Άρης - Βόλος 0-0

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης - Βόλος 0-0

bet365

Ο Άρης παρουσιάστηκε αγνώριστος σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά παιχνίδια, αναδείχθηκε ισόπαλος (0-0) με τον Βόλο στο «Κλ. Βικελίδης» σ’ ένα παιχνίδι όπου οι Θεσσαλοί κέρδισαν τις εντυπώσεις και θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει αλλά ο Χουλιάν Κουέστα έκανε δύο σπουδαίες αποκρούσεις.

Ο Άρης παρουσιάστηκε δυσλειτουργικός και αρκετά επιπόλαιος απέναντι στον Βόλο, με συνέπεια να περιοριστεί σε μικρό αριθμό τελικών προσπαθειών και παράλληλα να δώσει τη δυνατότητα στον Βόλο να κυνηγήσει το γκολ με αξιώσεις. Οι «κίτρινοι» δεν είχαν ταχύτητα σκέψης, κίνησης και εκτέλεσης, έκαναν εύκολα το λάθος και στερήθηκαν δημιουργικότητας. Στο πρώτο παιχνίδι του Άνχελ Λόπεθ στην τεχνική ηγεσία του Βόλου, η θεσσαλική ομάδα παρουσίασε καλή αγωνιστική εικόνα και είχε σπουδαίες ευκαιρίες με τους Μπαρτόλο, Λούντεβαλ.

Ο Μίκαελ Ένινγκ δεν άλλαξε συνταγή (επιμένοντας στη διάταξη με τρία κεντρικά χαφ) παρά μόνο δύο πρόσωπα. Ο Κριστιάν Γκάνεα δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί λόγω στομαχικών διαταραχών και πήρε τη θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας ο νεαρός Σενγκέργκης, ενώ ο Χαβιέρ Ματίγια επέστρεψε έπειτα από τον τραυματισμό του και μαζί με τους Λούκας Σάσα, Τζέγκο ήταν στη μεσαία γραμμή. Φετφατζίδης, Μπρούνο Γκάμα και Λόπεθ ήταν η τριάδα στην επίθεση, ενώ Ροζ και Ντάτκοβιτς πρόσθεσαν ένα ακόμη παιχνίδι στο κέντρο της άμυνας και ο Σάκιτς κάλυψε τη δεξιά πλευρά.

Για τον Βόλο, ο Ισπανός τεχνικός Άνχελ Λόπεθ κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας, για τον ίδιο αυτό το παιχνίδι είχε εξαιρετικά διδακτικό χαρακτήρα. Είδε την ομάδα του να βγάζει περισσότερη ενέργεια στο παιχνίδι, με διατήρηση των σωστών αποστάσεων σε κατάσταση πίεσης και κάνοντας πολύ καλή δουλειά στην αναχαίτιση κάθε απόπειρας του Άρη να απειλήσει. Οι «κίτρινοι» είχαν μεν την κατοχή της μπάλας, αλλά μόνο αυτή. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο πρώτο ημίωρο του αγώνα βρήκαν μόλις μία φάση (στο 10ο λεπτό) με τον Τζέγκο όπου ο Αυστραλός είχε κακό τελείωμα απέναντι στον Γκαραβέλη. Το παιχνίδι τους χαρακτηρίστηκε από επιπολαιότητα, πολλά λάθη και δεν απείλησαν την εστία του Βόλου καθώς Γιάννης Φετφατζίδης και Μπρούνο Γκάμα ήταν καθόλου δημιουργικοί στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Κρίστιαν Λόπεθ ουδόλως τροφοδοτήθηκε. Είναι χαρακτηριστικό ότι με εξαίρεση την κεφαλιά στο 34ο λεπτό (όπου μπλόκαρε με άνεση ο Γκαραβέλης) δεν είχε επαφή εντός της περιοχής.

Αντιθέτως, ο Βόλος παρουσίασε περισσότερη συνοχή σαν ομάδα, ήταν πιο απειλητικός και θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο 41ο λεπτό. Όλα ξεκίνησαν από τη λάθος πάσα του Σάκιτς, τρεις παίκτες του Βόλου βρέθηκαν απέναντι στον Κουέστα, ο Μπαριέντος προσπάθησε να τελειώσει μόνος του τη φάση, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας του Άρη απομάκρυνε σωτήρια.

ΤΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΕ 90 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ

Ο Άρης παρέμεινε υποτονικός στα πρώτα δέκα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου σε αντίθεση με τον Βόλο ο οποίος ήταν απαιτητικός και προσπάθησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις τελικής προσπάθειας. Ωστόσο, ένα ξέσπασμα… 90 δευτερολέπτων από τον Άρη έφερε τρεις φάσεις. Στις δύο πρωταγωνιστής ήταν ο Μπρούνο Γκάμα αλλά στην πρώτη περίπτωση τον σταμάτησε ο Κλίμαν και στη δεύτερη ο Πορτογάλος δεν σημάδεψε σωστά, ενώ ο τερματοφύλακας απομάκρυνε την μπάλα και σε σουτ του Λούκας Σάσα στο 59ο λεπτό. Η απάντηση του Βόλου ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα, όπου ο Μπαρτόλο έφυγε εξαιρετικά στην πλάτη της άμυνας του Άρη αλλά καθυστέρησε να τροφοδοτήσει τον ολομόναχο Περέα με συνέπεια ο τελευταίος να μην προλάβει να εκτελέσει σωστά όταν έγινε κάτοχος της μπάλας.

ΤΟΝ «ΚΡΑΤΗΣΕ» Ο ΚΟΥΕΣΤΑ

Με εξαίρεση 90 δευτερόλεπτα, ο Άρης ήταν υποτονικός, τρομερά επιπόλαιος στις μεταβιβάσεις του, γι’ αυτόν τον λόγο εξάλλου δεν έφτασε στο σημείο δημιουργίας ευκαιριών. Σε αντίθεση με τον Βόλο ο οποίος έπαιξε έξυπνα στο transition παιχνίδι. Μάλιστα, οι Θεσσαλοί έχασαν τρομερή ευκαιρία στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν ο Λούντεβάλ βρέθηκε απέναντι στον Χουλιάν Κουέστα αλλά και πάλι ο Ισπανός «κράτησε» την ομάδα του καθώς απομάκρυνε την μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Ντάτκοβιτς, Σάκιτς (76’ Μαρμαρίδης), Σενγκέργκης, Ματίγια, Τζέγκο, Λούκας Σάσα, Φετφατζίδης (80’ Μάνος), Μπρούνο Γκάμα (76’ Μπερτόγλιο), Λόπεθ (63’ Μαντσίνι).

ΒΟΛΟΣ (Λόπεθ): Γκαραβέλης (46’ Κλίμαν), Μπάσκεθ (64’ Ντεντάκης), Ροντρίγκεθ, Σάντσεθ (64’ Κρητικός)., Φεράρι, Τσοκάνης (46’ Λοέντεβαλ), Ριένστρα (64’ Κιάκος), Μπαριέντος, Περέα (64’ Γέντρισεκ), Μπαρτόλο (64’ Δημόπουλος), Δουβίκας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα