Πρόοδος, καλός Καρλίτος, Σάντσες και Σερπέζης!

Πρόοδος, καλός Καρλίτος, Σάντσες και Σερπέζης!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Πρόοδος, καλός Καρλίτος, Σάντσες και Σερπέζης!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον βελτιωμένο αλλά ανέτοιμο Παναθηναϊκό, την ποιότητα του Ισπανού φορ στην φυσική του θέση, την σιγουριά του Αργεντινού μπακ και τον νεαρό μέσο που δικαίως έχει κερδίσει τον Ντάνι Πογιάτος.

Το σύνολο που παρουσιάστηκε στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ, αν και είχε απουσίες βασικότατων ποδοσφαιριστών, ήταν ο καλύτερος, ο πιο δημιουργικός, ο πιο θελκτικός Παναθηναϊκός του καλοκαιριού. Χωρίς αυτό, φυσικά, να σημαίνει πως η ομάδα του Ντάνι Πογιάτος είναι έτοιμη. Δεν είναι έτοιμος ο Παναθηναϊκός. Δεν θα μπορούσε να είναι, εξάλλου, καθώς εκτός από την συγκυρία της εποχής, δεν έχουν μπει στην εξίσωση της ενδεκάδας σημαντικοί παίκτες του ρόστερ, όπως είναι ο Λούκας Βιγιαφάνιες και ο Αϊτόρ Κανταλπιέδρα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο Σάντσες ήρθε με σημαντική καθυστέρηση, ο βασικός αριστερός μπακ είναι τραυματίας, ο Καρλίτος προέρχεται από αποχή 8.5 μηνών και για να δέσει η ομάδα του Ισπανού προπονητή θα χρειαστεί χρόνος.

Χρόνος που δεν υπάρχει, καθώς την επόμενη Κυριακή ξεκινά το πρωτάθλημα, σε μία αναμέτρηση όπου ο Παναθηναϊκός εκτός από το τρίποντο στην Τρίπολη, θα είναι σε θέση να... αγοράσει χρόνο και ηρεμία ενόψει της συνέχειας, καθώς την 2η αγωνιστική ακολουθεί ρεπό. Δεκαπέντε ημέρες επιπλεόν δουλειάς χωρίς άγχος και πίεση που δεδομένα θα βάλει μια... γκέλα με το καλημέρα. Είπαμε και στο προηγούμενο ποστ: Άλλες οι απαιτήσεις φέτος. Πιο κανονικές για Παναθηναϊκό.

Επιστροφή στα του φιλικού.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Απέναντι στον ΠΑΟΚ, το Τριφύλλι παρουσίασε πρόοδο και αυτό είναι το σημαντικό για την εποχή. Ούτε το αποτέλεσμα που ήταν μαγική εικόνα, ούτε τίποτα παραπάνω.

Απέναντι σε έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο(παρά τις πολλές του απουσίες, ο ΠΑΟΚ είχε αρκετούς παίκτες ενδεκάδας όπως ο Ζίβκοβιτς, ο Βαρέλα, ο Κρέσπο, ο Μπίσεσβαρ, ο Σβαμπ, ο Άκπομ, ο Ζαμπά) ο Παναθηναϊκός με εξαίρεση την φάση του γκολ δεν απειλήθηκε, είχε πολύ καλή συμπεριφορά πίσω από την μπάλα, κέρδισε μπάλες ψηλά κάτι που ζητούσε συνεχώς ο Πογιάτος και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εμφανώς ανώτερος.

Στο σημείο όπου... καιγόταν να δει κάτι παραπάνω ο Ισπανός τεχνικός ήταν στην παραγωγή φάσεων. Στους αγώνες με ΟΦΗ και Λαμία η δημιουργία ήταν αρκετά φτωχή.

Χθες βράδυ, ήταν το πρώτο φιλικό που οι πράσινοι έκαναν τέσσερις πολύ δυνατές ευκαιρίες. Θετικό σημάδι, βοήθησε βέβαια και το στιλ του ΠΑΟΚ. Δύο από αυτές ήταν ο ορισμός του ᾽᾽πρέπει να γίνει γκολ᾽᾽. Τελεία και παύλα. Ο Σαβιέρ ενώ έχει ξαπλώσει τον Ζίβκοβιτς με την κίνηση του σώματος του σε ένα μοναδικό τετ-α-τετ, σκάβει την μπάλα εντελώς πρόχειρα σε μία φάση πολύ εύκολη ενώ ο Μακέντα μετά την άριστη σέντρα-ξυραφιά του Σάντσες πλασάρει πάνω στον πορτιέρε του ΠΑΟΚ ενώ έχει... πιάτο όλο το τέρμα.

Ανεξάρτητα από την κατάληξή τους, αυτές οι δύο στιγμές προήλθαν από κινήσεις δουλεμένες, από ποδόσφαιρο συνεργασίας και όχι από... κόντρες. Ο Σαβιέρ έχει εντολή να κλείνει προς τα μέσα και να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας όταν η μπάλα ακουμπάει στον άξονα και στην μεγάλη ευκαιρία του δευτέρου μέρους, είναι μια ρουτίνα που δουλεύουν όλοι οι προπονητές. Η μπάλα στον φορ, εκείνος με πλάτη, γυρίζει και την σπάει στην κίνηση του δεξιού μπακ, ο οποίος με την μία την φέρνει μέσα στην περιοχή.

Σε ατομικό επίπεδο, τώρα...

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο ΚΑΡΛΙΤΟΣ

Το πρωταρχικό ζητούμενο για τον Καρλίτος είναι να βρει ρυθμό. Αυτή την στιγμή είναι πιο σημαντικό, ακόμη και από την θέση που θα τον χρησιμοποιεί ο Ντάνι Πογιάτος. Ο Ισπανός επιθετικός είναι σπουδαία κλάση και το έχει αποδείξει στην Πολωνία. Ήταν αρκετό καιρό εκτός, τώρα παίρνει τα πάνω του και δεν είναι τυχαίο πως στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον ΠΑΟΚ άλλαξε την εικόνα ολόκληρου του Παναθηναϊκού δημιουργικά.

Τον έκανε πιο απειλητικό, ζωντάνεψε το παιχνίδι του. Αυτό συνέβη γιατί ο Τσάρλι στην επανάληψη βρήκε τα πατήματά του, αυτοπεποίθηση, ξεμπούκωσε ποδοσφαιρικά και φυσικά γιατί έπαιξε στην κανονική του θέση, στην κορυφή της επίθεσης, με τον Μακέντα στα αριστερά του. Ο Καρλίτος σπάει υπέροχα την μπάλα δεξιά στον Σάντσες στην τεράστια ευκαιρία του Ιταλού, απειλεί δύο φορές με άμεση εκτέλεση(την πρώτη μπλοκάρει ο Ζίβκοβιτς, την δεύτερη αποκρούει δύσκολα ο Ρέι) και εκτελεί την κομπίνα με τον Αγιούμπ, ιδανικά, με τον Κρέσπο να αλλάζει την πορεία της μπάλας που πήγαινε να... καρφωθεί στο παράθυρο!

Έβγαλε συνεργασίες, κράτησε μπάλα, συμμετείχε στο παιχνίδι της ομάδας και η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου... φωνάζει πως θα είναι λάθος αν παίζει στα αριστερά.

ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ Ο ΣΑΝΤΣΕΣ, ΒΓΑΖΕΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ

Ο Αργεντινός μπακ επιβεβαιώνει προς το παρόν κάθε λέξη των συμπατριώτών του για τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά. Ο Σάντσες κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν άριστος ανασταλτικά, είχε άψογη τακτική συμπεριφορά σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού και πήρε και αρκετά ανεβάσματα προς το επιθετικό τρίτο, με αποκορύφωμα την σέντρα... μισό-γκολ προς τον Μακέντα.

Η εικόνα του διώχνει έναν σημαντικό πονοκέφαλο από τον Πογιάτος ενόψει της πρεμιέρας, καθώς ο Ίβηρας τεχνικός βλέπει τον 30χρονο μπακ να προσαρμόζεται πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.

Ο ΣΕΡΠΕΖΗΣ ΕΠΙΑΣΕ ΚΙ ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

Η απουσία του Κουρμπέλη και του Αλεξανδρόπουλου, του έδωσε φανέλα βασικού ως εξάρι. Ο Σερπέζης έπιασε και αυτή την ευκαιρία από τα μαλλιά και τα πήγε περίφημα. Πολύ έξυπνος, με εξαίρεση 1-2 λάθη, δεν είχε πρόβλημα στην πίεση του ΠΑΟΚ και φυσικά πιστώνεται μια καταπληκτική κάθετη στον Σαβιέρ.

Ανασταλτικά ήταν καλός και δικαίως κερδίζει σιγά σιγά ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη του Πογιάτος.

Μικρά-μικρά

*Ο Μαυρομμάτης έπαιξε ως αριστερός μπακ αλλά στην πρεμιέρα της Τρίπολης, ο Πογιάτος(εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) θα χρησιμοποιήσει τον Βασίλη Ζαγαρίτη. Δεν ήθελε να ρισκάρει ο Ισπανός ένα πιθανό τραυματισμό του 20χρονου μπακ και για αυτό τον άφησε στον πάγκο.

*Τα κορμιά που είχε ο ΠΑΟΚ στην ενδεκάδα παραπέμπουν σε άλλο πρωτάθλημα και όχι στο ελληνικό. Βαρέλα, Εσίτι, Ζαμπά, Άκπομ. Ο Παναθηναϊκός υστερεί πάρα πολύ στο κομμάτι της δύναμης και ακόμη περισσότερο στο ύψος και αν γίνει τελικά η μεταγραφή στην θέση του αμυντικού μέσου(από όλες τις πλευρές προκύπτει για 6-8 και όχι για δημιουργικό 8άρι) το Τριφύλλι θα πρέπει να βάλει δεδομένα ένα από τα δύο αυτά στοιχεία στην μεσαία γραμμή. Αν βάλει και τα δύο, ακόμη καλύτερα.

*Ο Αγιούμπ πρέπει να βάλει περισσότερη ένταση στο παιχνίδι του. Όσο παίζει ένα και δύο ταχύτητες κάτω από το κανονικό, δύσκολα θα βοηθήσει σημαντικά στην δημιουργία. Δεν δείχνει ο παίκτης που θα κάνει διαφορά και στο επιθετικό τρίτο και πρέπει αυτό το βάρος να το χρεωθεί ο Μπουζούκης και φυσικά ο Βιγιαφάνιες όταν είναι διαθέσιμος. Ανασταλτικά πάντως ο Μαροκινός βγάζει σε κάθε ματς 3-4 κλεψίματα και βοηθά αρκετά σε αυτό το κομμάτι.

•Η πρώτη εμφάνιση του Παναθηναϊκού, που θα... κυκλοφορήσει είτε σήμερα είτε αύριο, είναι πραγματικά πανέμορφη. Από τις ένδοξες εποχές των 80s!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.