Γιάχος: «Στον τελικό δεν πήρα καν χαμπάρι το χέρι του Μανιάτη»

Gazzetta team
Γιάχος: «Στον τελικό δεν πήρα καν χαμπάρι το χέρι του Μανιάτη»

bet365

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, απολογήθηκαν οι τέσσερις πρώην διαιτητές, Θανάσης Γιάχςο, Γιάννης Κάμπαξης, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος και Ηλίας Σπάθας για αλλοίωση αποτελεσμάτων στο διάστημα 2012-2015.

Άρης - Κοβάλιβκα: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Ο πρώτος που απολογήθηκε ήταν ο Θανάσης Γιάχος, για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ Ολυμπαικού και Αστέρα Τρίπολης για το πέναλτι που δεν έδωσε στους φιλοξενούμενους, στο χέρι του Μανιάτη.

«Κατηγορούμαι για μια φάση, το χέρι του Μανιάτη στον τελικό Κυπέλλου του 2013. Το ματς είχε επιπρόσθετους διαιτητές. Η συγκεκριμένη φάση έγινε λιγότερο από 4 μέτρα από τον επιπρόσθετο (σ.σ. Τριτσώνης) που ήταν και πιο έμπειρος από μένα. Εγώ έβλεπα από μακριά και είχα και κόσμο μπροστά μου. Δεν πήρα καν χαμπάρι, ήταν έξυπνο χέρι.

Ο συνάδελφος μου είπε ότι δεν υπάρχει τίποτα. Όλοι πάνω του πέσανε, γιατί ήταν δική του ευθύνη. Όταν τελείωσε το παιχνίδι καταλάβαμε τι είχε γίνει. Και προς τιμήν του παραδέχτηκε ότι έδωσε λάθος πληροφόρηση. Εγώ πήρα 7,8 και εκείνος 7,4.

Από αυτή τη φάση, είμαι σήμερα εδώ. Τιμωρήθηκα τότε από την ΚΕΔ για 4 μήνες.

Είχα σοβαρά θέματα με τη δουλειά μου, γιατί είμαι τραπεζικό στέλεχος και κατηγορούμαι για κακούργημα. Έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ εγώ και η οικογένειά μου και θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη και να γυρίσουμε σπίτι καθαροί και τίμιοι
», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Βρεθήκαμε κατηγορούμενοι επειδή υπήρχαν κάποιες φωνές»

Στη συνέχεια απολογήθηκε ο Γιάννης Κάμπαξης για τις διαιτησίες του στα Play off της Football League τον Μάιο του 2012.

«Εμείς είμαστε οι δικαστές της στιγμής. Είχα υψηλές βαθμολογίες για τα παιχνίδια που είναι στο κατηγορητήριο μου. Στην Ελλάδα είμαστε, αν κάποιος φωνάζει βρίσκεσαι κατηγορούμενος. Η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ προσπαθούν να βάλουν VAR. Στην Ελλάδα ποτέ δεν θα πουν ότι φταίει ο ποδοσφαιριστής, πάντα φταίει ο διαιτητής. Ένα φάουλ που έδωσε από τις φάσεις που ήταν στο κατηγορητήριο, ήταν λάθος όπως το είδα μετά. Ένα φάουλ που έγινε στο κέντρο, το έχασα εντάξει, άνθρωποι είμαστε. Τις φάσεις τις άλλες, 1000 φορές τα ίδια θα σφύριζα, αυτό έκανα λάθος. Παρακαλάμε μετά από τόσα χρόνια να έρθουμε εδώ μπροστά σας για να απολογηθούμε, εντάξει έλεος. Βρεθήκαμε κατηγορούμενοι επειδή υπήρχαν κάποιες φωνές».

Ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος για το παιχνίδι Κυπέλλου Παναχαϊκή-Ολυμπιακός το 2012 που δεν ολοκληρώθηκε λόγω επεισοδίων.

«Το Παναχαϊκή-Ολυμπιακός για το Κύπελλο στιγμάτισε την καριέρα μου, δεν θα το ξεχάσω. Συνέβησαν πολλά πράγματα, με επεισόδια πριν από το παιχνίδι και μετά. Υπήρχε μεγάλη πίεση από την εξωαγωνιστική ατμόσφαιρα.

Όποια λάθη έκανα ήταν λόγω αυτής της πίεσης. Αλλά και ο παρατηρητής έχει γράψει ότι έκανα λάθη εκατέρωθεν. Δεν είχα πρόθεση να ευνοήσω ή να αδικήσω κάποιον. Ο αγώνας δεν τελείωσε, είχε διακοπεί οριστικά.Η βαθμολογία μου ήταν μικρή και έμεινα πολύ μεγάλο διάστημα εκτός ορισμών» είπε.

Στο ΟΦΗ-Παναθηναϊκός είχα καλή διαιτησία και υψηλή βαθμολογία.

Δεν ασκείται πίεση στους διαιτητές από τους παράγοντες. Είμαι κατηγορηματικός σε αυτό. Εγώ προσωπικά δεν έχω δεχτεί. Πίεση ασκείται από το άγχος του διαιτητή να πάει καλά γιατί τον βλέπουν όλοι».

«Δεν έχω παίξει ποτέ παράνομο στοίχημα»

Ο Ηλίας Σπάθας κατηγορείται για τον αγώνα Ξάνθη - Παναθηναϊκός το 2014 και το ματς Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός επίσης το 2014. Στην απολογία του είπε:

«Ήταν η τελευταία αγωνιστική. ΠΑΟ είχε εξασφαλίσει στόχους και έπαιζε με αλλαγές και η Ξάνθη διεκδικούσε την παραμονή της. Αυτό που βίωσα εκεί ήταν πρωτόγνωρο, η Ξάνθη μαζεύει 500 φιλάθλους, εκεί δύο ώρες πριν τον αγώνα είχε 3.000 κόσμο. Όταν ξεκίνησε είχε sold out 8.000 κόσμο. Ήταν δύσκολος αγώνας, πέτυχα τον στόχο μου κατά την άποψη μου, να έχω μια καλή διαιτησία χωρίς να αλλοιώσω το αποτέλεσμα. Πήρα 8.5 από τον παρατηρητή, σχεδόν άριστα. Είχε δύσκολες φάσεις αλλά εγώ και οι συνεργάτες μου, τα πήγαμε σωστά» είπε ο πρώην διεθνής διαιτητής.

Για τα όσα έχει πει ο Αλαφούζος:

«Έχει πει πάρα πολλά, ουδέν πραγματικό στοιχείο ή γεγονός όμως. Όλα αυτά που έχει πει είναι κρίσεις ή γνώμες. Το 2012 μόλις έχει αναλάβει προεδρεία. Παίζω Παναθηναϊκός - Ατρόμητος, στο 35 λεπτό δείχνω κίτρινη στον Σπυρόπολο, ο Αλαφούζος τουιτάρει ότι προσπαθώ να αλλοιώσω το αποτέλεσμα. Στο 40’ δίνω πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ. Από εκεί και πέρα ο Αλαφούζος δεν είπε τίποτα. Οι διαιτητές είναι το εξιλαστήριο θύμα».

Για τον αγώνα Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός και την αποβολή για θέατρο του Μάσα, είπε. «Στην Τρίπολή δύσκολα οι ομάδες παίρνουν αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός πρόσφατα έχασε εκεί. Έχουμε μια φάση, μια δεύτερη κίτρινη για θέατρο, στον Μάσα του Αστέρα. Θεωρώ ότι ακόμη και σήμερα, ότι η απόφαση που πήρα είναι σωστή. Το ίδιο μου είχε πει και ο παρατηρητής. Το παιχνίδι έγινε το 2014. Το 2017 όταν έχει γίνει όλος αυτός ο ντόρος, παίζουν Τρίπολη - Ολυμπιακός, διαιτητής διεθνής, ο αγώνας έληξε 0-0 όσο και το δικό μου παιχνίδι. Αποβάλει ο διαιτητής έναν παίκτη με δεύτερη κίτρινη για θέατρο, τον Μάσα, δείχνει τη συχνότητα που αυτός ο παίκτης ξεγελάει τον διαιτητή».

Για το αν έχει παίξει ποτέ παράνομο στοίχημα: «Δεν έχω παίξει ποτέ παράνομο στοίχημα και δεν έχω κερδίσει ποτέ λεφτά. Οτιδήποτε έχω αποκτήσει, ήταν πριν γίνω διαιτητής Α’ Εθνικής.¨Σεβάστηκα το δικαστήριο, ήμουν σε όλες τις συνεδριάσεις εδώ. Υπάρχουν ορισμένα σημεία που ακόμη περιμένω απάντηση. Θα ήθελα να κριθώ δίκαια».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα