. Φέτος θα πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τις διαφορετικές διοργανώσεις. Θα πρέπει να συγκεντρωνόμαστε σε κάθε διοργάνωση ξεχωριστά, αυτός είναι ο δρόμος».

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια: «Καταρχάς στα Play Off δείξαμε πώς διαχειριζόμαστε παιχνίδια κάθε τρεις ημέρες. Η συγκέντρωσή μας θα πρέπει να είναι πάντα σε υψηλά επίπεδα. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που λόγω χαρακτηριστικών η αποκατάστασή τους είναι πιο εύκολη και είναι πιο εύκολο να μπουν ξανά στους αγώνες. Έχοντας στο μυαλό μας και τις τακτικές του εκάστοτε παιχνιδιού θα παίρνουμε τις ανάλογες αποφάσεις. Από την άλλη είμαστε από τις λίγες ομάδες που χρησιμοποιήσαμε όλους τους ποδοσφαιριστές που είχαμε στη διάθεση μας. Σε κάθε περίπτωση η νοοτροπία μας δεν αλλάζει, πρέπει να είναι πάντα η ίδια».

Για το ματς με τον Ατρόμητο: «Από τη μια πλευρά σεβόμαστε πάρα πολύ τον αντίπαλό μας. Αφιερώνουμε τον ίδιο χρόνο στην ανάλυση του κάθε αντιπάλου μας. Αναγνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν κάποιοι αντίπαλοι που ίσως χρειαστεί να αμυνθούμε λίγο παραπάνω το σημαντικό είναι να εφαρμόζουμε το δικό μας πλάνο».

Για την αναμέτρηση με την Κρασνοντάρ: «Λυπάμαι λίγο που θα σας απογοητεύσω, αλλά πραγματικά προσπαθούμε να βλέπουμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε το ματς με τον Ατρόμητο και μόλις τελειώσει αυτό το ματς, τότε θα κοιτάξουμε την Κρασνοντάρ. Πέρσι διαθέταμε το νεότερο επιθετικό δίδυμο στην κατηγορία και τώρα αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουμε τον Κάρολ και τον Κούτσια και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι μαζί τους. Δεν είναι εδώ επειδή είναι νεότεροι είναι εδώ επειδή έχουν ποιότητα και μπορούν να ανταποκριθούν στην πίεση αυτού του συλλόγου. Χρειάζονται χρόνο και υπομονή, ωστόσο πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει παρόν και μέλλον».

Για την είσοδο των νέων παικτών: «Κάθε ένας από τους παίκτες που έρχονται όπως είναι ο Περέιρα, όπως είναι ο Νινούα χρειάζονται κάποιον χρόνο για να αγωνιστούν. Σε καθαρά ποδοσφαιρική άποψη πρέπει να προσαρμοστούν στο μοντέλο που εφαρμόζουμε και να γνωριστούν με τους συμπαίκτες του».

Για τον Αουγκούστο και τον Ατρόμητο: «Ο Ντάγκλας ξεκίνησε έκανε ένα κομμάτι της προπόνησης με την ομάδα, θα χρειαστεί 3-4 εβδομάδες για να είναι τα επίπεδα της φυσικής κατάστασής του εφάμιλλα με την υπόλοιπη ομάδα. Για εμάς είναι θετικό ότι έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και είναι διαθέσιμος στις προπονήσεις. Όσον αφορά τον Ατρόμητο ξέρουμε ότι έχει κάνει μια καλή προετοιμασία, είναι μια ομάδα που έχει ξεκάθαρο μοντέλο που ακολουθεί, είναι αρκετά επικίνδυνη στους ανοιχτούς χώρους. Περιμένουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι από αυτό της Τρίτης, εμείς θέλουμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας για να πάρουμε τη νίκη. Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι είναι μια επιθετική ομάδα στην άμυνά της και θα πρέπει να βρούμε τρόπους για να ξεφύγουμε από τα μαρκαρίσματα τους και να βρεθούμε στην περιοχή».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα