Άρης: Ο Χουλιάν Κουέστα απέκτησε σοβαρό ανταγωνιστή

Άρης: Ο Χουλιάν Κουέστα απέκτησε σοβαρό ανταγωνιστή

Gazzetta team
Άρης: Ο Χουλιάν Κουέστα απέκτησε σοβαρό ανταγωνιστή

bet365

Η συμφωνία του Άρη με τον Ζακαρί Μπουσέρ δεν αλλάζει τις ισορροπίες στη θέση του τερματοφύλακα, σίγουρα όμως προσθέτει δεδομένα και εσωτερικό ανταγωνισμό για τον Χουλιάν Κουέστα.

Δεν χρειάζεται να εμβαθύνει στη σκέψη του κανείς για να αντιληφθεί τους βασικούς λόγους απόκτησης του Ζακαρί Μπουσέρ. Στην πραγματικότητα, αυτοί είναι δύο. Δημιουργία συνθηκών εσωτερικού ανταγωνισμού στη θέση του τερματοφύλακα και δεύτερον, επιβεβαίωση της έλλειψης εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Φαμπιάν Έμαν. Υπό αυτό το πρίσμα οι «κίτρινοι» προχώρησαν σε συμφωνία με τον 28χρονο Γάλλο τερματοφύλακα ο οποίος έχει καλό βιογραφικό, επί σειρά ετών είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε ομάδες όπως η Οσέρ και παράλληλα υπήρξε μέλος όλων των (μικρών) εθνικών ομάδων της Γαλλίας. Εκεί ανέπτυξε φιλική σχέση με τον Λίντσεϊ Ροζ με τον οποίον θα ανταμώσουν πλέον στον Άρη.

Η υπόθεση απόκτησης δεύτερου τερματοφύλακα κράτησε ξάγρυπνους αρκετές νύχτες τους ανθρώπους του Άρη. Ίσως λόγω και της διαφοράς ώρας με την Αυστραλία καθώς ο πρώτος στόχος ήταν ο 25χρονος Αυστραλός (με ιταλικές ρίζες) Πολ Ίτσο. Οι «κίτρινοι» βρήκαν σημείο ταύτισης με τον (επίσης διεθνή) τερματοφύλακα αλλά δε συνέβη το ίδιο με την ομάδα που έχει τα δικαιώματά του. Ο Ίτσο δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2022 στην Adelaide και δεν βρήκε τρόπο να το σπάσει. Ο δε Άρης καιγόταν για την απόκτηση τερματοφύλακα έχοντας την υποχρέωση κατάθεσης της ευρωπαϊκής λίστας μέχρι την Πέμπτη (10/9). Στον Ίτσο έδωσε διάστημα (τουλάχιστον ) τριών εβδομάδων για να αποδεσμευτεί, δεν τα κατάφερε κι έτσι προχώρησε στην συμφωνία με τον Ζακαρί Μπουσέρ. Στο ίδιο διάστημα βέβαια, με τον Γάλλο υπήρχε διαφορά στο οικονομικό.

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ

Η συμφωνία του Άρη με τον Μπουσέρ δεν αλλάζει τις ισορροπίες στη θέση του τερματοφύλακα, απλώς, πλέον ο Χουλιάν Κουέστα δεν… παίζει μόνος του. Είναι αλήθεια ότι ο Ισπανός δεν ένιωσε εσωτερικό ανταγωνισμό στη διάρκεια της περσινής χρονιάς. Επί τούτου φρόντισε και ο Φαμπιάν Έμαν καθώς ο Αυστριακός ουδέποτε έπεισε με τη γενικότερη παρουσία του. Άπειρος αλλά και περιορισμένων ικανοτήτων, το μόνο πλεονέκτημά του σε σχέση με τον Ισπανό τερματοφύλακα είναι ότι ήταν καλύτερος στις τροφοδοτήσεις. Γενικώς, ο Έμαν δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη κανενός, γι’ αυτόν τον λόγο ήδη κινούνται οι διαδικασίες ούτως ώστε να βρεθεί ομάδα και να αποχωρήσει από το «Κλ. Βικελίδης».

Ο Κουέστα διατηρεί τον τίτλο του βασικού τερματοφύλακα του Άρη, πλέον όμως θα πρέπει να δουλέψει ακόμη περισσότερο για να τον διατηρήσει. Κρίνοντας από τον πρότερο αγωνιστικό βίο του Ζακαρί Μπουσέρ, ο 28χρονος αναζητεί μια νέα πρόκληση στην καριέρα του έπειτα από μια κακή διετία γι’ αυτόν. Δηλαδή, απώλεια βασικής θέσης στην Ανζέ κι ένας τραυματισμός στη διάρκεια της περσινής χρονιάς. Γι’ αυτόν τον λόγο στην τελευταία διετία έχει λίγα παιχνίδια στα πόδια του, έπειτα από διαδοχικές (γεμάτες) χρονιές. Ο ίδιος αναζητούσε μια ομάδα που θα τον ενέπνεε και η πρόταση του Άρη ήρθε να ικανοποιήσει τα «θέλω» του. Διαφορετικά, θα μπορούσε να είχε πάει στη Νορβηγία (σ. σ. Κονγκσβίγκερ) ή θα είχε «αρπάξει» μια από τις 3-4 προοπτικές που του παρουσιάστηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού. Γνωρίζει και ο ίδιος βέβαια ότι η «εκθρόνιση» του Κουέστα δεν στοιχειοθετεί απλή υπόθεση, θέλει όμως να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτό το «μίγμα» δημιουργεί τις συνθήκες εσωτερικού ανταγωνισμού σε μία θέση στην οποία μέχρι πρότινος κυριαρχούσε καθεστώς «μοναρχίας».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα