Χιμένεθ στο gazzetta: «Σφαίρα ο Χουάνκαρ»

Χιμένεθ στο gazzetta: «Σφαίρα ο Χουάνκαρ»

Αλέξανδρος Λοθάνο
Χιμένεθ στο gazzetta: «Σφαίρα ο Χουάνκαρ»

bet365

Ο άλλοτε προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, πλέκει το εγκώμιο του νέου αριστερού μπακ του Παναθηναϊκού, Χουάνκαρ, με τον οποίο συνεργάστηκε στην Σαραγόσα.

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά τέσσερις «Έλληνες» προπονητές είχε στην διάρκεια της καριέρας του ο Χουάνκαρ: Μίτσελ (Μάλαγα – Ολυμπιακός), Βίκτορ Σάντσεθ ντελ Άμο (Μάλαγα – Ολυμπιακός), Χάβι Γκράθια (Μάλαγα, Ολυμπιακός Βόλου, Κέρκυρα) και Μανόλο Χιμένεθ (Σαραγόσα – ΑΕΚ).

Ο τελευταίος, τεχνικός πλέον της Αλ Γουάχντα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Ισπανό αριστερό μπακ, ο οποίος πέρασε ήδη τα ιατρικά και ετοιμάζεται να υπογράψει στον Παναθηναϊκό.

«Είναι εξαιρετικά ταχύς, με πολύ καλή πάσα και καλή τελική προσπάθεια, αρετές που τον κάνουν πολύτιμο για μια ομάδα» εξήγησε στο gazzetta.gr ο 56χρονος Σεβιλιάνος προπονητής, αναφερόμενος στον παίκτη με τον οποίο συνεργάστηκε την σεζόν 2011-12 στην ομάδα της Αραγονίας.

«Φαίνεται πως έχει μάθει καλά τα βασικά, σε μια ποδοσφαιρική σχολή όπως αυτή της Ρεάλ Μαδρίτης» συνεχίζει ο Χιμένεθ για τον Χουάνκαρ, τον οποίο ο ίδιος χρησιμοποιούσε ως επί το πλείστον ως εξτρέμ, ώστε να εκμεταλλευτεί τις αρετές του στον επιθετικό τομέα.

«Θεωρητικά, μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις, αυτή του μπακ και αυτή του εξτρέμ. Κατά την άποψή μου, όμως, είναι ένας επιθετικός μπακ και αυτή η θέση του ταιριάζει, αφού τα πήγε πολύ καλά στην Μάλαγα» προσθέτει ο άλλοτε προπονητής της ΑΕΚ για τον 30χρονο ποδοσφαιριστή.

«Τα εξτρέμ γίνονται πιο εύκολα μπακ και ο Χουάνκαρ, χάρη στην εργατικότητα και την πειθαρχία του, αυτή η προσαρμογή ήταν αρκετά πιο εύκολη και επιτυχημένη» συμπληρώνει ο Χιμένεθ, ο οποίος θεωρεί ότι σε μια ομάδα με επιθετική νοοτροπία, όπως αυτή που θέλει να χτίσει στον Παναθηναϊκό ο Ντάνι Πογιάτος, ο Χουάνκαρ θα ταιριάξει γάντι.

«Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας, δουλευταράς και έτοιμος να βάλει πάντα την ομάδα πάνω από τον ίδιο» καταλήγει για τον άνθρωπο Χουάνκαρ ένας από τους τέσσερις «Έλληνες» προπονητές που είχε στην καριέρα του ο, εκτός απροόπτου, νέος αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα