Έτσι δεν πάει πουθενά!

Έτσι δεν πάει πουθενά!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Έτσι δεν πάει πουθενά!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την κάκιστη πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη, την μία ευκαιρία σε ροή παιχνιδιού, την «πληγή» του αμυντικού τρανζίσιον και την διαχείριση του Ντάνι Πογιάτος.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε λίγος στην Τρίπολη, εμφάνισε τα προβλήματα που είχαν διαπιστωθεί στα φιλικά και επιβεβαίωσε πως έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του για να γίνει μία ανταγωνιστική ομάδα με διάρκεια. Δικαίως ζητά χρόνο ο Ντάνι Πογιάτος αλλά θα πρέπει να καταλάβει πως η περίοδος χάριτος και η ασυλία που είχε ο Γιώργος Δώνης για μια διετία, έφυγε και δεν γυρίζει πίσω, καθώς «υποτίθεται» πως ο σύλλογος επιστρέφει στην κανονικότητα. Συν το ότι ο νεαρός κόουτς έχει στα χέρια του περισσότερα και πιο ποιοτικά «εργαλεία» για να φτιάξει μία καλύτερη ομάδα.

Το σύνολο του Ισπανού προπονητή εμφανίστηκε στο χορτάρι του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για ένα καλό τέταρτο(15’-30’) και στην συνέχεια απλά… εξαφανίστηκε, όντας ανήμπορο να δημιουργήσει έστω και μία τελική προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο! Ούτε μία. Το «τριφύλλι» σε ένα ολόκληρο σαρανταπεντάλεπτο δεν παρουσίασε τον παραμικρό αυτοματισμό στο επιθετικό τρίτο, δεν έβγαλε αντίδραση στο γκολ των Αρκάδων και επί της ουσίας έχασε με κάτω τα χέρια σε μία πρεμιέρα που αποτελεί ένα ηχηρότατο «καμπανάκι» ενόψει της συνέχειας. Σε αγωνιστικό και πνευματικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός ήταν κατώτερων των περιστάσεων.

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΤΡΑΝΖΙΣΙΟΝ

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Αστέρα, παρουσίασε μία πολύ προβληματική λειτουργία στο αμυντικό τρανζίσιον, την οποία και πλήρωσε στην φάση του γκολ. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» έχουν δεχθεί δύο φάσεις εξαιτίας αυτής της δυσλειτουργίας. Όπως και στο τέρμα του Ριέρα. Όταν «σπάει» η πίεση της πρώτης φάσης και υπάρχουν χώροι, εκεί το «τριφύλλι» έχανε την μπάλα, με αργές επιστροφές και κάκιστες αντιδράσεις.

Ο Αστέρας πετυχαίνει το γκολ της νίκης με δύο πάσες! Η τελευταία γραμμή άμυνας του Παναθηναϊκού είναι στην μεσαία γραμμή, τα ρίσκα κάποιες φορές κοστίζουν και η ποιότητα του Αντριάν Ριέρα έφτανε και περίσσευε για να εκθέσει την αδυναμία των «πρασίνων». Ότι δεν έκανε ο Αλί Μπαμπά στην αρχή του ματς στο τετ-α-τετ με τον Διούδη, το έκανε και με το παραπάνω ο Ισπανός εξτρέμ που… χόρεψε τον Μαυρομμάτη και τον Πούγγουρα.

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού σε αυτό το κομμάτι είναι ομαδικό και όχι ατομικό. Δεν φταίει η αλλαγή του Κουρμπέλη για το κενό που υπήρχε στην φάση του γκολ, τα ίδια προβλήματα δημιουργήθηκαν και με τον διεθνή μέσο στην ενδεκάδα, ο οποίος δεν βοήθησε καθόλου, έκανε πολλά λάθη με την μπάλα στα πόδια και έμεινε μακριά από το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο.

ΕΝΑΣ ΚΑΡΛΙΤΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ «ΚΛΕΙΔΩΘΕΙ» ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ

Ο Καρλίτος του πρώτου ημιχρόνου ήταν όαση για το δημιουργικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Από τα δικά του πόδια προήλθαν οι τρεις μεγάλες στιγμές της ομάδας του. Από την δική του σέντρα, ο Σαβιέρ χάνει την μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά, εκείνος παίρνει το… ριμπάουντ στην συνέχεια της ίδιας φάσης αλλά ο Πασαλίδης βάζει την κόντρα, η εκτέλεση φάουλ του Ισπανού είναι εκείνη που τραντάζει το δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Απείλησε και με κάποια σουτ εκτός περιοχής και είναι ξεκάθαρο πως δεν βοηθά σε τίποτα το να παίζει λίγο αριστερά και λίγο στην κορυφή κατά την διάρκεια του αγώνα. Η θέση του είναι στην κορυφή της επίθεσης, στον άξονα, εκεί μπορεί να αποδώσει καλύτερα και πρέπει ο Πογιάτος να βρει τον καταλληλότερο τρόπο για να χωρέσει στην ίδια ενδεκάδα τον Καρλίτος με τον Μακέντα, ο οποίος βρέθηκε απόψε σε πολύ κακό βράδυ.

ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΡΟΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Ο Ντάνι Πογιάτος στις προγραμματικές του δηλώσεις είχε ξεκαθαρίσει πως ο κόσμος θα χαίρεται με το ποδόσφαιρο που θα παίζει η ομάδα του. Έβαλε ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων με το… καλημέρα, ωστόσο, μέχρι στιγμής ο δικός του Παναθηναϊκός δεν μπορεί να φτιάξει αξιόλογο αριθμό ευκαιριών. Δεν παράγει, δεν δημιουργεί. Ακόμη και σήμερα, στην πρεμιέρα, το «τριφύλλι» έφτιαξε όλη και όλη μία δυνατή φάση(την διπλή ευκαιρία του 28’ με Σαβιέρ και Καρλίτος) σε κανονική ροή αναμέτρησης.

Το δοκάρι ήρθε από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καρλίτος και στην συνέχεια το απόλυτο μηδέν.

Αυτό συνέβη απόψε γιατί οι παίκτες του άξονα ήταν ανήμποροι στο επιθετικό τρίτο να έχουν σωστές επιλογές, Καρλίτος και Μακέντα δεν συνεργάστηκαν ούτε μία φορά ενώ οι επιλογές του Σάντσες στα ανεβάσματά του ήταν κακές, με αρκετές σέντρες δίχως στόχο. Μόνο ο Μπουζούκης κάτι έδωσε από τις αλλαγές.

Στο τελευταίο ημίωρο, ο Παναθηναϊκός δεν έφτανε ούτε με καλές προϋποθέσεις έξω από την περιοχή του Αστέρα, δεν είχε τις δυνάμεις που έπρεπε για να βγάλει κλεψίματα ψηλά και κάπως έτσι… ξέμεινε με τις ευκαιρίες από το πρώτο ημίχρονο.

ΔΙΧΩΣ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ

Στο πρώτο του παιχνίδι ως head coach, ο Ντάνι Πογιάτος προτίμησε να χρησιμοποιήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας έναν στόπερ, τον Φάνη Μαυρομμάτη αντί για τον μοναδικό διαθέσιμο καθαρό αριστερό μπακ, τον Βασίλη Ζαγαρίτη. Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε το παραμικρό επιθετικά από τον ακραίο του αμυντικό.

Ανασταλτικά δεν είχε προβλήματα ο Μαυρομμάτης και η εμφάνισή του ήταν αξιοπρεπέστατη, αν και θα μπορούσε να έχει ανακόψει το σλάλομ του Ριέρα στην φάση του γκολ. Ο Πογιάτος και με την ομάδα του πίσω στο σκορ, άργησε πάρα πολύ να βάλει τον Ζαγαρίτη ή έστω να ανακατέψει την τράπουλα για να πάρει πράγματα από τον αριστερό του μπακ. Με τον Αστέρα να περιμένει στα 2/3 του γηπέδου, η επιλογή του Μαυρομμάτη δεν βγήκε στον 42χρονο προπονητή.

Ατομική αξιολόγηση: Διούδης 7, Σάντσες 4, Πούγγουρας 3, Βέλεθ 5, Αγιούμπ 4, Κουρμπέλης 4, Σερπέζης 5, Σαβιέρ 5, Καρλίτος 7, Μακέντα 4, Μπουζούκης 6, Χατζηγιοβάνης 4, Αλεξανδρόπουλος 5

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.