ΠΑΟΚ 2020-21: Reload, αλλάζει και… αρέσει!

ΠΑΟΚ 2020-21: Reload, αλλάζει και… αρέσει!

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ 2020-21: Reload, αλλάζει και… αρέσει!

bet365

Ο νέος ΠΑΟΚ αλλάζει, συνεχίζει να έχει υψηλούς στόχους, αλλά πολύ μικρότερο κόστος, αρχίζει να αρέσει αυτό που δημιουργείται τους τελευταίους μήνες στην Τούμπα. Reload, λοιπόν, για τους «ασπρόμαυρους» του Αμπέλ Φερέιρα!

Στην playlist που έπαιξε στη φιέστα του «Δικεφάλου» για την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος στο νο 9 υπήρχε το «Reload» (Sebastian Ingrosso & Tommy Trash feat. John Martin). Ελάχιστοι είχαν δώσει σημασία μες τη μούρλα και τον παροξυσμό, που επικρατούσε εκείνο το βράδυ στην ιστορική και κατάμεστη Τούμπα.

«Reloal», λοιπόν, «ξαναγεμίζει», «ξαναοπλίζει» για τα καλά ο «νέος και ωραίος» ΠΑΟΚ. Βλέπετε στην Τούμπα αποφάσισαν αυτό το καλοκαίρι, μετά από την αποτυχημένη περσινή χρονιά, να αλλάξουν ρότα, ποδοσφαιρική προσέγγιση, κοινώς να επαναφέρουν στο προσκήνιο λογικές που είχαν μείνει στο καταχωνιασμένες και καλυμμένες από τη δόξα και τη λάμψη του νταμπλ της σεζόν 2018-19.

Ο ΠΑΟΚ (του Αμπέλ Φερέιρα) αλλάζει γενικώς, σε πρόσωπα, σε φιλοσοφία, έδιωξε από πάνω του «βαριά» συμβόλαια, ξαναέβαλε στην καθημερινότητα την Ευρώπη, που τόσο πολύ έλειψε την περασμένη χρονιά, ενώ παράλληλα δείχνει να τρέχει με επιτυχία το πλάνο αξιοποίησης των δικών του παιδιών, που προσφέρουν κάτι φρέσκο, κάτι ωραίο στα μάτια του κόσμου.

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, όπου κυριαρχούσαν οι χλιδάτες μεταγραφές και οι τρέλες του Ιβάν Σαββίδη, φέτος οι «ασπρόμαυροι» λογικεύτηκαν, υπό τη δαμόκλεια σπάθη του FFP, σοβαρεύτηκαν, πήγαν σε μεθοδικές κινήσεις μακριά από τη δίψα του αποτελέσματος, σε μεταγραφές που έγιναν βάσει ενός πλάνου που ανέλαβε ένας Γερμανός να φέρει εις πέρας, ο Όλαφ Ρέμπε, κι ενός σημαντικού στόχου: να φτιάξει μια καινούργια ομάδα, που θα έχει σωστά χαρακτηριστικά και δε θα ζει για ένα παιχνίδι ή για έναν τίτλο. Αυτή η κάψα, πάει, έσβησε…

Αν ρίξει κάποιος μια πιο προσεκτική ματιά στις λίγες μεταγραφές και τις υπόλοιπες κινήσεις, με τη μετάβαση νεαρών ποδοσφαιριστών από την ακαδημία, θα αντιληφθεί πολύ εύκολα και γρήγορα ότι οι ιθύνοντες στη Μικράς Ασίας έχουν αλλάξει τακτική, αγοράζουν παίκτες στην… πραγματική τιμή τους, χτίζουν μια ανταγωνιστική ομάδα με πολύ μικρότερο κόστος, μια ομάδα που υποχρεωτικά θα συνεχίσει να έχει υψηλούς στόχους.

ΗΡΘΑΝ: Σβαμπ, Νινούα, Βρακάς, Α. Ζίβκοβιτς, Ρέι, Λύρατζης, Μπαλογιάννης.

ΕΦΥΓΑΝ: Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Λάμπρου, Βέρνμπλουμ, Στοχ, Μελίσσας, Διαμαντής, Γκαργκαλατζίδης.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Αμπέλ Φερέιρα διανύει το δεύτερο χρόνο στον «ασπρόμαυρο» πάγκο κι αυτό που μόνο του είναι ένα σημάδι της νέας τάξης πραγμάτων, απόφαση που πάρθηκε με σωστή και σοβαρή ποδοσφαιρική λογική. Το γράψαμε, αλλά καθώς η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης, ας το ξανά γράψουμε: Ο Ιβάν Σαββίδης πιέστηκε, είναι αλήθεια, για να προχωρήσει στην αντικατάσταση του Πορτογάλου, ωστόσο επέλεξε να τον διατηρήσει στη θέση του, όχι γιατί δεν ήθελε να του δώσει αποζημίωση, αλλά γιατί διαπίστωσε ότι ο 41χρονος προπονητής μπορεί να εφαρμόσει το πλάνο της μετάβασης από τον ΠΑΟΚ των τίτλων στον νεανικό και φιλόδοξο ΠΑΟΚ.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ: ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 0-0, Βόλος-ΠΑΟΚ 0-2, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-1

ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΝ: Ακόμα κι αυτός ο νέος ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένος να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αυτό θα κάνει και γι’ αυτό χτίζεται με πολύ μικρότερο κόστος, με παίκτες που φαίνεται ότι είναι διατεθειμένοι να παλέψουν σκληρά πάνω στο χορτάρι. Αν ο «Δικέφαλος» καταφέρει στο τέλος του δρόμου να κάνει μια καλύτερη ομάδα, έχοντας εκμηδενίσει την πιθανότητα να εκτροχιαστεί, μια ομάδα που θα κάνει μια όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στον ευρωπαϊκό όμιλο, τότε θα έχει πετύχει τον στόχο του. Η χρονιά είναι γεμάτη από παιχνίδια, τίποτα δεν κρίνεται στην κανονική περίοδο, ούτε σε μια βραδιά, όπως αυτή κόντρα στην Μπενφίκα που έρχεται σε λίγες μέρες.

ΠΙΝΕΙ ΠΙΚΡΟ ΚΑΦΕ ΑΝ: Η επιτυχία από την αποτυχία δεν απέχουν και τόσο πολύ, φανταστείτε τι θα λέγαμε τώρα αν ο Χρήστος Τζόλης δεν ξεδίπλωνε όλο το ταλέντο του και ο «Δικέφαλος» δεν περνούσε το εμπόδιο της Μπεσίκτας, εξασφαλίζοντας το μίνιμουμ από την παρουσία του στα προκριματικά του Champions League, την συμμετοχή (και τα έσοδα) στους ομίλους του Europa League. Οι «ασπρόμαυροι» ξέρουν ότι θα πρέπει να παλέψουν σε τριπλό ταμπλό (πρωτάθλημα-κύπελλο-Ευρώπη) και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναλάβουν το ίδιο λάθος με προηγούμενα χρόνια. Τότε, που άφηνε στην άκρη, σχεδόν αδιαφορούσε, για την Ευρώπη και όλος ο οργανισμός έριχνε όλο το βάρος στις εγχώριες διοργανώσεις.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Παρακολουθώντας εξ αποστάσεως την τοξικότητα που θέλει να επιβάλλει με το... καλημέρα και φέτος ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, φαντάζει δύσκολο να μείνει ο ΠΑΟΚ μακριά από την πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος στην κανονική διάρκεια του. Σίγουρα στα playoffs θα είναι η μία ομάδα που θα διεκδικήσει να πάρει το πρωτάθλημα. Η απόσταση από τους βασικούς συν διεκδικητές δεν είναι μεγάλη, η ψαλίδα από τους «ερυθρόλευκους» δεν φαίνεται ότι άνοιξε, το αντίθετο μπορεί να συμβαίνει, με τους «ασπρόμαυρους» να αρχίζουν να γίνονται μια κανονική ευρωπαϊκή ομάδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα