Παναθηναϊκός: Η πρώτη μέρα του Πογιάτος στο... σχολείο του «Θ. Κολοκοτρώνης»

Gazzetta Community Blog
Παναθηναϊκός: Η πρώτη μέρα του Πογιάτος στο... σχολείο του «Θ. Κολοκοτρώνης»

bet365

Το Gazzetta.gr δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του να γίνουν bloggers δημοσιεύοντας τις απόψεις τους και o Χρήστος Λιανός γράφει για τις δυσλειτουργίες του Παναθηναϊκού και τα «μαθήματα» του Ντάνι Πογιάτος στην πρεμιέρα της Τρίπολης.

Μετά το πέρας της 1ης αγωνιστικής της Super League Ιnterwetten μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως ο Παναθηναϊκός ήταν ο ένας από τους δύο χαμένους (ο άλλος ήταν ο Ατρόμητος) αυτής της πρώτης πράξης του πρωταθλήματος. Για το τριφύλλι φέτος έχουν δημιουργηθεί προσδοκίες. Αύξηση του μπάτζετ, απόκτηση ποιοτικών ποδοσφαιριστών, έλευση νέου προπονητή με επιθετική φιλοσοφία έφεραν χαμόγελα στις τάξεις των φιλάθλων του.

Το αρνητικό αποτέλεσμα της πρεμιέρας όμως και η κακή εμφάνιση στο β' ημίχρονο δημιούργησε αμφιβολίες για το εγχείρημα των Ρόκα, Πογιάτος. Ο δεύτερος μάλιστα πήρε επάνω του και όλο το ανάθεμα για την ήττα εξαιτίας των επιλογών του. Δικαιολογημένα ως ένα βαθμό διότι τα λάθη του ήταν σημαντικά και θα προσπαθήσω να τα αναλύσω.

ΤΑ 4 ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Πρώτον, η χρησιμοποίηση Καρλίτος - Μακέντα στην ίδια ενδεκάδα. Ο προπονητής των πρασίνων πρέπει να καταλάβει πως ο Καρλίτος πρέπει να παίζει κοντά στην περιοχή όπως βέβαια και ο Μακέντα. Αρα ή θα αλλάξει όλη του την φιλοσοφία περνώντας από το 4-4-3 στο 4-4-2 ή ο αριστερός του μπακ θα πρέπει να έχει επιθετικές αρετές και σε φάση επίθεσης να λειτουργεί σαν εξτρέμ και ο Καρλίτος να κλείνει προς την περιοχή.

Δεύτερον, νέκρωσε την αριστερή πλευρά με την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση Καρλίτος - Μαυρομάτη. Ο δεύτερος κακώς κατά την γνώμη μου επιλέχθηκε αντί του διακριθέντα στα play offs Ζαγαρίτη. Αφού ο Πογιάτος θέλει να χρησιμοποιήσει τον Καρλίτος σαν inside forward ο αριστερός μπακ πρέπει να "παίρνει την πλευρά" και για να μην υπάρχει κενό στην πτέρυγα αφού ο Καρλίτος κλείνει προς την περιοχή. Ο Μαυρομάτης είναι στόπερ και σίγουρα δεν μπορεί να υπηρετήσει τον ρόλο αυτό.

Τρίτον, η αλλαγή του Κουρμπέλη ήταν πολύ άστοχη και σε συνδυασμό με την χρησιμοποίηση του Αγιούμπ σε θέση «εξαριού με σκεπτικό να δημιουργεί από πίσω την έκανε καταστροφική. Ο Αστέρας έχει γρήγορους και ποιοτικούς παίκτες και τιμώρησε τον Παναθηναϊκό αφού πρώτα τον είχε προειδοποιήσει με την έναρξη του παιχνιδιού.

Τέταρτον, συνολικά η αμυντική οργάνωση του Παναθηναϊκού ήταν κακή και δεν αναφέρομαι μόνο στους αμυντικούς -άλλωστε Βέλεθ και Πούγγουρας είχαν κάποιες καλές επεμβάσεις - αλλά κυρίως στους χαφ οι οποίοι άφηναν πολλά κενά, μαζί και την εντύπωση πως αν γίνει λάθος στον χώρο του κέντρου θα δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Διούδη.

ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ, ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ Η ΑΕΛ

Για όλα αυτά η ευθύνη βαραίνει τον Πογιάτος. Ομως είναι άδικο να εξάγουμε συμπεράσματα σχετικά με τις προπονητικές του ικανότητες από τον πρώτο του αγώνα. Αλλωστε από την ομάδα του Παναθηναϊκού απουσίαζαν ο Χουανκάρ, ο Σένκεφελντ, ο Αϊτόρ και ο Βιγιαφάνες. Σχεδόν η μισή ενδεκάδα δηλαδή. Παίκτες που δεδομένα θα ανεβάσουν επίπεδο το Τριφύλλι. Εκτός αυτού, το στυλ παιχνιδιού που θέλει να περάσει ο Πογιάτος είναι αρκετά πολύπλοκο και θα ήταν αδύνατο από την πρώτη αγωνιστική να δούμε τον Παναθηναϊκό να δουλεύει σαν καλοκουρδισμενη μηχανή.

Όπως και να 'χει η αναμέτρηση με την αξιόλογη και ελπιδοφόρα ομάδα του Αστέρα θα πρέπει να αποτελέσει για τον 42χρονο Ισπανό τεχνικό την πρώτη του ημέρα στο σχολείο. Διότι στο «Θ. Κολοκοτρώνης» έμαθε πως θα αντιμετωπίζεται η ομάδα του από το 70% των αντιπάλων της. Επίσης έμαθε πως η καρέκλα του προπονητή του Παναθηναϊκού είναι ηλεκτρική και πως τα λάθη στοιχίζουν βαθμούς και φέρνουν γκρίνια.

Στις δέκα μέρες μέχρι τον αγώνα στη Λάρισα με την ομώνυμη ομάδα ο Πογιάτος πρέπει να διαβάσει πολύ καλά τα «μαθήματα» που πήρε την προηγούμενη Κυριακή για να αριστεύσει στο δύσκολο τεστ του θεσσαλικού κάμπου και σε αυτά που έπονται.

Έχεις άποψη για κάποιο αθλητικό θέμα; Στείλε το κείμενό σου στο [email protected] και δες το δημοσιευμένο στο αγαπημένο σου site.

Έχεις άποψη για κάποιο αθλητικό θέμα; Στείλε το κείμενό σου στο [email protected] και δες το δημοσιευμένο στο αγαπημένο σου site.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα