Το πρωτάθλημα αρχίζει: τουλάχιστον διατήρησαν τα play offs!

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Το πρωτάθλημα αρχίζει: τουλάχιστον διατήρησαν τα play offs!

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την αυριανή (11/9) «βουβή» εκκίνηση της Superleague Interwetten, η οποία αρχίζει άχαρα και ψυχρά, αλλά μπορεί να ολοκληρωθεί με συναρπαστικό τρόπο εφόσον οι ομάδες συμφώνησαν τουλάχιστον στη διατήρηση των play offs.

Eίναι το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία που ξεκινά με άδειες εξέδρες αύριο. Είναι το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία που ξεκινά με τον κορονοϊό να ζει ανάμεσά μας και να βάζει φραγή σ’ έναν καθοριστικό παράγοντα του παιχνιδιού: την κερκίδα. Μαθαίνoυμε, μάλιστα, πως παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα και γραφόμενα οι λοιμωξιολόγοι είναι πάρα πολύ επιφυλακτικοί ακόμα και για το 20% των θεατών στα γήπεδα, είναι σχεδόν αρνητικοί στο ενδεχόμενο να ανοίξουν οι εξέδρες έστω μ’ αυτό το μικρό ποσοστό φιλάθλων μέχρι το τέλος του έτους. Όχι μόνο διότι βλέπουν τι συμβαίνει γύρω – τριγύρω, αλλά και διότι η κυβέρνηση δεν θέλει να βάλει έναν επιπλέον μπελά στο κεφάλι της. Εχει τα σχολεία, τα αεροδρόμια, τα πλοία, τους εργασιακούς χώρους, δεν θέλει να έχει ΚΑΙ τα γήπεδα από τώρα. Ισως (πολύ) αργότερα από τον Οκτώβριο...

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Είναι το πρωτάθλημα που ξεκινά με VAR πλήρες και όχι κουτσουρεμένο (δηλαδή με «ενεργή» την απαραίτητη γραμμή του οφσάιντ, αν όχι από την πρώτη αγωνιστική πολύ σύντομα στο πρώτο διάστημα της σεζόν), με τη NOVA να έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα των 13 εκ των 14 ομάδων (απομένει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος πιθανότατα θα τα βρει με το συνδρομητικό κανάλι), το πρωτάθλημα που ξεκινά με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ αντί του Βίτορ Μέλο Περέιρα στην προεδρία της ΚΕΔ, τον Λεωνίδα Μπουτσικάρη αντί του Μηνά Λυσάνδρου στην προεδρία της Λίγκας, με νέο πρόεδρο στην ΕΠΟ από τον Οκτώβριο, με τον Απόλλωνα και τον ΠΑΣ Γιάννινα αντί του Πανιωνίου και της Ξάνθης. Είναι το δεύτερο διαδοχικό πρωτάθλημα με 14 ομάδες, το δεύτερο σερί στο οποίο ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί από τα play offs. Οπως και οι ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τέσσερις αυτή τη φορά, για πρώτη φορά μετά από περίπου 15 χρόνια: ο πρωταθλητής στο Champions League και οι... υποδέλοιποι στο ολοκαίνουριο Europa Conference League!

ΑΡΧΙΖΕΙ «ΒΟΥΒΑ», ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΑ

Αρχίζει κάπως «βουβά» και «ψυχρά» αυτή η Superleague Interwetten. Χωρίς φιλάθλους στα γήπεδα, χωρίς εισιτήρια διαρκείας, χωρίς χρώμα, χωρίς φωνή. Αλλά με μεγάλο ενδιαφέρον, το οποίο γίνεται μεγαλύτερο διότι - πάλι καλά μέσα στη γενική εικόνα «μπάχαλου» - οι ομάδες τουλάχιστον... κατάφεραν να διατηρήσουν τα play offs. Πριν από λίγους μήνες δεν αντιληφθήκαμε στον πραγματικό βαθμό τη σημασία τους. Εκανε περίπατο ο σούπερ Ολυμπιακός του Μαρτίνς, είχε... διαλυθεί ο ΠΑΟΚ, ήταν ήδη «κλειδωμένα» τα ευρωπαϊκά εισιτήρια δεδομένης της τιμωρίας του Παναθηναϊκού, προσπαθούσαμε να συνέλθουμε όλοι από τη διακοπή λόγω κορονοϊού...

Εφέτος (θέλουμε να ελπίζουμε ότι) όλα θα είναι διαφορετικά. Με αγωνιώδες φίνις για όλα, μετά από αυτή την «άχαρη» αυριανή εκκίνηση. Με όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά μέτρα για τον ιό και πιο πιστή τήρησή τους, αν και όλα δείχνουν ότι δεν θα ξεμπλέξουμε γρήγορα ή εύκολα μαζί του, με λιγότερα διαιτητικά σφάλματα λόγω και της καλύτερης προσαρμογής όλων στο VAR, ει δυνατόν με λιγότερη πολιτική απ' όλους και με περισσότερη μπάλα απ΄όλους.

ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ, ΤΑ ΑΟΥΤΣΑΪΝΤΕΡ, ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΙ

Οσο για προβλέψεις; Απαγορεύονται! Ο Ολυμπιακός ξεκινά ως φαβορί παρά τις μεγάλες αλλαγές στη μεσοαμυντική γραμμή του (πρόβλημα στην εκκίνηση με τον τερματοφύλακα, νέοι ακραίοι αμυντικοί, ίσως νέος στόπερ, δύο νέοι χαφ), αλλά ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που ξεκινούν ως αουτσάιντερ δεν έχουν κάνει δα και... θαύματα ενίσχυσης στη μεταγραφική περίοδο. Αμφότεροι οι “Δικέφαλοι” καλούνται να εκμεταλλευτούν πιθανές «γκέλες» του ανέτοιμου πρωταθλητή στο πρώτο δίμηνο ώστε να είναι μέσα στη κούρσα ως το τέλος. Αρης και Παναθηναϊκός είναι μεγάλα ερωτηματικά με πολλές αλλαγές, ΟΦΗ, Ατρόμητος και Αστέρας μπορούν να εμφανιστούν καλύτεροι από πέρυσι και να διεκδικήσουν μια θέση στα play offs.

Τα υπόλοιπα από αύριο, σε «Κλεάνθης Βικελίδης» και Τούμπα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...